ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ,ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΙ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ...


 ......την κάθοδο...των ινδοευρωπαίων!!

(Ευχαριστώ τον ακούραστο συνΕΛΛΗΝΑ αναγνώστη από το Νew Hampshire πού έστειλε το θέμα καί τον Γ.Εχέδωρο πού έκανε την μετάφραση καί συνέταξε το κείμενο.)



Σε παριανό μάρμαρο του 3ου π.Χ. αιώνα καταγράφονται γεγονότα από τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα.

Η φθαρμένη επιγραφή που βρέθηκε στο νησί της Πάρου κατέληξε στο Λονδίνο τον 17ο αιώνα και αναφέρει τα σημαντικά γεγονότα χιλίων τριακοσίων ετών:

κατακλυσμός Δευκαλίωνα,την εφεύρεση του καλαμποκιού από τη θεά Δήμητρα,*(!!!)τον Κέκροπα βασιλιά της Αθήναςτην πτώση της Τροίας,τον Ησίοδο,τον Όμηρο.
Αλλά παραλείπει ένα ...σημαντικό γεγονός: την κάθοδο της φυλής των ...ινδοευρωπαίων στην ελληνική χερσόνησο...(σσΒ:πού με ζήλο φωστήρες διδάσκουν τα παιδιά μας στα σχολεία!!)

Στην πινακίδα του μουσείου, όπου εκτίθεται, αναφέρονται τα εξής:


«Το παριανό μάρμαρο

Είναι το αρχαιότερο σωζόμενη μαρτυρία ενός ελληνικού χρονολογικού πίνακα.

Καταγράφεται η περίοδος της ανόδου του Βασιλιά Κέκροπα στην Αθήνα. (η επιγραφή αναφέρεται από το 1581/0 π.Χ. έως το 264/3 π.Χ. όπου είναι η ημερομηνία που χαράχθηκε η επιγραφή.

Καθορίζει τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα το 1528/7, τη δημιουργία (ή εφεύρεση) του καλαμποκιού*(!!!) από το τη Δήμητρα το 1409/8 και την πτώση της Τροίας το 1209/8.

Χρονολογεί τον Ησίοδο μια γενιά νωρίτερα του Ομήρου, στο τέλος του δέκατου αιώνα. Όσο κοντεύει χρονολογικά στην εποχή του η καταγραφή του γίνεται πληρέστερη, αλλά η χρονολογία δεν είναι πάντοτε ακριβής και οι λόγοι της επιλογής των γεγονότων δεν είναι πάντοτε καθαροί. Η επιγραφή είναι πάρα πολύ φθαρμένη και είναι δύσκολο να διαβαστεί σήμερα.

Το σχέδιο των χαραγμάτων είναι καθαρά θεωρητικό. Για παράδειγμα, στη γραμμή 57 (στο τυπωμένο κείμενο)

Αφ’ ου εν Αιγος ποταμοίς ο λίθος έπεσε και Σιμωνίδης ο ποιητής ετελεύτησεν, βιούς έτη ΓΔΔΔΔ, έτη ΗΗΓ, άρχοντος Αθήνησι Θεαγενίδου.

«Από το έτος στο οποίο έπεσε ο λίθος (μετεωρόλιθος) στο ποταμό Αιγός και ο Σιμωνίδης ο ποιητής πέθανε, αφού έζησε για 90 χρόνια, 205 χρόνια, όταν ήταν άρχων στην Αθήνα ο Θεαγενίδης (468/7 π.Χ.)»

Το παριανό μάρμαρο αγοράστηκε από τη Σμύρνη εκ μέρους του Thomas Howard, κόμη του Arundel και μεταφέρθηκε στο Λονδίνο το 1667.

Το πάνω μέρος της επιγραφής χάθηκε και είναι γνωστό μόνο σε ένα αντίγραφο του Selden. Το κομμάτι του Oxford (μαζί με πάνω από 130 άλλες επιγραφές) παρουσιάστηκε στο Πανεπιστήμιο το 1667 από τον εγγονό του συλλέκτη, λόρδο Henry Howard κατόπιν παρότρυνσης του ημερολογιογράφου John Evelyn.

Καλύπτει τώρα τα έτη 895-355 π.Χ. Ένα μικρό κομμάτι καλύπτει τα χρόνια 336-299 και βρέθηκε στην Πάρο το 1897 όπου φυλάσσεται στο μουσείο του νησιού.»        -        (* καλαμπόκι στην προκατακλυσμιαία Ελλάδα;!!Μα οι "επιστημονες "δεν μας λένε ότι το καλαμπόκι ήρθε πριν λίγους αιώνες στην Ευρώπη από την Αμερική;)

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Aπό τα βιβλία, μας μαθαίνουν ότι το 1493 ο Χριστόφορος Κολόμβος έφερε το καλαμπόκι στην Ευρώπη,αλλά κανείς δεν μπήκε στον κόπο να μας πεί ποιός πήγε το καλαμπόκι στην Αμερική.Υποθέτω κάποιοι απο την χώρα πού πρωτοκαλλιεργήθηκε.Καί αυτοί πάλι πως πήγαιναν στην Αμερική,αφού όπως πάλι μας μάθανε δεν βγήκαν ποτέ απο τη μεσόγειο γιατί δεν είχαν τα μέσα.Χμ!πολλά δύσκολα θέσατε απόψε,γιά κάποιούς.-ΔΙΟΔΩΡΟΣ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
to sxolio anhkei se diaforetikh anarthsh alla de mporw na antista8w. vlepontas ta fhfidwta sta nea evrhmata sth makedonia mou do8hke h entypwsh pws oi dimiourgoi tous mimountan ton...Escher. fysika o Escher, logw ths eklekths tou katagwghs, apokleietai na exei mimh8ei kanenan, opote to mono logiko symperasma einai oti ton mimi8hkan aftoi, an kai progenesteroi.
Ο χρήστης Απο την Διευθυνση είπε…
Corn στα βρεττανικα αγγλικα = σιταρι'''Chiefly British. Any of various cereal plants or grains, especially the principal crop cultivated in a particular region, such as wheat in England or oats in Scotland.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
http://www.ashmolean.museum/ash/faqs/q004/q004016.html
το κομματι που αναφερεται στους Μακεδονες, υπαρχουν βεβαια αναφορες και στα αλλα κομματια του Παριανου χρονικου.
Ο χρήστης Λαθροδωριευ είπε…
ΑΛΗΤΕΙΑ... αποκρύπτουν ΟΛΗ την αλήθεια.. δεν αναφέρει ΠΟΥΘΕΝΑ την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ εφεύρεση του τηλεμεταφερόμενου υπερδιαστημόπλοιου το 1533 πχ απο τον Αντίοδο τον Χαλκιδαίο, με το οποίο οι αρχαίοι ΜΑΣ πρόγονοι ταξίδευαν εκτός του γαλαξία μας (του γαλαξία στ' όπως είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ του ονομασία και όχι το μίλκι γουέι που μας πλασάρουν οι ανθέλληνες..) ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΑ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *