Η Αρχαιολογική σκαπάνη αναδεικνύει προσωπικότητες


Μπροστά από τα (αδιάφορα κατά πλειοψηφία) μάτια μας παρελαύνουν αυτές τις προεκλογικές μέρες διάφορες ασημαντότητες, των οποίων το σημαντικότερο, ίσως, επίτευγμα ζωής ήταν ...η τοποθέτηση του ονόματός τους σε κάποιο κομματικό ψηφοδέλτιο!Η αλήθεια όμως είναι πως πίσω από τα (παραπλανητικά) φώτα προβολής της τηλεόρασης, ένας κόσμος του πνεύματος, της επιστήμης, της έρευνας ζει και κινείται χωρίς προβολή, χρηματική ενίσχυση και δυστυχώς το χειρότερο χωρίς αναγνώριση του έργου του! 
Η κ. Καλλιόπη Λιμναίου-Παπακώστα, αρχαιολόγος, είναι μια από τις προσωπικότητες αυτές που η εργασία της, άγνωστη στο ευρύ κοινό, γιατί ποιος ενδιαφέρεται σήμερα για "παλιομάρμαρα" και χαλάσματα, όταν γύρω σου τρέχουν τα επιτεύγματα της καταναλωτικής κοινωνίας, η εργασία της, λοιπόν, έχει να επιδείξει σπουδαία αποτελέσματα.
Το πιο πρόσφατο είναι η ανακάλυψη και μελέτη του υπέροχου μαρμάρινου αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά τις ανασκαφικές έρευνες που διεξάγει στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ,χωρίς κρατική οικονομική και ηθική ενίσχυση από το Ελλαδιστάν και τα αρμόδια υπουργεία του ή τους φορείς του και το σπουδαιότερο με ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΑ !!!!
Στις 7 Οκτωβρίου, που θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του αγάλματος αυτού στο Εθνικό Μουσείο Αλεξάνδρειας και που θα παραστούν επίσημοι και επίσημοι από τον πολιτικό και πνευματικό κόσμο της Αιγύπτου και άλλων χωρών, η παρουσία της γεννέτειρας του τιμωμένου Μεγάλου Στρατηλάτη αλλά και της αρχαιολογικής ομάδας με επικεφαλής την Ελληνίδα αρχαιολόγο ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟΥΣΑ !!!!
Και μην πει κάποιος πως είναι προεκλογική περίοδος και τα πάντα νεκρώνονται σ' αυτόν τον τόπο....γιατί για όλα τα άλλα έχουμε εκπροσώπους!!!!

πηγή και έμπνευση για την ανάρτηση υπήρξε το δημοσίευμα της Αλεξάνδρας Ράπτη στο ένθετο του "ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ" "CULTURE" της 26-9-2009 

Αναρτήθηκε στο cafe art από τον   bilsot

Bookmark and Share

Σχόλια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *