"Απογραφή" αρχαίων μνημείων από.. "πολιτισμένους" ευρωπαίους




ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΛΟΡΔΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΦΕΡΟΝΤΕΣ ΥΨΗΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΑΓΓΛΟΙ , ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΨΙΜΕΙΚΑ

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΑ…
(Κλίκ στις εικόνες)






Ο ΧΩΡΟΣ ΤΕΛΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΥ - Ο ρημαγμένος ναός της Αθηνάς Παλλάδας




















 Οι αρπαγές και οι καταστροφές δεν έγιναν μόνο στον Ιερό βράχο. Εδώ βλέπουμε επιδρομή εναντίων του ναού του Απόλλωνος στις Βάσσες, με εκσκαφές ξηλώματα ,αρπαγές καταστροφές ,γύρω στο έτος 1812.Η η επίθεση είχε γίνει συνοδεία…μουσικής ορχήστρας …ώστε να κρατείται ο ρυθμός στις αρπαγές διακρίνεται κάτω δεξιά στην γκραβούρα.




























Εντυπωσιακή τεχνική που ακολουθούν Ξήλωμα γενικό αρχικά και κατόπιν διαλογή όσα τους αρέσουν .Ότι περισσέψει εκεί μισοσπασμένο κάποια άλλη λήστρο-συμμορία θα έρθει αργότερα να το μαζέψει.

Επιμέλεια……..Ελλήνων Δίκτυο 2009

Bookmark and Share

Σχόλια

Ο χρήστης Σείριος είπε…
Ο φιλέλληνας λόρδος Βύρων είπε για τον συμπατριώτη του: «θα ήθελα να θυσιάσω τον Ελγίνο στην Αθηνά και την Νέμεση».

Βεβαίως και ο Ελγιν ήταν κλέφτης . Βεβαίως και η Τουρκιά δεν νοιαζόταν για τις ελληνικές αρχαιότητες. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί οι ένοχοι. Είναι και εκείνοι που ασέλγησαν πάνω στον ελληνικό πολιτισμό και φέρουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Και έχουν το θράσος να λένε πως, οι όποιες καταστροφές ήταν μεμονωμένα περιστατικά. Και τώρα που η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα.

«Και ενώ οι έλληνες αγωνιούσαν για την κατάσταση, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Γρηγόριος κάλεσε τον υποπρόξενο της Αγγλίας στην Αθήνα, τον Ν. Λογοθέτη, και διεμήνυσε τον Ελγίνο και την ακολουθία του, ότι έχει το δικαίωμα να μπει και να ερευνήσει όλες τις εκκλησιές και τα μοναστήρια της δικαιοδοσίας του, που ήταν πάνω από 200 τον αριθμό, και να πάρει ότι ήθελε από τα από τα ΑΡΧΑΙΑ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ» (Κ. Μπράγκεν «Κυνηγοί αρχαιοτήτων στην Ελλάδα)

Έλληνα!!! Αν θέλεις να λέγεσαι έτσι . Μάθε επιτέλους όλες τις αιτίες των κακών σου. Το μίσος τους για τα «Δαιμονικά» εκθέματα του μουσείου το φανερώνουν ακόμη και σήμερα. http://www.youtube.com/watch?v=_Vpb0qA_st4
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ευγε Σειριε,

συμφωνω και προσαυξανω. ειθε οι θεοι να σε φωτιζουν
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ,ΠΟΤΕ
ΘΑ ΠΟΥΜΕ?

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *