Ο Χάλεϋ, το αστέρι της Βηθλεέμ και η… αιώνια προσπάθεια για διαστρέβλωση της ιστορίας.

-
Γράφει η Ολυμπία

(2,000 χρόνια χαλάστρες!)

Το πολύ καλό κατά τα άλλα, discovery channel, αφιέρωσε μία εκπομπή στο περιβόητο άστρο της Βηθλεέμ που οδήγησε τους (Αρμένιους) μάγους στον τόπο γέννησης. Μετά από μελέτη ιστορικών στοιχείων, ευρημάτων αλλά και της ιστορίας του γνωστού κομήτη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το άστρο που είδαν οι μάγοι δεν ήταν τίποτε άλλο από τον Κομήτη του Χάλεϋ.
Για να φτάσουν σε αυτό το συμπέρασμα, χρησιμοποίησαν ως απόδειξη την ύπαρξη ενός νομίσματος του Αρμένιου Βασιλέα Τιγράνη όπου απεικονιζόταν ο κομήτης, στοιχείο που δικαιολογούσε  τη γνώση των Αρμενίων μάγων για αυτό το αστέρι που όταν ξαναεμφανιζόταν θα σήμαινε και την έλευση του “Βασιλέα των Βασιλέων”.

Επειδή χρονολογικά δεν έβγαινε το σενάριο, κατέληξαν επίσης σε νέα ημερομηνία γέννησης του Χριστού, ήτοι το 5 προ Χριστού λόγω της χρονολογίας έκδοσης του νομίσματος. Άρα ο Χριστός σταυρώθηκε στα 37 και πάει λέγοντας. Εμείς θα μείνουμε στα στοιχεία που χρησιμοποίησαν για να τεκμηριώσουν τις έρευνες τους.
Το περιβόητο νόμισμα του βασιλέα της Αρμενίας λοιπόν είναι αυτό:

Tigranes II of Armenia (King of Armenia c.95-56 BC
Και βέβαια, παρατηρείτε όντως το αστέρι που υπάρχει στο βασιλικό στέμμα. Οπωσδήποτε κάτι θα σας θυμίζει κι’ όλας. Ιδιαίτερα βλέποντας την πίσω όψη όπου αναγράφονται τα στοιχεία του εικονιζομένου σε άπταιστα …Μακεδονικά!
Άρα δεν υπάρχει αμφιβολία για την ταυτότητα του άστρου που απεικονίζεται στο νόμισμα, ιδιαίτερα εάν το συγκρίνουμε με τα υπόλοιπα νομίσματα της Ιουδαίας εκείνη την εποχή:

Εδώ βέβαια υπάρχει κοτζάμ Αλέξανδρος. Ακόμα όμως και στον αγαπημένο μας Ηρώδη, το νόμισμα έχει αυτά τα άτιμα τα μακεδονίτικα:
Βλέπετε λοιπόν πως το “αστέρι” δεν ήταν κάποια πεφωτισμένη μυστική αποκάλυψη 70 ετών στους μάγους εξ Αρμενίας αλλά ένα σύμβολο πολύ παλαιότερο που βεβαίως επικράτησε και στην Ιουδαία όπως και η Ελληνική γλώσσα κατά τας γραφάς, που κάποιοι θέλουν ηθελημένα να διαστρεβλώσουν για να πάρουν τα πρωτεία. ΒΛ: http://olympia.gr/2009/12/19/christ-and-meat/

Λέτε λοιπόν να γνώριζαν οι Μακεδόνες τον κομήτη του Χάλεϋ; Μήπως το Discovery εκτός από την “εθνικότητα” του νομίσματος πέφτει “μέσα” στην ταυτοποίηση του κομήτη πάνω στο νόμισμα; Εδώ τώρα θα μπούμε σε άλλα κομμάτια, με αφορμή το πρόσφατο θέμα που παρουσιάσαμε με το “κλεμμένο” Πάριο Μάρμαρο και το περιεχόμενο του. Είναι η αρχαιότερη και πληρέστερη καταγραφή των τεκταινομένων στον Ελλαδικό χώρο με εκπληκτική χρονολογική ακρίβεια. Σε ένα σημείο λοιπόν, πολύ χαρακτηριστικά το μάρμαρο αναγράφει:
25.   (127) ΑΦ’ ΟΥ [ΚΟΜΗΤΗΣ ΑΣ]ΤΗΡ ΕΦΑΝΗ, ΚΑΙ ΛΥΣΙΜΑΧ[Ο]Σ [ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΣΙΑΝ ΔΙΕΒΗ, ΕΤΗ ΔΔΔΠΙΙΙΙ, ΑΡΧΟΝΤΟΣ ΑΘΗΝΗΣΙ] Λ[ΕΩΣΤ]Ρ[ΑΤΟΥ].
·         από όταν ο κομήτης αστέρας εμφανίστηκε, και ο Λυσίμαχος στην Ασία διάβηκε, έτος 39, όταν ο Λεώστρατος ήταν άρχοντας στην Αθήνα.

Το περίεργο δεν είναι η αναγνώριση και αναφορά του κομήτη στο Πάριο Μάρμαρο που γράφτηκε πριν το 250 π.χ. Είναι το γεγονός ότι η αναφορά της εμφάνισης του κομήτη ταυτίζεται σύμφωνα και με το μουσείο του Λονδίνου, το 303 – 302 π.χ.

Υπάρχει δηλαδή αναφορά κομήτη σαφώς παλαιότερη από το άστρο της Βηθλεέμ, του νομίσματος του Τιγράνη ή ακόμα και των Κινεζικών αρχείων που επίσης ανέφερε το Discovery Channel.

Τι σημαίνει αυτό;

Πολύ απλά, ότι σύμφωνα με την καταγεγραμμένη περιοδικότητα του κομήτη του Χάλεϋ, αφού υπήρχε καταγραφή το 303 π.χ. μπορεί να γίνει μία απλή αφαίρεση από το Discovery, τo History ακόμα και από το Extra Channel ώστε να κατέληγαν στο ίδιο συμπέρασμα χωρίς να μπλέκουν με “μυστηριώδη Αρμένικα άστρα”, νομίσματα και άλλες σοφιστείες.
Αρκεί μία αναζήτηση στο διαδίκτυο και ένα κομπιουτεράκι για να κάνουν την αφαίρεση, αφού ο Κομήτης εμφανίζεται στη Γη κάθε 76 χρόνια:
303-76=227-76=151-76-76=0!!!

Μπίνγκο φίλοι. Μηδέν εις το πηλίκιον.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους, ευτυχισμένο το νέο Φως, το νέο Έτος, ευμάρεια για τους πολλούς καλούς, φώτιση για τους λίγους κακούς. 

Μα κυρίως…
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ



Bookmark and Share

Σχόλια

Ο χρήστης zeus είπε…
Για αααλη μια φορα η Μακεδονια
εν λιθοις φθεγγομενοις και
μνημιοις σωζομενοις
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Kαταπληκτικό άρθρο!!!!!!!!!

Καλές γιορτές Βισάλτη
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Υπάρχει κάτι το αδιευκρίνιστο στο καλό άρθρο σου. Πότε πιστεύεις ότι γεννήθηκε ο υποτιθέμενος χριστός.Μετά το 5 πχ δεν υπάρχει Ηρώδης αλλά ούτε και κομήτης του χάλευ τότε.Άρα ή οι υποτιθέμενες πληροφορίες της βίβλου είναι ότι του φανεί του λωλοΣτεφανή(όπως όντως συμβαίνει) ή κάποιο άλλο αστέρι ξαφνικά αποφάσισε να κόβει βόλτες για ημέρες σ' έναν ελάχιστο χώρο, κάτι που δεν στέκει λογικά, οπότε όλα τα υπόλοιπα του history είναι μόνο για να καλύψει το κενό.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το αποκαλούμενο “λατινικό” αλφάβητο είναι το ελληνικότατο ΧΑΛΚΙΔΙΚΟ: http://www.youtube.com/watch?v=W3cpUvYkZ5I.
Ο χρήστης cummulus είπε…
Tα ονόματα στο πίσω μέρος των νομισμάτων σαφώς και δεν είναι ούτε "ἀπταιστα μακεδονικά" ούτε "μακεδονίτικα" Είναι σαφώς ελληνικά. Γράφει κάτι τέτοια η Ολυμπία, και κάποιοι θα κάνουνε πάρτυ. Για σκεφτείτε λίγο!
Ο χρήστης bilsot είπε…
αυτή η "πλάκα" με τη χρονολόγηση της "γέννησησ" έχει πολύ ...πλάκα !
Ένα από τα απλά είναι το ...΄πόσο χρονών ήταν ο μικρός Ιησούς το ...! μ.Χ. ;;;;
Ήταν ...2 (δύο) χρονών γιατί είχε ήδη ζήσει ήδη το 0000 έτος και το 0001 έτος....
άρα πέθανε 34 χρονών
άρα κτλ κτλ
σημ. επεξηγηματική:
στα μαθηματικά η αριθμητική σειρά στον άξονα των ετών είναι
-3, -2, -1, 0, +1, +2, +3, κτλ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα ονόματα δεν είναι ούτε "ἀπταιστα μακεδονικά" ούτε "μακεδονίτικα" Είναι σαφώς ελληνικά?????????!!!!!

Δηλαδή τα Μακεδονικά δεν είναι ελληνικά???
Κάτι τέτοια γράφετε και μερικοί και οι σκοπιανοί κάνουν πάρτυ
Ο χρήστης cummulus είπε…
@ Ανων. 9:49 μ.μ.
Δηλαδή έχεις δεί εσύ ποτέ άλλοτε ελληνικές λέξεις σε αρχαία νομίσματα να χαρακτηρίζονται ως ¨σπαρτιατικές" ή "αθηναϊκές"; Δεν μπορείς να καταλάβεις;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
CUMULUS
Μάλλον έχεις μπερδευτεί,και μάλλον δεν κατάλαβες το πνεύμα του άρθρου,και τι εννοεί άπταιστα Μακεδονίτικα
Ο χρήστης cummulus είπε…
Εντάξει, μπορεί να μην έπιασα κάτι από το άρθρο, και πάω πάσο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
παρατηρησε κανεις οτι 151-76-76= -1 και οχι 0???

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *