Η ΝΕΡΑΙΔΟΣΠΗΛΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΑΝΩΝ


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ
Φωτογραφική επιμέλεια ΧΡΟΝΟΣ-ΝΑΡΝΙΑ


Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν αρκετές νεραιδοσπηλιες , που η κάθε μια φέρει και μια ιστορία. Η νεραιδοσπηλια των Καλλιανων Ευβοίας έχει την Δική της...Μια ιστορία που δεν υπάρχει πουθενά γραμμένη αλλά πάει από στόμα σε στόμα από γενιά σε γενιά των κτηνοτροφών του ορεινού όγκου της Οχης.

Στην ουσία πρόκειται για στοά αρχαίου ορυχείου και όχι για σπηλιά, αλλά εμείς σας το αναφέρουμε όπως μας το είπαν...
Τι λέει λοιπόν ο μύθος....
Η νεράιδα του νερού είχε φωλιάσει μέσα σ αυτή την μικρή ''σπηλιά'' και πότιζε τα αγρία ζώα της περιοχής με το νερό της,ομως είχε μια αδυναμία.... Τα ήθελε κοντά της...Με αποτέλεσμα να τα πνίγει...στα νερά της.

Αυτά λέει ο μύθος... Η πραγματικότητα είναι ότι στο συγκεκριμένο μέρος οι βοσκοί της περιοχής έχουν κατά καιρούς βρει πολλά ζώα πνιγμένα στην υπόγεια λιμνούλα της ''σπηλιάς'' με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί αυτός ο μύθος.

Αυτή την ιστοριουλα την γνωρίζουν και την λένε οι λιγοστοί κάτοικοι των Καλλιανων οι οποίοι είναι όλοι τους βοσκοί στους ορεινούς όγκους της ευρύτερης περιοχής. Εμείς αυτό που διαπιστώσαμε είναι διάσπαρτα κοκάλα κατσικιών και κέρατα. να βρίσκονται στο εσωτερικό της.
Η άποψη μας είναι ότι πρόκειται για ένα αρχαίο ορυχείο χαλκού πιθανόν εκατοντάδων μέτρων το οποίο έχει δεχτεί ανθρώπινες επεμβάσεις ανά τους αιώνες ενώ στα πρώτα 50 μέτρα της διαδρομής του συναντήσαμε την λιμνούλα της ''νεράιδας'' με εσωτερικό καταρράκτη. Το θέαμα μοναδικό...

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ 


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *