Οι μυστηριώδεις σκελετοί της Ιρλανδίας

-
Δύο ανδρικοί σκελετοί που χρονολογούνται στον πρώιμο Μεσαίωνα, οι οποίοι είχαν μεγάλες πέτρες σφηνωμένες στο στόμα τους, αποκαλύφθηκαν στην Ιρλανδία προκαλώντας, όπως ήταν επόμενο, το έντονο ενδιαφέρον των αρχαιολόγων.

Οι σκελετοί, που παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε βρετανικό ντοκιμαντέρ, ήρθαν στο φως στη διάρκεια σειράς ανασκαφών που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2005-2009 στο Kilteasheen, κοντά στο Loch Key της Ιρλανδίας, από ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής τον Chris Read από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Sligo, της Ιρλανδίας και τον Thomas Finan από το Πανεπιστήμιο του St. Louis.

Στη διάρκεια των ανασκαφών ήρθαν στο φως συνολικά 137 σκελετοί, αν και οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι περίπου 3.000 σκελετοί, της περιόδου από το 700 έως το 1400, είναι ακόμα θαμμένοι στο σημείο.
Οι δύο άντρες είχαν ταφεί στο ίδιο σημείο, αλλά σε διαφορετική χρονική περίοδο. Ο πρώτος ήταν μεταξύ 40 και 60 ετών και ο δεύτερος μεταξύ 20 και 30 ετών, ήταν θαμμένοι ο ένας δίπλα από τον άλλον και καθένας είχε από μια μεγάλη πέτρα σφηνωμένη στο στόμα του.

Οι αρχαιολόγοι δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε οριστικά συμπεράσματα γι’ αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο ταφής.

http://news.discovery.com/

Σχόλια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *