Αέρηδες που ξεγυμνώνουν

-
Γράφει ο Γιώργος Σαρρής

Ανησυχα φέτος τα πρωτοβρόχια.
Διψαγαν φαίνεται οι δρόμοι και ζητούσαν μπόρες και θύελλες
Κι όταν βάρυνε ο φόβος στο ζύγι άρχισαν τα "μοιραία" λάθη.
Μόνο που δεν ήταν τόσο έρμαια της τύχης και των ανέμων...

Ειχαν γεμίσει πριν πλατειες και δρόμοι πολλές φορές. Ειχανε ραγίσει πέτρες κι είχανε σπάσει τζάμια απ τις φωνές.
 Κι οταν πλημμυρισαν ξανα στις 28, δρόμοι πλατείες και αλάνες χάσαν οι μανες τα παιδια και τα παιδια τις μανες.

 Δεν ηταν τυχαίο λοιπόν. Ηταν αποτέλεσμα της πίεσης που ασκησε τόσον καιρό ο κόσμος με απεργίες, συλλαλητηρια, καταλήψεις και όποιον άλλο τροπο είχε.

Ναι αυτες τις κινητοποιήσεις που πολλοί έλεγαν πως δενιδρώνουν κανενός το αυτί.

Κι όμως έκαναν λάθος. Ο Γ.Παπανδρεου πιεσμένος κι εχοντας πια χασει τα στηρίγματά του, έκανε το μεγάλο λάθος. Το δημοψήφισμα που πίστευε πως ηταν η διέξοδός του γίνεται τελικά το φινάλε του.

Το ξαναλέμε λοιπόν πως ο λαός σε αυτο το γυρο κανει νίκη μεγάλη. Το αραγες των 154 βουλευτών διαλύεται και παμε στο
επόμενο στάδιο.
Το γεγονός οτι φοβουνται το λαό γινεται φανερό από το ότι τα εντός και εκτός Ελλάδας μεγάλα συμφεροντα αποκλείουν με καθε τρόπο τις εκλογές, δηλαδή την άμεση παρέμβαση του λαού, γιατί βεβαια ξερουν τι κρύβει. Συντριβή των πολιτικών που ακολουθήθηκαν μεχρι τωρα και αλλαγή πορείας. Ετσι αντιστέκονται με λύσσα. Ειναι όμως ήδη εκτεθιμένοι πριν καν ξεκινησουν.

Κι αυτό γιατί το χαραμα της επόμενη μερας ειναι ηδη μες την ομιχλη μιας νεας εκτροπής.
Και ποια ειναι αυτή; Η κυβερνηση "εθνικής" αναγκης, ευθύνης, μεταβατική(ουδεν μονιμότερο του προσωρινού) ή όπως αλλιώς λέγεται.

Ενω ολες οι πλην ΠΑΣΟΚ πλευρες ζητούν εκλογές προκύπτει από ότι φαινεται ενα εξάμβλωμα δηθεν δημοκρατίας που όπως ακούγεται θα περιλαμβανει μη πολιτικά πρόσωπα, που σημαινει ανθρωπους των αγορών ή για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους άτομα που εκπροσωπούν τα συμφεροντα όσων προκάλεσαν την κρίση και στη συνεχεια ζήτησαν την κεφαλή του λαού επί πινακι βάζοντας τις οθόνες να χορευουν τους ζαλιστικούς χορούς της Σαλώμης. Μονο που αναγκάστηκαν να πεταξουν σιγάσιγά όλα τους τα πέπλα κι όλα τα φυλλα συκής και τωρα βαδίζουν χωρίς κάλυψη τουλάχιστον στα ματια εκείνων που εχουν μαθει να βλέπουν και πουδεν είναι καθόλου λίγοι πια.

Περναμε λοιπόν από μια μνημονιακή κυβερνηση σε μιαν άλλη ίσως πιο σκληρή μαλιστα. Αφου ο φόβος της παρέμβασης του λαού τους κάνει να σκληραίνουν τους τρόπους τους και να ρίχνουν τις μασκες. Περναμε σε συμμαχίες που να κανουν το αντιλαικό μετωπο πιο ανθεκτικό και πιο αποτελεσματικό στον ταξικό πόλεμο που εχουν σιωπηρά κυρήξει.

(Μηπως λοιπόν γινεται φανερό οτι κι ο λαός πρεπει να απαντησει με συμμαχίες και κοινες δράσεις;)
Ηδη η ΝΔ μαζευει τα ΟΧΙ της και δεχεται την κυβερνηση συνεργασίας που μετα βδεληγμίας αποστρεφόταν, και διακυρησσει πως θα ψηφισει τη νεα συμφωνια που καταδίκαζε μεχρι χτες.
Κι ενώ ισχυρίζεται οτι η κυβέρνηση αυτή δεν θα κάνει νομοθετικό έργο, η αλήθεια είναι πως θα ψηφίσει μια σύμβαση που ειναι η κρισιμότερη όλων των εποχών που θα μας υποδουλώσει για δεκαετίες ενω θα έχει καταστροφικές συνέπειες για μας και για το μέλλον που δεν θα μπορούν να διορθωθούν.

Πρεπει να ξερει όμως ότι όποιος μπλεξει με τετοια κυβερνηση που θα αναλάβει να κάνει τόσο σπουδαία και βρωμικη δουλειά θα καεί πολιτικά καταστρεφοντας το μικρό ή μεγάλο πολιτικό κεφάλαιό του.

Ετσι όμως είναι οι κρίσεις.Εχουν πολλούς αέρηδες που ξεγυμνώνουν.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Σχόλια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *