Οι πάπυροι της Νεκράς Θάλασσας γράφτηκαν από ιερέα εβραϊκής αίρεσης

Οι επιστήμονες που μελέτησαν το υλικό που βρέθηκε στις σπηλιές Κουμράν, όπου βρέθηκαν οι αρχαίοι πάπυροι, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι σε αυτές ζούσε μια εβραϊκή αίρεση, οι Εσσαίοι, πριν από δύο χιλιάδες χρόνια.

Μέχρι τώρα πιστεύονταν ότι οι πάπυροι αυτοί συνδέονταν με τους μεταφραστές των εβδομήκοντα που όταν οι Ρωμαίοι κατέστρεψαν το Ναό στην Ιερουσαλήμ, οι Εβραίοι είχαν μεταφέρει τα ιερά κείμενά τους στην σπηλιά.

Τώρα όμως έγινε μια βασική ανακάλυψη. Τα υφάσματα που βρέθηκαν στη σπηλιά δεν ήταν τελικά από μαλλί προβάτων, όπως συνήθιζαν να φτιάχνουν οι Εβραίοι αλλά ήταν φτιαγμένα από λινάρι.

Τα υφάσματα αυτά είχαν περάσει από ειδική επεξεργασία ώστε να λευκανθούν και να φορεθούν, για να διαφέρουν από τη ρωμαϊκή συνήθεια να φορούν πολύχρωμα ρούχα.

Στα υφάσματα βρέθηκαν και σημάδια επιδιόρθωσης που αποτελούν απόδειξη ότι οι κάτοικοι των σπηλαίων ήταν τόσο φτωχοί που δεν μπορούσαν να
αγοράσουν καινούργια ρούχα.

Όλες αυτές οι ενδείξεις προσανατολίζουν τους ερευνητές ότι οι αυτοί που ζούσαν στις σπηλιές αυτές ανήκαν στην εβραϊκή αίρεση των Εσσαίων που ήταν μια πολεμική αίρεση και αυτοί είχαν γράψει τους Παπύρους της Νεκράς Θάλασσας.
--
Πηγή: Daily Mail
Μικρές Εκδόσεις Γιῶργος Ἐχέδωρος

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
http://anentaxtos.blogspot.com/ φιλικο ιστολογιο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *