"ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΦΟΥΝΤΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ"(ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα απίστευτο σκετς, υπέρ της ελληνικής πλευράς παρουσιάστηκε σε εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης και συγκεκριμένα του ZDF. Η σατιρική εκπομπή «Die Anstalt» έκανε τη διαφορά και με ένα καταπληκτικό σκετσάκι, αποφάσισε να στηλιτεύσει τόσο την συμπεριφορά των Ευρωπαίων εταίρων απέναντι στην Ελλάδα, όσο και το ζήτημα της στάσης της Γερμανίας για τις πολεμικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις και την αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

 Το ΒΙΝΤΕΟ ξεκινά ανάλαφρα και χιουμοριστικά, έστω με πικρό χιούμορ, αλλά βαραίνει ιδιαίτερα, συναισθηματικά, όταν θίγεται ενώπιον του γερμανικού κοινού μεταξύ πολλών και το ζήτημα της σφαγής του Διστόμου από τον ίδιο τον Αργύρη Σφουντούρη, διασωθέντα του εγκλήματος, παδί 4 ετών τότε, που έχασε 30 συγγενείς…

Στην «ελληνική ταβέρνα» που είχε στηθεί στο στούντιο ο ίδιος ο Αργύρης Σφουντούρης κέρασε ένα ποτήρι ούζο τον «εκπρόσωπο της τρόικας» - ρόλο που είχε αναλάβει ένας εκ των συντελεστών της εκπομπής. «Ονομάζομαι Αργύρης Σφουντούρης. Είμαι το αγόρι στη φωτογραφία. Στις 10 Ιουνίου 1944 οι Ες Ες δολοφόνησαν ολόκληρη την οικογένειά μου».

 Με αυτά τα λόγια ο 75χρονος σήμερα Αργύρης απάντησε στον έκπληκτο… τροϊκανό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:



©www.visaltis.net 

Σχόλια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *