"ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ" ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!(ΒΙΝΤΕΟ)

To δρώμενο της Πυροβασίας,έχει με τις ρίζες του σε αρχέγονες Θρακικές-Διονυσιακές γιορτές και το οποίο κατόρθωσε να επιβιώσει και μετά την επικράτηση του χριστιανισμού ως και τις μέρες μας,προσαρμοσμένο πλέον όμως στην νέα θρησκεία.

 Αν και επίσημα η εκκλησία δεν το έχει αναγνωρίσει,ωστόσο λόγο της επιρροής που ασκούσε το έθιμο στον λαό και καλυμμένο υπό τον μανδύα της χριστιανική πίστης αναγκάστηκε να το αποδεχθεί σιωπηρά...

 Τα τελευταία χρόνια όμως το δρώμενο πραγματοποιείται και από "αρχαιολάτρες" σε διάφορες τοποθεσίες στην Αθήνα,δίνοντας το, μια πιο αρχαιοελληνική χροιά! Έτσι αποδεικνύεται πως το δρώμενο της πυροβασίας και της ακαΐας,δεν έχει να κάνει με τα "θρησκευτικά πιστεύω"των ανθρώπων που συμμετέχουν ή κάποιο "θαύμα",παρά πρόκειται για κάποιο φαινόμενο που ακόμη δεν έχει εξηγηθεί πλήρως.

 Άλλοι το αποδίδουν σε αυθυποβολή,άλλοι ως αποτέλεσμα "εσωτερικής προετοιμασίας" και πίστης και κάποιοι πιο δύσπιστοι ως "τρικ" και τεχνική.

 Όπως και 'να χει πάντως, παραμένει ένα εντυπωσιακό θέμα που συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον των ανθρώπων.
visaltis.net

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

 ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΑ ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΟΛΕΥΚΗ ΔΡΑΜΑΣ(ΒΙΝΤΕΟ) 
                                ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΙΑ-ΠΥΡΟΒΑΣΙΑ-ΑΚΑΪΑ  & Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΚΧΟΣ!


©www.visaltis.net - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Σχόλια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *