ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ(ΒΙΝΤΕΟ ΕΤ3)

Ορφέας: Ένας μύθος για την αδύνατη αγάπη 
Κάποια βράδια, ο αστερισμός της Λύρας είναι ορατός στον ουρανό. Μετά το θάνατο του Ορφέα, ο Δίας τοποθέτησε τον αστερισμό στον ουρανό, ως φόρο τιμής στον μεγαλύτερο ποιητή και μουσικό της ελληνικής μυθολογίας. Από τη γέννηση του είχε την προστασία των Μουσών κι έτσι το ταλέντο του Ορφέα μάγευε όλο τον κόσμο, ακόμα και τα ζώα και τα δέντρα.

Γενναίος άνδρας ο Ορφέας έφυγε με το πλήρωμα του Ιάσωνα, όταν η Αργώ ξεκίνησε για να πάρει το χρυσόμαλλο δέρας. Αλλά αυτό που θυμούνται οι περισσότεροι για τον Ορφέα ήταν η... παθιασμένη ιστορία αγάπης με την όμορφη Ευρυδίκη. Η Ευρυδίκη, από δάγκωμα φιδιού είναι καταδικασμένη να κατέβει στο βασίλειο των νεκρών. Ο Ορφέας την ακολουθεί και χάρη στη λύρα του καταφέρνει να πείσει τον Άδη και την Περσεφόνη να του δώσουν πίσω την αγαπημένη του. Υπό έναν όρο : η Ευρυδίκη θα τον ακολουθεί στον δρόμο για τον επάνω κόσμο, όμως αυτός δεν πρέπει να γυρίσει να την κοιτάξει για κανέναν λόγο. Μια δοκιμασία που δε μοιάζει με καμιά άλλη.

Les grands mythes
Παραγωγή: ARTE France Έτος παραγωγής: Rosebud Productions & Les Monstres, 2015-2016 Σκηνοθεσία: François Busnel, Sylvain Bergere , Juliette Garcia
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:


Η Μυθολογία των Ελλήνων Επ.13 ~ Ορφέας: Ένας... από KRASODAD ©www.visaltis.net -

Les grands mythes
Με ιστορίες για αγάπες, έρωτες, εξουσίες, προδοσίες, ειδεχθή εγκλήματα, αβάσταχτους χωρισμούς, φρικτές εκδικήσεις, και μεταμορφώσεις – η ποιητική δύναμη της Ελληνικής μυθολογίας έχει διασχίσει τους αιώνες. Η σειρά έχει ως στόχο να διηγηθεί τις αρχαίες ιστορίες, χρησιμοποιώντας animations... που δημιουργήθηκαν ειδικά για την περίσταση, και εικόνες που επιλέγονται από ολόκληρη την ιστορία της τέχνης. Αυτό το δυναμικό μείγμα, μια γέφυρα μεταξύ νεωτερισμού και της ιστορίας, συνδυάζοντας την αρχαία αφήγηση και τη σύγχρονη δραματική τέχνη, είναι ένας νέος τρόπος για να ανακαλύψουμε και πάλι αυτό το κομμάτι της παγκόσμιας κληρονομιάς μας.

http://krasodad.blogspot.gr/2017/03/13-les-grands-mythes.html


©www.visaltis.net 

Σχόλια

YOUTUBE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *