Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2021

ΟΙ «ΜΑΓΕΜΕΝΕΣ» ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΒΙΣΑΛΤΗΣ


To 2013 δημιουργήθηκε από το «Βισάλτης» μια μικρού μήκους «ερασιτεχνική» ταινία για την ιστορία της αρπαγής των αγαλμάτων από την «Στοά των ειδώλων» στην Θεσσαλονίκη, γνωστά και ως «Μαγεμένες». Η ταινία κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον και τμήματα του σεναρίου της έκτοτε, φιλοξενούνται αυτούσια στα περισσότερα άρθρα σχετικά με την ιστορία των «Μαγεμένων» που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο!

 Έτσι οκτώ χρόνια μετά αποφασίσαμε να γίνει μια νέα έκδοση, μια ταινία-ντοκιμαντέρ με σύγχρονη αισθητική και γραφικά, στην οποία θα προστεθούν και κάποια επιπλέον στοιχεία και πληροφορίες. Ένα τεκμηριογράφημα που θα αναδείξει ένα ακόμη κομμάτι της «λιγότερο γνωστής» ιστορίας της Θεσσαλονίκης. Το χρονικό της λεηλασίας ενός αρχαίου μνημείου και της αρπαγής των αγαλμάτων του, που δεν έχει και μεγάλη διαφορά από την ιστορία  της αρπαγής των Καρυάτιδων του Παρθενώνα.

Στην σελίδα αυτή https://www.facebook.com/magemenes.theenchanted θα αναρτούμε διάφορα θέματα σχετικά με την ιστορία των «Μαγεμένων» καθώς και πληροφορίες για την ταινία μέχρι την ολοκλήρωση της.
Δηλώστε «Μου αρέσει» στην σελίδα και μείνετε συντονισμένοι!

Στην σελίδα των «Μαγεμένων» στο Facebook: 
https://www.facebook.com/magemenes.theenchanted
Στο κανάλι μας στο YouTube: https://www.youtube.com/channel/Visaltis
Επισκεφθείτε την σελίδα των «Μαγεμένων»: magemenes-documentary.blogspot.com


©www.visaltis.net 


Δεν υπάρχουν σχόλια: