ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΧΑΛΚΙΔΕΥΣ ΤΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

(Άγνωστη ιστορία από τον ερευνητή νομισματολόγο Αστέριο Τσίντσιφο)

 Τίποτα παραπάνω από ένα όνομα ( ΔΗΜΗΤΡΙΟ) πάνω σε ένα νόμισμα. Η ιστορία αδυνατεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Και πως θα μπορούσε άλλωστε, όταν τα «νομισματικά φώτα» απουσιάζουν. Έγραψε ο αείμνηστος Σβορώνος το 1898 !!! …. . Ουδείς δε νύν των μη έπωφελουμένων των εκ της νομισματικής φώτων δύναται να φέρει δικαίως τον τίτλο άληθούς μύστου…….

(Αν δεν μάθετε να παίρνεται την ιστορία που σας προσφέρει το νόμισμα, τότε συνάδελφοί μου δεν ξέρετε τι σας γίνεται). Αφού λοιπόν δεν έμαθαν να παίρνουν την ιστορία από το νόμισμα, τότε κατά τον Σβορώνο, δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Απόδειξη είναι το νόμισμα του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ το οποίο θα υποβάλουμε σε εξονυχιστική ανάλυση.

Στα μάτια των αρχαιολόγων πρόκειται για έναν Δημήτριο που έκοψε νόμισμα και τίποτα παραπάνω. Λες και πρέπει να σπουδάσει κάποιος για να διαβάσει το όνομα. Κάποιος ευφάνταστος έγραψε ότι ο Δημήτριος ήταν Βισάλτης και ότι μάλιστα διαδέχτηκε τον Μόσση. Και γιατί να μην το γράψει; Μήπως του έκανε κανένας έλεγχο;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:


©www.visaltis.net - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Σχόλια

YOUTUBE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *