Η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΣΚΕΛΕΤΩΝ

Η Roopkund ή αλλιώς λίμνη-μυστήριο βρίσκεται στα Ιμαλάια Όρη σε ύψος 5.000 μέτρων. Η λίμνη είναι διάσημη για τους εκατοντάδες σκελετούς που βρέθηκαν εκεί και αποτέλεσαν αντικείμενο μελέτης για πολλά χρόνια.

Όλα ξεκίνησαν όταν το 1942 ένας δασοφύλακας «έπεσε» επάνω στην παγωμένη λίμνη και είδε κάτι που τον άφησε άφωνο, αν και ορισμένοι ντόπιοι, όπως προέκυψε αργότερα, το γνώριζαν. 

Στις όχθες της λίμνης βρίσκονταν δεκάδες ανθρώπινοι σκελετοί. Το ίδιο καλοκαίρι και όταν έλιωσαν οι πάγοι αποκαλύφθηκαν ακόμη περισσότεροι σκελετοί, πάνω από 300, και ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να ανακαλυφθεί από πού προέρχονταν αυτοί οι ανθρώπινοι σκελετοί.

Η αρχική σκέψη ήταν ότι, λόγω του πολεμικού κλίματος που επικρατούσε την περίοδο εκείνη, θα μπορούσαν να είναι στρατιώτες που προσπάθησαν να περάσουν τα Ιμαλάια και σκοτώθηκαν. Ωστόσο η εξέταση έδειξε ότι οι σκελετοί χρονολογούνται πολύ πριν το 1940.


Μαζί με τους σκελετούς ανακαλύφθηκαν επίσης διάφορα άλλα ευρήματα, όπως κοσμήματα και
κομμάτια από ξύλινα αντικείμενα αλλά τίποτα δεν μπορούσε να εξηγήσει πώς βρέθηκαν τόσοι άνθρωποι εκεί και από τι πέθαναν.

Πολλές θεωρίες ακολούθησαν, όπως ότι οι άνθρωποι πέθαναν από φυσικά αίτια, από κάποια νόσο που τους χτύπησε, από κάποια άγνωστη μάχη ή ακόμη και από πείνα. Το 2004 επιστήμονες συνέλεξαν δείγματα από τους σκελετούς και αφού έκαναν ραδιοχρονολόγηση κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ανθρώπινοι σκελετοί χρονολογούνται γύρω στο 850 μ.Χ.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, και εφόσον δεν υπήρχε κοντά κάποιος οικισμός, επρόκειτο για μια ομάδα ταξιδιωτών που ίσως μετακινούνταν για θρησκευτικό προσκύνημα. Νέες έρευνες μετά από χρόνια υποστηρίζουν ότι όλοι οι άνθρωποι πέθαναν από τον ίδιο λόγο, δηλαδή ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ίσως χτυπήθηκαν από πολύ ισχυρή χαλαζόπτωση από την οποία δεν μπορούσαν να προστατευθούν, σύμφωνα με το historicmysteries.


Η άποψη όμως ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να σκοτωθούν από χαλαζοθύελλα είναι περίεργη και αμφισβητείται από αρκετούς. Βέβαια αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν τίποτε να τους προστατεύσει από τέτοιες καιρικές συνθήκες καθώς δεν υπήρχε κοντά κάποιο καταφύγιο που θα μπορούσαν να κρυφτούν. Αυτό εξακολουθεί να εγείρει το ερώτημα, γιατί οι πληγές είναι μόνο γύρω από το κεφάλι και τους ώμους; Επιπλέον, φαίνεται απίθανο ότι κανένας από αυτούς δεν προσπάθησε να προστατεύσει κάποιον άλλο ώστε να μην υπάρχουν σκελετοί με λίγες ή καθόλου πληγές.


Τα ερωτήματα αυτά οδηγούν πολλούς να πιστεύουν ότι το τι πραγματικά συνέβη με αυτούς τους μυστηριώδεις σκελετούς είναι ακόμα υπό συζήτηση και χρειάζεται περαιτέρω μελέτη. Επιπλέον υπάρχει και μια θεωρία ερευνητών του National Geographic που υποστηρίζει ότι τα πτώματα ανήκουν σε δύο διαφορετικές ομάδες ανθρώπων, μια πολύ ψηλή και μια πολύ κοντή.

Κάθε χρόνο, ειδικά το καλοκαίρι, πολλοί ταξιδιώτες φτάνουν στο σημείο για να δουν τη μυστηριώδη λίμνη ενώ λέγεται ότι κάποιοι παίρνουν μαζί τους απομεινάρια από τους σκελετούς με αποτέλεσμα όπως λένε οι ειδικοί σε λίγα χρόνια οι σκελετοί να απειλούνται με εξαφάνιση και έτσι είναι επιτακτική η ανάγκη να ληφθούν μέτρα προστασίας.





©www.visaltis.net 

Σχόλια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *