ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ ΕΧΙΝΟΥ.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες και το υλικό που συνέλλεξε ο Τάσος Τεφρωνίδης για τη μάχη των Οχυρών του Εχίνου, η 74η επέτειος της οποίας γιορτάζεται την Κυριακή. Πρόκειται για ένα φιλμ που δημιούργησε ο γνωστός συλλέκτης παλιών φωτογραφιών από φωτογραφίες που συνέλλεξε, κυρίως ο ίδιος, και κάποια μέλη της σχετικής ομάδας του facebook.

 Το φιλμάκι μέσα από το σπάνιο φωτογραφικό υλικό ξεκινά από την ένθερμη υποδοχή των ναζιστικών στρατευμάτων στη Βουλγαρία πριν φτάσουν στα σύνορα, τις εικόνες από τον Εχίνο και το οχυρό του πριν και μετά τη μεγάλη και ηρωική μάχη των Οχυρών, που συντάραξε όλη την Ευρώπη. Επίσης την κάθοδο των Γερμανών προς την πόλη της Ξάνθης , τις μαύρες μέρες της κατάληψης από τα γερμανικά στρατεύματα με τη γνωστή, θρυλική πια, φωτογραφία τους, παραταγμένους στη σημερινή οδό Βασιλίσσης Σοφίας αλλά και τις παρελάσεις των Βούλγαρων Κατακτητών.

Το φιλμ φτάνει μέχρι την απελευθέρωση της πόλης από το ΕΑΜ το 1944 , χρονολογία από την οποία αποχώρησε από την Ξάνθη και ο τελευταίος κατακτήτης. Οι φωτογραφίες εκτέθηκε στο φουαγέ της ΠΕ Ξάνθης, σε έκθεση που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της επετείου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

 

XanthiPress

IΣΤΟΡΕΙΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΣ







©www.visaltis.net

Σχόλια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *