ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ- Η ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ(ΒΙΝΤΕΟ)


GRECO-BUDDISM!

(Φωτό:Ο Ηρακλής ως προστάτης του Βούδα!
(3ος αιώνας- Πακιστάν -αρχαία περιοχή της Γκαντάρα) 

Βίντεο από τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου Ν.Χειλαδάκη,που αποκαλύπτει την προέλευση και την σχέση του Βουδισμού με την αρχαία Ελλάδα.

Ανάμεσα στα άλλα παρουσιάζει μια αρχαία Ελληνική πόλη  στα βάθη της Κεντρικής Ασίας,όπου ακόμη και σήμερα διατηρούνται κάποια έθιμα.Επίσης παρουσιάζεται και ένα μοναδικό εύρημα που βρέθηκε σε ένα πανάρχαιο Βουδιστικό μοναστήρι και αποδεικνύει την παρουσία του ελληνικού πολιτισμού στα βάθη της ανατολής και την επιρροή του στον Βουδισμό και  τα Βουδιστικά μοναστήρια.


(Χρυσό νόμισμα του αυτοκράτορα Kushan Kanishka Ι (100--126 μ.Χ.) με  ελληνιστική αναπαράσταση του Βούδα, και η λέξη "Boddo" στα ελληνικά γράμματα.)

Πόλεις,νομίσματα,αγάλματα και μια Κεντρική Ασία που βρίθει από Ελληνισμό!!
©visaltis.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Όπως αναφέρουν οι Γάλλοι ερευνητές και αρχαιολόγοι,ο Βούδας και ο Βουδισμός που κυριάρχησε σε όλη την Ασία πολλούς αιώνες πριν τον Χριστιανισμό,επηρεάστηκε και πλαισιώνονταν από την αρχαιοελληνική σκέψη και την αρχαιοελληνική πολιτιστική διάσταση.

ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ 19/2/2011

©www.visaltis.net - Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). .

Σχόλια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *