ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ & Η ΦΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ- Ζ.ΝΤΕΚΟΠΟΥΛΟΥ,ΔΡ. ΣΤ. ΠΑΠΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

“ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ” Ζ.. ΝΤΕΚΟΠΟΥΛΟΥ “Η ΦΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ”-ΔΡ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ. Η ΔΙΑΛΕΞΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ 

Κοσμική μνήμη. Από την πρωτόγονη και αρχαϊκή αντίληψη στην σύγχρονη τέχνη και την επιστήμη του μέλλοντος. “Φυσική της Πληροφορίας”. “Φυσική της ενέργειας”. Αυστραλοί ιθαγενείς και μορφογεννητικά πεδία, γραμμές Ley. “Μνημονικοί τόποι”, Λαβύρινθοι, Μεγαλιθικά έργα, Γεωδεσία. Μύθοι. Γεωλογία. Αρχαιολογία και “Ιερή Αρχιτεκτονική”. Σαμανιστικές γνώσεις και σύγχρονη επιστήμη, τεχνολογία-θεραπεία. 


Oι αρχαίοι λαοί είτε αναγνώριζαν είτε δημιουργούσαν ειδικούς τόπους τους οποίους έβλεπαν ως ιερούς, ξεχωριστούς σε σχέση με τους υπολοίπους. Ήταν ένα φαινόμενο το οποίο συνέβαινε σε όλον τον κόσμο και οι ιεροί τόποι είχαν ιδιαίτερες μορφές, όπως βράχοι που εξήχαν από την Γη,σπήλαια, πηγές, δέντρα και κορυφές βουνών. Βρίσκουμε τέτοια παραδείγματα στις παραδόσεις των Αβορίγινων της Αυστραλίας, στις Σαμανικές σπηλιές των Ινδιάνων της Αμερικής, στις Ιερές Βαλανιδιές της Ελλάδος με τις νύμφες των δέντρων και στις ιερές πηγές της εποχής του σιδήρου στην Ευρώπη γενικότερα.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:




ΠΑΡΑΓΩΓΗ: STUDIO ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ 2017
 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ, ΜΟΝΤΑΖ, ΗΧΟΣ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
 ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΔΡ. ΛΥΔΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
nausinous.com


©www.visaltis.net

Σχόλια

YOUTUBE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *