ΟΙ ΒΡΑΧΟΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ

Κώστας Αν. Ατακτίδης- Σπηλαιοερευνητής της Ε.Σ.Ε.

Οι πολιτισμοί που "εξαφανίζονται" αφήνουν πίσω τους ίχνη που προκαλούν την περιέργεια μας. Η ιστορία μας λέει πως η διαδικασία της εξαφάνισης, γίνεται σταδιακά επειδή ο αριθμός των ανθρώπων που περιλαμβάνονται είναι αρκετά μεγάλος. Η πιθανή αιτία που μπορεί να δημιουργήσει μια ξαφνική έξοδο, είναι μια καταστροφή, μια επιδρομή ή μια κατάκτηση.
 Είναι σίγουρο ότι αυτό συντέλεσε στην "εξαφάνιση" του λαού γύρω από την περιοχή της Καβάλας (σ.σ visaltis: και κατ' επέκταση του Παγγαίου). 
Ποιοι όμως ήταν οι πρώτοι αυτόχθονες κάτοικοι της περιοχής; 
 Αυτό ίσως να μην το μάθουμε ποτέ.

Οι βραχογραφίες της Καβάλας στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι αναντίρρητα αυθεντικές και αναγνωρίσιμες από την πλειοψηφία των ερευνητών της προϊστορίας του ξένου κόσμου. Και είναι γεγονός ότι μια εκτεταμένη έρευνα στην περιοχή της Αν.Μακεδονίας με κέντρο το Παγγαίο όρος, θα ανατρέψει πολλές θεωρίες και θα σκανδαλίσει τους Αρχαιολόγους και προϊστορικούς της παλιάς σχολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΧΕΙΟ PDF:
ΟΙ ΒΡΑΧΟΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΑΡΤΥ... by on Scribd


(ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΤΑ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΧΟΑΝΑΓΛΥΦΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ)



©www.visaltis.net -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). .

Σχόλια

YOUTUBE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *