Έυρημα αποδεικνυεί πως οί Έλληνες κλέψανε....το τηλεσκόπιο από τον Νεύτωνα καί τον Γαλιλαίο τον 5ο αιώνα π.χ.!!!!!


Kατα την διάρκεια κατασκευής δρόμου μεταξύ του 1955-1960 στα νότια της Ακροπόλεως, ανακαλύφθηκε θραύσμα αγγείου που χρονολογείται τον 5ο αιώνα π.Χ.καί αναπαριστά κάποιον πού κρατά τηλεσκόπιο!!

Η αρχαιολογία βέβαια δεν μπήκε(;) στον κόπο να το μελετήσει περαιτέρω,αλλά ούτε και να βάλει κάποια περιγραφή κάτω από το εύρημα,πού βρίσκεται στο μουσείο της Ακροπόλεως(εκθ.αρ.ΝΑ.55.Αα, 4),ίσως γιατί θα ξεβόλευε κάποιες καταστάσεις.

Εμείς βέβαια διδασκόμαστε ότι το τηλεσκόπιο εφηύραν είτε ο Γαλιλαίος,είτε ο Ισ.Νεύτων τον 17ο αιώνα.Μα όταν έχουμε ανεπτυγμένη αστρονομία, τουλάχιστον πριν από 3-4000 χιλιάδες χρόνια πριν,λογικό είναι να υπήρχαν και τα κατάλληλα όργανα, για να παρατηρούν τον ουρανό.

Και για την ιστορία,έχουμε χρήση οργάνων και φακών,και διόπτρας απο τον Πυθέα που  βεβαιώνεται από το γεγονός ότι ο Πυθέας είχε εντοπίσει ότι ο Βόρειος ουράνιος Πόλος και ο Πολικός Αστέρας δεν συμπίπτουν. Έχουμε την διόπτρα του Ιππάρχου που χρησιμοποίησε για εκτίμηση της  διαμέτρου του Ήλιου και της Σελήνης.

Ακόμα ο Ίππαρχος υπολόγισε την απόσταση και το πραγματικό μέγεθος των δύο αυτών
αστέρων. Επίσης η διόπτρα του Ήρωνος, που χρησίμευε για διάφορες γεωδαιτικές και αστρονομικές μετρήσεις.

Ακόμη η διόπτρα του Αρχιμήδη που τοποθετήθηκε στην κορυφή του φάρου της
Αλεξάνδρειας, και τέλος η διόπτρα του Δικαιάρχου.

visaltis.blogspot 

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
μπα...πρόκειται πιθανότατα για αρχαίο ελληνικό αυλό! σόρυ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ναι! Ναι! Αυλός είναι!
Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν αναπτύξει μία ειδική τεχνική και τον φυσούσαν με το μάτι. Σόρυ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μιχάλη λυπάμαι για τον ειρωνικό σου τόνο. Τελοσπάντων, σίγουρα θα βοηθούσε μια εικόνα με μεγαλύτερη ανάλυση, αλλά απ' όσο μπορώ να διακρίνω, στο πάνω μέρος του σωλήνα (βόμβυξ) του αυλού, βρίσκεται ένα κομμάτι σε σχήμα ελιάς (όλμος), όπου στηριζόταν το υφόλμιο (επιστόμιο). Είναι πιθανώς μια απεικόνιση προετοιμασίας του οργάνου (ίσως κάποιος καθαρισμός). Επίσης, είναι αξιοπρόσεχτο ότι η μορφή που το κρατάει είναι γυναικεία και δεν ξέρω πόσο πιθανό είναι να βρούμε αρχαία απεικόνιση τηλεσκοπίου, το οποίο μάλιστα να το κρατάει γυναίκα!!
Αυτή είναι η δικιά μου γνώμη ως μουσικολόγου.
Ο χρήστης visaltis.net είπε…
O αυλός παιζεταί με το μάτι ρε παιδιά;Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο καλλιτέχνης δεν τον ζωγράφισε την ώρα που παίζει,καί τον ζωγράφισε την ώρα που το προετοιμάζει,επαναλαμβανω με το ματί;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν φτιάξει φακούς αλλά δεν γνωρίζω αν είχαν φτάσει στο σημείο να φτιάξουν και τηλεσκόπιο. Πάντως αν ισχύει κάτι τέτοιο, σίγουρα ανατρέπει πολλές από τις υπάρχουσες αντιλήψεις για το εύρος των γνώσεων των αρχαίων Ελλήνων, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν βέβαια...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγγνωμη αλλά πως μπορείτε να αποδείξετε ΄τι αυτό που κρατάει η γυναίκα στο αγγείο είναι τηλεσκόπιο,;

Προφανές το σχόλιο.. "κλέψανε" είναι ειρωνικό..
Ο χρήστης visaltis.net είπε…
δείτε έναν ακόμη αυλό http://visaltis.blogspot.com/2009/03/blog-post_29.html
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος κατάλογος με γυναίκες που έχουν ασχοληθεί με διάφορες επιστήμες στην αρχαία Ελλάδα οπότε δεν ισχύει το θαυμαστικό του {αρχαία απεικόνιση τηλεσκοπίου, το οποίο μάλιστα να το κρατάει γυναίκα!! }
Θα κάνω μια σύντομη αναφορά και αν θέλετε σας δίνω και περισσότερες λεπτομέρειες για να μην κάνω τώρα ένα τεράστιο σχόλιο:
1)Υπολογιστής των Αντικυθήρων: Απαιτείται χυτήριο, τόρνος, λίμες και εδική μηχανή κατασκευής οδοντοτών τροχών για να κατασκευαστεί αυτή η περίπλοκη κατασκευή που έχει ακρίβεια κατασκευής που ΜΟΝΟ σήμερα μπορούμε να επιτύχουμε.
2) Το Ευπαλίνειο όρυγμα, που ξεκίνησε να ανοίγεται και από τις δύο άκρες, αν και έχει ΣΤΡΟΦΕΣ, καταλήγει να ενώνεται στο κέντρο του βουνού με απίστευτη ακρίβεια ακόμη και για τα σημερινά δεδομένα.
3)Σε ελληνική κωμωδία ο ήρωας λέει ότι θα χρησιμοποιήσει τον φακό που έχουν οι φαρμακοποιοί για να λιώσει με τις ακτίνες του ήλιου την πινακίδα του κεριού πάνω στην οποία θα γραφεί αρχικά η απόφαση του δικαστηρίου.
4) Αναφέρεται γιατρός, ο οποίος ασχολήθηκε με την υγεία μιας νέας γυναίκας που είχε ατρησία του κόλπου. Έκανε εγχείρηση, στα σεξουαλικά όργανα που είχαν διογκωθεί και πονούσαν, ενώ η γυναίκα είχε και πυρετό. Αντιμετώπισε την μόλυνση, απεκάλυψε κρυμμένο πέος, άνοιξε την ουρήθρα (που επίσης δεν είχε στόμιο) και για να μην κλείσει η πληγή μέχρι να γίνει καλά το σημείο ΕΒΑΛΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΘΕΤΗΡΑ ΑΠΟ ΑΡΓΥΡΟ.
Μετέτρεψε με λίγα λόγια μία άρρωστη γυναίκα σε έναν υγιή άνδρα.
Αν όλα τα παραπάνω μπορούν να συμβούν με υποτυπώδη όργανα, ενός υποτυπωδώς ανεπτυγμένου τεχνολογικά πολιτισμού, τότε ΝΑΙ το αγγείο δείχνει μία γυναίκα να κοιτάει μέσα στην φλογέρα!
Ο χρήστης εργδημεργ είπε…
Στις "Νεφέλες" του Αριστοφάνη αναφέρεται "η καλη ύαλος". Μετα απ' αυτο, δεν πρέπει να προκαλει έκπληξη η γνώση και χρήση τηλεσκοπίου τους καιρους εκείνους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *