Corwall,το κέρας του Αιόλου.Όταν η γλώσσα διηγείται την ιστορία των Ελλήνων!!




Γράφει ο καλός φίλος του ''Βισάλτης'' Στ.Μανάκος(Νιού Χάμσα'ι'ρ-Η.Π.Α)

Corwall.Υπάρχει στην Αγγλία(ΕΓΓΛησμένοι Land),αλλά ποια είναι η ιστορία του,όπως και άλλα ονόματα που υπάρχουν στην Αγγλία;Η γλώσσα όσα χρόνια και αν περάσουν πάντα λέει  την αλήθεια.Όταν οι Μινωίτες και οι Μυκηναίοι 'ψάχναν να βρουν κασσίτερο,βρήκαν και σε μεγάλη ποσότητα μάλιστα στα νησιά βόρεια των Ηρακλείδων Στηλών.Αυτά τα νησιά ονόμασαν Κασσιτερίδες Νήσους.

Οι Έλληνες φτάνοντας εκεί,στο νότιο-δυτικό μέρος της Αγγλίας τους έπιανε πάντα δυνατός αέρας,και έτσι ονομάσαν την χερσόνησο Κέρας του Αιόλου.Όταν οι Ρωμαίοι αργότερα είχαν την κυριαρχία της περιοχής,δώσαν το ίδιο όνομα στην περιοχή,με την διαφορά ότι οι Ρωμαίοι το κέρατο το λένε horn(Horn- Aiolou).Από εκεί με λίγη παραφθορά,Corn-Αιόλη, -Cοrn-oυάλη,εφτασέ σε εμάς σήμερα να λέγεται Cornwall.Πιο επάνω την Σκωτία οι Έλληνες την ονομάσαν έτσι από την ομίχλη και το σκότος που επικρατούσε.

Όταν οι Βρετανοί χαρτογραφούσαν την περιοχή,και ρώτησαν τους ντόπιους πως λέγονται τα νησιά,οι ντόπιοι τους απαντούσαν Τριςνήσοι!!.Οι Εγγλέζοι μη  γνωρίζοντας τι ακριβώ σημαίνει δώσαν το όνομα Iland,στον πλυθηντικό Isles,και έχουμε το όνομα TRESHNISH ISLES!!!!Λίγο πιο κάτω έχουμε την Ίονά(!),λίγο δεξιά την περιοχή Αργύλου(!) και πιο κάτω την πόλη Αύρ(α).(Δείτε σχετικούς χάρτες).Και μερικές λέξεις: Δονησις=dance,Οροφή=Roof, Όρος=το μεταλευμα που εβγαινε απο το ορος=ΟRE, Σκύλος=Dog=Δαγγώνει=ΔΑΓΓ  εξωστρακίστηκε λiγουσα παραληγουσα και το Δ εγεινε D.
 

(σ.σ."Βισάλτης'':Είναι γεγονός ότι Σκωτζέζοι και Ιρλανδοί θεωρούν βάση της μυθολογίας τους ,προγόνους τους, τους Μυκηναίους!!Επίσης Το 1991 στις εκβολές του ποταμού Έμς στο κόλπο του Μπίγκσμπερυ –Ν. Αγγλία- ανακαλύφθηκαν τα απομεινάρια ενός ναυαγίου το οποίο μετέφερε ράβδους Κασσιτερίτη (. Η χρονολόγηση με τη μέθοδο Άνθρακα-14 προσέγγισε τη χρονολογία στο 4.000 ΠΧ περίπου. Μινωικές επιγραφές (Της 2ης Χιλιετηρίδας) έχουν κατά καιρούς ανεβρεθεί από την Ανατολία και την Ιβηρική Χερσόνησο, έως και το ακρωτήρι Μέτκαλφ στις Ανατολικές ακτές των ΗΠΑ!Ακόμα ο Άγγλος Καθηγητής , Barry Cunliffe, υποστηρίζει ότι το εμπόριο ήλεκτρου ήταν πολύ κοινό μεταξύ των Βόρειων λαών και των Ελλήνων ήδη από το 2.000 ΠΧ και σε αυτό συνηγορούν πολυάριθμα ευρήματα από το Γουέσσεξ της Αγγλίας, τις Μυκηναϊκές πόλεις και στις ακτές τις Γαλλίας και Γερμανίας .Μεγάλη ιστορία που δεν πρόκειται να γραφτεί ποτέ.) 
 

Bookmark and Share


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ξεχάσατε το χωριό Mykines στο ομώνυμο νησί στις Φερόες που γειτνιάζει με την περιοχη που αναφέρεστε. Ψάξτε λίγο παραπάνω μήπως βρείτε τίποτα και για αυτό.
Ο χρήστης Χλόη είπε…
Αξιόλογο το θέμα Βισάλτη! Το μετέφερα και στην ιστοσελίδα http://anihneftes.forumotion.com
Ενάντια στη λήθη... Έχεις απόλυτο δίκιο...
Φιλικά, Χλόη
Ο χρήστης visaltis.net είπε…
Ευχαριστώ πολύ Χλόη.
Πολύ αξιόλογη σελίδα οι "Ανιχνευτές",δεν την είχα υπόψην.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *