Επιτέλους ακουστήκαμε...Τα ερωτήματα του "Βισάλτης" για τον αρχαιολογικό χώρο Τερπνής,αυτούσια στην Βουλή!!!

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΠΝΗ,ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ  ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ,ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΕΔΟΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ!!


Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάστηκε για τον αρχαιολογικό χώρο Τερπνής μετά και  τελευταίο σχετικό θέμα ''Αρχαιολογικός χώρος Τερπνής Σερρών:Οι πέτρες συνεχίζουν να διηγούνται την ιστορία του,άλλα και να καλούν σε βοήθεια...'' που παρουσιάστηκε από το ''Βισάλτης''.

Προς μεγάλη μας έκπληξη,τα καυτά και ουσιώδη ερωτήματα που τέθηκαν από εδώ, αυτά τα ερωτήματα λοιπόν μεταφέρθηκαν στην ελληνική Βουλή και στον Υπουργό Πολιτισμού.

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη,πιστεύουμε ότι έχουν πειστεί και οι λίγοι ευτυχώς δύσπιστοι, ότι έχουμε να κάνουμε με ΑΡΧΑΙΟ ΝΑΟ.Όταν το "Βισάλτης" μίλησε πρώτο για Ναό, κάποιοι τα θεώρησαν αβάσιμα και προτίμησαν να πιστεύουν τις εκτιμήσεις απλά για ένα κτίριο συναθροίσεων κλπ,αποφεύγοντας την αναφορά σε αρχαίο Ναό μιας και κάτι τέτοιο θα "άνοιγε φασαρίες".

Πράγμα που ακριβώς συνέβη τώρα!!Η προσπάθεια να κρατηθεί το θέμα στην επικαιρότητα θα συνεχιστεί,τουλάχιστον από το παρόν ιστολόγιο,και από όσους έχουν καταλάβει "τι παίζεται" πλέον στο "Παλαιόκαστρο".....

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κ. ΣΑΜΑΡΑ ΑΝΤΩΝΗ ΘΕΜΑ: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΕΡΠΝΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ


Τό τελευταῖο χρονικό διάστημα πυκνώνουν οἱ διαμαρτυρίες τῶν κατοίκων τῆς Κοινότητας Τερπνῆς Νομοῦ Σερρῶν ἀλλά καί Πολιτιστικῶν Φορέων γιά τόν ἀρχαιολογικό χῶρο πού βρίσκεται στήν περιοχή. Πιό συγκεκριμένα, τά σημεῖα τοῦ λοφίσκου πού ἀνασκάφθησαν ἀπό τήν ἀρχαιολογική ὑπηρεσία ἔχουν περιφραχθῆ καί σκεπασθῆ μέ λαμαρινοκατασκευές. Ἐν τούτοις σέ πολλά σημεῖα οἱ περιφράξεις ἔχουν καταστραφεῖ καί ἡ πρόσβασι σέ αὐτόν δέν εἶναι ἀπαγορευτική. Ἤδη ἔχει ἀνακαλυφθῆ καί Ναός τῆς Ἀρτέμιδος μιᾶς καί οἱ ἀνασκαφές ἔφεραν στό φῶς ἕναν μαρμάρινο κίονα μέ ἀνάγλυφο πρόσωπο ἑνός παιδιοῦ μέ δώδεκα (12) σειρές ἀναγλύφων γραμμάτων. Ἐπίσης, ἔχει ἀποκαλυφθῆ ἡ βάσις τοῦ Ναοῦ τῆς Ἀρτέμιδος μιᾶς καί ὁ χῶρος εἶναι σέ σχῆμα παραλληλεπιπέδου ὅπου ἑκατέρωθεν τῶν πλευρῶν ὑπάρχουν οἱ βάσεις γιά τούς κίονες, οἱ ὁποῖοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι ἔξω ἀπό την περιφραγμένη περιοχή. Ὅμως, οἱ ἀρχαιολογικές ἀνασκαφές σταμάτησαν ἀπότομα καί πολλά ἀπό τά εὑρήματα μετακινήθησαν πρός ἔκθεσι σέ Μουσεῖο ὅμορου Νομοῦ.

Συνεπῶς ἐρωτᾶται ὁ ἁρμόδιος Ὑπουργός:

1. Γιά ποιό λόγο διεκόπησαν οἱ ἀρχαιολογικές ἀνασκαφές καί δέν συνεχίστηκαν μέχρις ὅτου νά ἀποκαλυφθοῦν ὅλα τά εὑρήματα μιᾶς καί οἱ ἐνδείξεις δείχνουν ὅτι ὑπάρχουν ἀκόμη θαμμένα καί ἄλλα κτήρια;

2. Γιατί τά μέχρι τώρα εὑρήματα πού βρέθηκαν μετακινήθησαν σέ ὅμορο Νομό τῶν Σερρῶν καί δέν τοποθετήθησαν στό ἐκεῖ Μουσεῖο ἤ ἀκόμη καλύτερα νά δημιουργοῦσαν τά ἁρμόδια κλιμάκια τοῦ Ὑπουργείου κάποιο μικρό Μουσειακό χῶρο στήν Κοινότητα Τερπνῆς;

3. Θά συνεχιστοῦν οἱ ἐργασίες μέχρι τήν ὁλοκλήρωσί τους ὥστε νά ἀναδειχθῆ ὁ ἀρχαιολογικός χῶρος καί νά γίνη προσβάσιμος ἀπό τούς ἐπισκέπτες καί ἔτσι νά ἀναδειχθῆ ἕνα τμῆμα τῆς ἱστορίας μας;


Ἀθῆναι, 25 Ἰουνίου 2009
Οἱ ἐρωτῶντες βουλευτές

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ, Β΄Ἀθηνῶν (ΛΑ.Ο.Σ.)
ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ, Σερρῶν (ΛΑ.Ο.Σ.)

ΠΛΕΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Α΄ Ἀθηνῶν (ΛΑ.Ο.Σ.) 

Σχόλια

Ο χρήστης dennis είπε…
Μια από τα ίδια δεν θα σημβη τίποτα άσε μη δούμε να ανεγείρετε καμιά εκκλησία από επάνω
Ο χρήστης Xenon είπε…
Πολύ καλή εξέλιξη Βισάλτη,μπράβο και σε σένα αλλά και στους δραστήριους κατοίκους της Τερπνής!
Η αρχή έγινε. Το μέλλον είναι ευοίωνο.
Αξίζει αυτός ο αρχαίος τόπος να δει επιτέλους το φώς του!
Ο χρήστης visaltis.net είπε…
Γιώργο σε ευχαριστώ, και για το κείμενο σου, πού έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα.
Ο χρήστης Visaltiakos είπε…
Bισάλτη για ενα πράγμα σε παραδέχομαι.Δουλεύεις ανώνυμα αθόρυβα,δεν εμφανίζεσαι πουθένά δεν σε ξέρει κανείς και έχεις καταφέρει το ακατόρθωτο.Έχεις βάλει τα γυαλιά σε πολλούς φωστήρες στην Τερπνη.Και να φανταστείς ότι άτομα που ανήκουν σε σύλλογο κατηγορούσαν τα βίντεο σου ότι κάνουν κακό στον αρχαιολογικό χώρο.Συγχαρητήρια
Ο χρήστης visaltis.net είπε…
Ευχαριστώ.Οι άνθρωποι συνηθίζουν να λένε πολλά...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
visaltiake ΤΙΣ ΚΑΚΙΕΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΤΕΡΠΝΗΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΩΡΑΙΟΣ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΣΤΟΝ ΒΙΣΑΛΤΗ. ΚΑΙ ΠΑΡΕΠΙΠΤΩΝΤΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΒΙΣΑΛΤΗΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΤΕΡΠΝΗΣ. ΓΙΆΥΤΟ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ.ΕΙΣΑΙ ΑΣΥΣΤΩΛΩΣ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ.(paokaras).
Ο χρήστης ΤΕΡΠΝΗ ΣΕΡΡΩΝ είπε…
Αυτή η επιτυχία είναι εδώ και δύο μήνες, δεν είναι τωρινή. Το είδαμε όταν δημοσιεύτηκε στις τοπικές εφημερίδες το ερώτημα του βουλευτή κ. Πολατίδη στη Βουλή σχεδόν αυτούσιο από το κείμενο του Βισάλτη. Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και οι άλλοι βουλευτές.Δεν είναι κακό. Ας το κάνουν έστω και τώρα.
Βισάλτη εσύ σίγουρα θα επιμείνεις στην πίεση. Συνέχισε βλέπουμε ότι πιάνει τόπο η επιμονή σου. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΒΙΣΑΛΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ ΕΣΥ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΟΜΟ ΟΧΙ ΑΤΟΜΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΕΓΓΕΦΑΛΟΣ.ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟ? ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ visaltiako ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑ ΨΕΥΤΗ,ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΙΒΗ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΕΡΝΟΥΜΕ ΔΥΧΟΝΙΕΣ.(paokaras).
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΤΕΡΠΝΙΩΤΕΣ ΕΚΤΟΣ Κ ΕΝΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ !!! Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥΣ !!!

Υ.Γ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ ΠΡΟΣ ΑΓΡΑ ΨΗΦΟΥΛΑΚΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ..ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ !!! :)))
Η ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ !!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΘΑ ΠΡΩΤΕΙΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΕΡΠΝΗΣ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΓΙΝΕ ΑΚΟΜΗ ΠΟΙΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΕΞΩ (ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ), ΝΑ (ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ) ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.Ο ΒΙΣΑΛΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ, Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ..... ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ, ΚΑΙ ΟΠΙΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ,ΠΙΣΤΕΥΩ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΘΑ ΣΦΙΞΕΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΥΣΩΜΟΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΒΓΕΙ (ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΑΠΟΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΜΕ ΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΘΟΣ (paokaras).
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ΒΙΑΣΥΝΗ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΛΑΘΗ.(ΕΠΥΘΗΜΗΤΟ).(paokaras).
Ο χρήστης ΤΕΡΠΝΗ ΣΕΡΡΩΝ είπε…
paokara καλά κάνεις και μας παρακινείς, στη βράση κολλάει το σίδερο. Εδώ και δύο μήνες μετά την επιτυχία του Βισάλτη, με το που έγινε η ερώτηση στη βουλή, μιλήσαμε με τους περισσότερους βουλευτές γι αυτό το θέμα. Σίγουρα δεν αρκεί μια φορά και δεν έχουμε σκοπό να το αφήσουμε στην τύχη του. Γίνονται συνεχώς ενέργεις γι αυτό το θέμα και μακάρι έστω και επειδή θα μας βαρεθούν να κάνουν κάτι. Και ο Δήμος πλέον και η Νομαρχία(από πέρυσι) έχει μπει στη διαδικασία, γιατί θα χρειαστούν όλοι σε αυτή την προσπάθεια. Δεν πρέπει να απομονωθούμε αλλά να συνεργαστούμε όλοι, οι Τερπνιώτες κυρίως, για να πετύχουμε το στόχο μας.
Ο χρήστης Πλάτων Πισατίδης είπε…
Το...τερπνόν μετά του ωφελίμου,συνέλληνες!Αλήθεια,φίλε Βισάλτη,ποιός είναι ο..."άγιος Μανδήλιος";Η πλάκα θα είναι στη μελλοντική ανάδειξη της Τερπνής να κάνουν...αγιασμό(όπως έκαναν στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης) ανήμερα του..."αγίου Μανδηλίου",οι καταστροφείς,πάνω στα σπαράγματα που άφησαν πίσω τους!Γιατί πολλά μπορεί να βρίσκονται στην...αρχαιολογική συλλογή της "παλαιάς αρχιεπισκοπής"!!!Και να τύχει να βρεθώ εκεί,να δω τους ερωτώντες βουλευτές,να κάνουν..."μεγαλοσταυρούς"!!!!
Ο χρήστης Πλάτων Πισατίδης είπε…
Thenk you...Visaltis!!!!
I like to you...ΣΥΝ ΕΛΛΗΝΑ!!!!
ΕΡΡΩΣΟ ΚΑΙ ΤΥΧΗ ΑΓΑΘΗ!
Αν ποτέ...κατηφορίσεις προς Ολυμπία,I am here!!!!
Στείλε email!!!
Ο Θεός Αλφειός σε περιμένει!!!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *