Οι ανακοινώσεις του δρα Άρη Πουλιανού στο 16ο Διεθνές Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ανθρωπολογικών και Εθνολογικών Επιστημών: (IUAES)


Η εξέλιξη της ανθρωποποίησης-Δρ Άρης Πουλιανός, 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ανθρωπολογικών και Εθνολογικών Επιστημών, Κουνμίγκ-Κίνα, 31-7-2009
Ο τίτλος αυτής της εργασίας μπορεί να ακούγεται λίγο ντετερμινιστικός, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι τα ανθρώπινα όντα πέρασαν μια μεγαλύτερη περίοδο ανθρωποποίησης, απ' ό,τι συνήθως οι ιστορικοί πιστεύουν σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των μαρξιστών.
Σίγουρα προερχόμαστε από τους πίθηκους, αλλά όχι τους αφρικανικούς. Πριν από 20 εκ. χρόνια ζούσαν στην Ευρώπη πάνω από πενήντα είδη πιθήκων. Αλλά ένας πίθηκος, που ονόμασα Ημιόρθιο Ελλαδοπίθηκο (Helladopithecus semierectus), ζούσε στα δέντρα, δεκαεπτά εκατομμύρια χρόνια πριν (ΑΝΘΡΩΠΟΣ, τόμ. 3, N01, Ιαν. 1976, σελ 3 - 30, Αθήνα).
Η γνωστή πανίδα Πικερμίου της περιόδου του Μειοκαίνου (23-5 εκ. χρόνια πριν), έχει βρεθεί από την Ουγγαρία, μέσω των Βαλκανίων, ως το Ιράν:
(Wagner, A1840: Fossile Uberreste Von einem Affen und anderensau getierren aus Griechenland. Abh. Bayer. Akad. Wiss, 3, Μόναχο). Μεταξύ άλλων ευρημάτων, ένα πολύ σημαντικό από εκείνη την περίοδο ήταν ο Πεντελικός Μεσοπίθηκος (Mesopithecus pentelici), ενός επίγειου πιθήκου που έζησε σε μια μεγάλη περιοχή, πέρα από την Ελλάδα. Η μεγάλη του εξάπλωση σε μια ευρεία περιοχή, προϋποθέτει ότι κάποιοι ανθρωπόμορφοι πιθήκοι μπορούσαν να “κατεβούν από τα δέντρα'' (Roghinski, JJ & MG Levin, 1963: Anthropologhia, Moskva, str. 184 με 185), και άρχισαν να περπατούν. Κατά συνέπεια, μεταξύ αυτών των καταβατών, θα μπορούσε να είναι ορισμένες μορφές προγονικές τού ανθρώπου.
Μια απολιθωμένη κάτω γνάθος από την Αττική βρέθηκε από έναν Γερμανό αξιωματικό κατά τα χρόνια της κατοχής (1942), και περιγράφεται από τον
G. Von Koenigswald, (1972: Einunterkiefez eines fossilen Hominoiden aus dem Griechenlands unterpliozan. Konikl. Nederl. Akademie Van Wetenschappen. Σειρά Β, 75 , Αρ. 5, σελ. 385 - 394, Άμστερνταμ), φαίνεται να είναι μια προηγμένη μορφή που δεν ανήκει στους Δρυοπιθήκους (Dryopithecinae), και που θα μπορούσαν να αποτελούν επίσης την αρχή των αφρικανικών πρωτευόντων. Ο Koenigswald του δωσε το όνομα 'graecopithecus' (Γκρεκοπίθηκος). Η ηλικία του είναι περίπου 9 εκατομμύρια έτη. Η κάτω σιαγόνα ενός άλλου είδους που βρέθηκε από τη γαλλική αποστολή το 1972 κοντά στη Θεσσαλονίκη, το οποίο είδος ονομάστηκε Μακεδονικός Δρυοπίθηκος (Dryopethicus macedoniensis). Αλλά είναι από ένα πιο προηγμένο είδος από τους Δρυοπιθήκους, και σύμφωνα με Koenigswald είναι πιο στενά συνδεδεμένο με τους ανθρωπίδες. Η ηλικία του είναι του Άνω Μειοκαίνου (Vallesian, 6-7 εκ. έτη).
Τέλος, το εύρημα που περιγράφεται στην παρούσα ανακοίνωση, του Ελλαδοπιθήκου (Helladopithecus), είναι το πάνω μέρος τού αριστερού μηραίου οστού κια βρέθηκε από την αποστολή μας το 1974 κοντά στα Θαρούνια, ένα χωριό στο νησί της Εύβοιας. Η ηλικία του είναι του Κάτω Μειοκαίνου, περίπου 17 εκατομμυρίων ετών, η οποία επιβεβαιώθηκε από την στρωματογραφία του, και φυλάσσεται σήμερα στο Ανθρωπολογικό Μουσείο των Αρχανθρώπων των Πετραλώνων Χαλκιδικής.
Περιγράφεται πλήρως στη συνέχεια και είναι ενός ημιόρθιου πιθήκου, στην κατηγορία την οποία οι συγγραφείς αποδίδουν το σύνολο παρόμοιων ευρημάτων από την Αττική και τη Μακεδονία.
Το ευρεθέν οστό αυτό έχει 98 χλστ. μήκος (ονομάστηκε ''Α.Ε. - 1''), φαίνεται να ανήκει σε ένα νεαρό άτομο, και όλο το μήκος του (κατ' αναλογία υπολογιζόμενο) δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 350 mm. Οπότε το ύψος τού ατόμου πρέπει να είναι περίπου 140-150 εκατοστά. Το βάρος του, σύμφωνα με το δείκτη Debetz (ICVS), πρέπει να είναι περίπου 40-42 κιλά. Ο δείκτης ευσαρκίας/παχύτητας τότε είναι περίπου 22,85. Ο ίδιος δείκτης σε ουρακοτάγκους, χιμπατζήδες και γορίλες είναι 32-33, ενώ για τον άνθρωπο είναι τα 18 -21.
Αλλά μεταξύ όλων αυτών των έμμεσων μεθόδων προσδιορισμού τού ευρήματος, το καλύτερο θα ήταν να μετρηθεί επακριβώς η γωνία στρέψης, προκειμένου να καθοριστεί το ποσοστό της όρθιας στάσης. Έτσι, αναπτύχθηκε μια νέα μέθοδος για τη μέτρηση της γωνίας στρέψης σε ένα σπασμένο μηριαίο οστό.
Το αποτέλεσμα αυτών των διαδικασιών έδειξε ότι η γωνία θ (στρέψης) του σπασμένου οστού = 18ο-μοίρες, πράγμα που σημαίνει ότι αυτος ο πιθηκος ήταν περίπου 65% όρθιος στη διάρκεια της ζωής του. Αυτό σημαίνει ότι ήταν λίγο πολύ όρθιος, σίγουρα πιο όρθιος από τους περισσότερους σημερινούς αφρικανικούς πρωτεύοντες πιθήκους.
Ως εκ τούτου, συνάγεται το συμπέρασμα, οτι ο Ελλαδοπίθηκος θα μπορούσε να είναι ο πρόδρομος του γένους Άνθρωπος (Homo). 
Τέλος, θέτουμε σε ξεχωριστή οικογένεια όλο το σύνολο των ευρημάτων των Ελλαδοπιθήκων από την Ελλάδα, ταξινομώντας το αμέσως μετά απο την οικογένεια των ανθρωπίδων
(Hominid). Ως αποτέλεσμα της παραπάνω διαδικασίας, έχουμε τον πρώτο όρθιο άνθρωπο στη γη, τον Homo erectus trilliensis, που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο από αυτή την περιοχή του Αιγαίου, στη ΝΑ Ευρώπη από 13 εκατομμύρια χρόνια πριν.
Η πάνω από εκατό χρόνια μακρά συζήτηση μεταξύ των ανθρωπολόγων σχετικά με την πολυφυλετική έναντι της μονοφυλετικής προέλευσης των ανθρώπων φαίνεται ότι τελειώνει.
Φαίνεται ότι κάθε βιολογικό είδος στη Γη αναπτύσσεται σε ένα κέντρο και στη συνέχεια εξαπλώνεται.
Η μονοφυλετική προέλευση του ανθρωπου
(από τον Ελλαδοπιθηκο στον Homo erectus trilliensis) κατα τη γνώμη μας λίγο-πολύ επιβεβαιώθηκε και οι άνθρωποι εξαπλώθηκαν από τον Ατλαντικό στον Ειρηνικό, και στη συνέχεια σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.
Στο μεταξύ οι ανασκαφές συνεχίζονται: βρέθηκε μέρος τού σκελετού ένος κορίτσιου των 14 ετών. Το νέο εύρημα ονομάστηκε Όρθιος Άνθρωπος Τριλλιανός Δάφνη
(Homo erectus trilliensis Daphnae), από το όνομα της κυρίας που βρίσκεται σε αυτή την αίθουσα, την κ. Δάφνη Α. Πουλιανού.

Τα τελεταία ευρήματα του δρα Άρη Πουλιανού, μέρος τού σκελετού τού αρχαιότερου ευρεθέντα Όρθιου Ανθρώπου "Δάφνη", 14 ετών, που έζησε πριν από 13.000.000 χρόνια:
http://www.youtube.com/watch?v=1o8XhZ8sonw

Bookmark and Share

Σχόλια

Ο χρήστης kostakoutas είπε…
ΚΑι τι απεφάνθη το συνέδριο;
Ο χρήστης bilsot είπε…
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 1. Στα επιστημονικά συνέδρια δεν είναι το ζητούμενο το πόρισμα-αποτέλεσμα των εργασιών, όσο αυτή καθ' εαυτή η ανακοίνωση-έρευνα.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 2. Το έργο του δρ. Πουλιανού έχει την μεγίστη αξία του για τους Έλληνες, στο μέτρο που αποδεικνύει το ΑΥΤΟΧΘΟΝ των κατοίκων του χώρου και την κατάρριψη του μύθου της Ινδοευρωπαϊκής φυλής (και γλώσσας).
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολλα καταρηφθηκαν και καταρηπτονται.

οπως

ο αφροκεντρισμος

το δηθεν φινοικικο αλφαβητο

οι ινδοευροπαιοι

ο δαρβινισμος (οι κινεζοι λενε: οι λευκοι πιστευουν οτι καταγωνται απο τον πιθηκο...αφου θελουν ας το πιστευουν)

πριν 2 χρονια καταριφθηκε και η θεωρια του Αινσταιν αλλα μουγκα στη στρουγκα


το ΜΠΙΓΚ ΜΠΑΓΚ ειναι ενα παραμυθι και για να το στηριξουν επινοησαν μυριαδες αλλες θεωριες


ειναι καιρος και η εκκλησια να προσκομησει αποδειξεις για να στηριξει τα λεγομενα της, η περιοδος χαριτος εληξε.


οπως η ιστορια γραφετε απο τους νικητες ετσι και η επιστημη ελεγχετε απο τους εξουσιαστες...οι οποιοι ελεγχουν κρατη πολιτευματα και θρησκειες "ΟΛΕΣ..."η συμβατικη ιστορια θρησκεια και επιστημη ειναι αποτελεσματα συμβασεων δηλαδη συμφωνιων

καποιοι λενε το 2012 θα καταστραφει ο κοσμος, θα ρθουν οι εξωγηινοι θα πεσει μετεωρητης θα ερθει ο αντιχριστος θα γινει κατακλυσμος....κλπ κλπ κλπ...

ολοι κανουν λαθος, το τελος δεν θα ερθει το 2012...ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ 5-10-2009 ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΧΕΔΙΟΥ. οχι πως οι αλλοι ειναι καλλιτεροι αλλα καποιοι ειναι ικανοτεροι για συγκεκριμενες δουλειες.


μας ταιζουν με ψευτικα πολιτευματα. ψευτικες θρησκειες, ψευτικες ελπιδες,κι εμεις νομιζουμε οτι ΕΜΕΙΣ εκλεγουμε τους ιγετες μας και γεμιζουμε πλατειες χειροκροτωντας καποιον ο οποιος πανω στην εξεδρα παριστανει τον αρχηγο αλλα ειναι μαριονετα...κι εμεις ειμαστε οι θεατες του θεατρου σκιων στο σπηλαιο του Πλατωνα.


....ο ληθαργος καλα κρατει...
Ο χρήστης kostakoutas είπε…
1:28μμ
Δεν ξέρω,τι να σου πω βρε φίλε..

Βισάλτη ξέρουμε πως δέχτηκαν οι άλλοι σύνεδροι τις ανακοινώσεις; Αυτό ρώτησα προηγουμένως.
Ο χρήστης kostakoutas είπε…
Θαρρώ πως θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να μαθαίναμε,ίσος θα μπορούσες να έρθεις σε επικοινωνία με τον κ. καθηγητή;
Ο χρήστης visaltis.net είπε…
Ίσως γίνει...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Από το σκελετό τής Δάφνης, του αρχαιότερου ανθρώπου, τον οποίο παρουσίασε στο
φετινό 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ανθρωπολογικών και Εθνολογικών Επιστημών, ο δρας Ανθρωπολογίας Άρης Πουλιανός:
http://www.youtube.com/watch?v=62m49l3PreY

Και μια απάντηση στο φίλο που ρωτά για τις αντιδράσεις των συνέδρων στην Κίνα:
πραγματικά εντυπωσιάστηκαν, αλλά οι κυβερνήσεις δεν αφήνουν ούτε τη διάδοση της αλήθειας ούτε τα έσοδα από αφροκεντρισμούς κοκ.
Μάλιστα για το παραπλήσιας θεολογίας θέμα τού μπινκ-μπανκ, δείτε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ πόσο απλά έχει καταρριφθεί εδώ:

http://www.youtube.com/v/pUBuYaWoPwU
Γιατί έχει μεγάλη σημασία για τη ζωή μας να ξέρουμε γιατί η κορώνα ΓΥΡΩ από τον ήλιο είναι ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ φορές θερμότερη από την επιφάνειά του; Πώς πέφτουν κεραυνοί 'εν αιθρία', δηλ. ΧΩΡΙΣ σύννεφα, άρα ΔΕΝ παράγονται από αυτά; Γιατί οι ηλιακές κηλίδες με ΕΝΤΟΝΗ ηλεκτρομαγνητική δράση είναι σκοτεινές;
Ποιοι και γιατί ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ τις ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ιδιότητες του πλάσματος και ολόκληρου του σύμπαντος;
Χρειαζόμαστε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ, γιατί τα γαλαξιακά ηλεκτρομαγνητικά πεδία επηρεάζουν ΑΜΕΣΑ το κλίμα και την επιβίωσή μας!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *