Η συμβολή της Ελληνίδας στον πόλεμο του 1940


Οι Ελληνίδες πολέμησαν σαν αντάξιες κόρες των προγόνων τους, για την ΕΛΛΑΔΑ την ΤΙΜΗ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
Είναι αξιοθαύμαστος ο τρόπος που ανταποκρίθηκαν οι γυναίκες εκείνης της εποχής στο κάλεσμα της πατρίδας . Οι γυναίκες αυτά τα τρυφερά αδύναμα πλάσματα, εκτός από μανάδες, σύζυγοι και νοικοκυρές ήταν οι αφανείς ηρωϊδες του έπους του ‘40.

Στα μετόπισθεν οι γυναίκες αντικαθιστούν τους άντρες που έχουν επιστρατευθεί και πλέκουν μέρα νύχτα χωρίς σταματημό μάλλινα για τους στρατιώτες. Πολλά νεαρά κορίτσια γράφονται εθελόντριες στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και γίνονται νοσοκόμες. Άλλες που βρίσκονται κοντά στην πρώτη γραμμή, οι Ηπειρώτισσες κι οι γυναίκες της Δυτικής Μακεδονίας, μεταφέρουν πολεμοφόδια και τρόφιμα στους στρατιώτες μέσα στα χιόνια, στα δύσβατα μονοπάτια των κακοτράχαλων βουνών, εκεί που τα ζώα αρνούνται να προχωρήσουν, αλύγιστες βουβές, με αδάμαστη θέληση και ηρωϊκή αυτοθυσία. Αργότερα όλος ο κόσμος θα υποκλιθεί μπροστά στην αδάμαστη Ελληνική ψυχή τους!Οι γυναίκες των πόλεων ανέλαβαν την φροντίδα και την προφύλαξη των αντρών από τα κρυοπαγήματα. Οι Ελληνίδες νοσοκόμες δούλεψαν με ηρωισμό και αυταπάρνηση και πολλές έπεσαν την ώρα του καθήκοντος κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών νοσοκομείων και πλοίων που μετέφεραν τραυματίες. Πολλές εύπορες γυναίκες, έδωσαν χρήματα και κοσμήματα για να βοηθήσουν τον αγώνα του Ελληνικού στρατού.

Πηγή:ellas2.wordpress.com


Bookmark and Share

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ, ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ.

ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΣΑ ΜΕ ΤΟ "Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ"
ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥΛΙΩΤΙΣΑ
ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ 1940

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΚΑΙ ΑΝΔΡΩΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΕΝΔΟΞΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

ΑΝ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΜΑΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑΞΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΙΣ ΗΠΕΙΡΩΤΗΣΕΣ, ΤΑ ΞΑΦΝΙΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ...ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΝ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΤΑΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
...ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ.......... ................ ........... ...............

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *