Ιάπωνες επιστήμονες προσπαθούν να ακούσουν τους αρχαίους Έλληνες!!


H σκέψη ήταν απλή:Εφόσον οι ανθρώπινες φωνές ,η μουσική και τα μουσικά όργανα ,οι ήχοι και οι θόρυβοί μπορούν να εγγραφούν με χάραξη  σε περιστρεφόμενους δίσκους και να αναπαραχθούν ,θα έπρεπε να ανιχνευθεί τι ήταν αυτό στον αρχαίο ελληνικό κόσμο,που είχε παραχθεί σε περιστρεφόμενο άξονα και το οποίο είχε τέτοια δομή χάραξης που να μπορέσει να κατακρατήσει-και συνεπώς να εγγράψει-ήχους,φωνές και μουσικές από την αρχαιότητα.

Φυσικά ,εκείνο που θα μπορούσε να προσομοιάζει στο "πικ-απ" εγγραφής και στον δίσκο βινυλλίου δεν ήταν άλλο από τον αγγειοπλαστικό τροχό και τα αγγεία που έφτιαχναν οι αρχαίοι Έλληνες αγγειοπλάστες!

Μία ομάδα Ιαπώνων ελληνολατρών επιστημόνων έχει παθιαστεί με την πιθανότητα να "ακουσει" αληθινούς αρχαίους Έλληνες να μιλάνε αρχαία ελληνικά ή να σιγοψιθυρίζουν κάποιο αρχαίο ελληνικό τραγούδι,την ώρα που μηχανικά δουλεύουν στον τροχό.
Οι πιθανότητες βέβαια είναι πραγματικά λίγες και επειδή δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί ο τέλειος ηλεκτρονικός τρόπος να "ακουστούν" καθαρά οι ήχοι που δεσμεύτηκαν  στο κεραμεικό "βινύλλιο" και επειδή δεν είναι καθόλου βέβαιο αν οι αγγειοπλάστες μιλούσαν και τραγούδαγαν την ώρα της δουλειάς ή αν παρέμεναν εντελώς σιωπηλοί.Ακόμα όμως και αν κάποιοι μιλούσαν ή τραγουδούσαν,θα είναι σαν να ψάχνει κανείς για ψύλλο στα άχυρα για να βρει το,σε άριστη κατάσταση,αγγείο το οποίο κατά την ώρα που ο αγγειοπλάστης του το δημιουργούσε κάποιος μιλούσε ή τραγουδούσε.Επίσης δεν μπορούσε να είναι βέβαιο αν ο ήχος που καταγραφόταν στο κεραμεικό υλικό,δεν θα αλλοιωνόταν εντελώς είτε από εξωγενείς παράγοντες που θα επιδρούσαν κατά την ώρα της δουλειάς στον τροχό είτε από της φύσης του κεραμεικού υλικού είτε από την συνεχόμενη ενυδάτωση του υλικού κατά την παραμονή του αγγείου μέσα στο χώμα ή στον τάφο όπου συνήθως ανακαλύπτονται τα αγγεία.

Αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα της ομάδας είναι το να αποκτήση πρόσβαση σε κάποια μεγάλη "αποθήκη" αρχαίων ελληνικών αγγείων τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση.Παρόλα αυτά ,η ομάδα έχει παθιαστεί με την έρευνα.Το εντυπωσιακό ωστόσο είναι ότι μέχρι τώρα και με την βοήθεια υψηλής τεχνολογίας κατάφεραν να "ακούσουν" κάποια βάζα.Δεν ακούγεται βέβαια κάποια φωνή άλλα.. ακούγεται καθαρά κάποιο επαναλαμβανόμενο τρίξιμο που θυμίζει αμυδρά την κίνηση του τροχού ενός αγγειοπλάστη!
-Αναδημοσιέυση από το περιοδικό "Τρίτο Μάτι"-

σσ.Βισάλτης:Υπάρχει μια θεωρία που με κάθε επιφύλαξη μεταφέρουμε και ίσως να είχαν υπ' όψιν οι Ιάπωνες επιστήμονες,σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι της εποχής είχαν αντιληφθεί την δυνατότητα αποτύπωσης της φωνής επάνω στον πηλό.Και έτσι με αυτόν τον τρόπο "ηχογραφούσαν"  απόρρητα μηνύματα σε αγγεία και τα στέλναν στις αποικίες  τους, όπου το εκεί ιερατείο τα "άκουγε" με κάποιου είδους συσκευή(αρχαίος φωνόγραφoς;!!) και τα μετέφερε στους κυβερνώντες.

Όσο τρελή-αν και όχι παράξενη- ακούγεται όλη αυτή η ιστορία ,εντούτοις μεταδόθηκε σε πολλά ΜΜΕ της Ιαπωνίας και δημοσιεύθηκε σε αρκετά ευρωπαϊκά περιοδικά έρευνας.Το μόνο σίγουρο πάντως της υπόθεσης είναι ότι σε καμιά περίπτωση δεν είναι τρελοί οι Ιάπωνες επιστήμονες, που όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρουν.....


...και επειδή  εφευρέτης του φωνογραφου δεν είναι σε καμιά περίπτωση ο Έντισον όπως διδάσκει η επίσημη ιστορία-και απλά όλοι αυτοί αντέγραφαν συσκευές από προγενέστερους,οι οποίοι αντέγραφαν και αυτοί με την σειρά τους  εφευρέσεις από προγενέστερους,φτάνοντας έτσι για μια εφεύρεση ακόμα και σε βάθος χιλιετιών(!!!)- διαβάστε και αυτό  και αυτό!.


Δείτε και ένα θέμα με βίντεο, με Βέλγους επιστήμονες που προσπαθούν κάτι αντίστοιχο με αγγείο 6.500 ετών!: 
Kαι Βέλγοι επιστήμονες προσπαθούν να ακούσουν φωνές από αγγείο 6.500 ετών!!Επιστημονικά απεδεδειγμένη η όλη θεωρία. 
 


Bookmark and Share

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Που διάβασες αυτήν την είδηση; Θέλω να βρω τα περιοδικά.
Ο χρήστης visaltis.net είπε…
To αναφέρει η ανάρτηση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
πρωτοακουστηκε το 1999 δεν ειναι κατι νεο
ειναι απο αυτα που μοιαζουν απιθανα και αν δεν υπηρχαν οι ιαπωνες να το ψαξουν και το ελεγε καποιος θα τον ελεγαν τρελο
οπως χαμογελουν ειρωνικα πολλοι στο ακουσμα οτι η ζωη στον πλανητη μας ηρθε απο αλλα αστρικα συστηματα...

η απουσια αποδειξης δεν ειναι αποδειξη απουσιας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο κλέψας του κλέψαντος.Μήπως ξέρουμε από που το έκλεψε και ντε Μαρτινβιλο;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πριν από δεκαετίες, δεν θυμάμαι ακριβώς, ( σίγουρα πριν από το 1986), ένας μεγάλος Πνευματικός Δάσκαλος,ο Omraam Mikhael Aivanhov, ΄μεταξύ των πολλών πραγμάτων που προέβλεψε, ήταν ακριβώς και αυτό. Ότι στο μέλλον η Επιστήμη θα μπορούσε να αποκρυπτογραφήσει το παρελθόν, μέσα από ειδικές συσκευές που θα εφευρίσκοντο. Θα μπορούσε π.χ. έλεγε, να πάρεις ένα βράχο, ή κόκκους αμμου,ή ένα αντικείμενο π.χ. από ένα αρχαιολογικό ή μη χώρο, να το βάζεις σ΄αυτή τη συσκευή και να ακούεις ολόκληρο το παρελθόν. Αυτό είναι φανταστικό.!! Μεταξύ των άλλων πολλών που είχε πεί ήταν ότι η Επιστήμη κάποτε θα μπορούσε να φωτογραφίσει τις σκέψεις όπως το κάνει με την αύρα, ότι στο μέλλον οι μεγάλες πόλεις θα φωτίζονται και θα θερμαίνονται τη νύκτα διαμέσου μεγάλων κατόπτρων που θα βρίσκονται ψηλά πάνω από τις πόλεις....πράγματα τόσο φανταστικά΄.... που σήμερα άρχίζουν να υλοποιούνται.

Συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους ανθρώπους να διαβάσουν τα βιβλία αυτού του μεγάλου Πνευματικού Δασκάλου,γιατί μέσα σ΄αυτά θα βρούν πολλές αλήθειες,θα βρούν πολλές λύσεις στα τόσα προβλήματα που τους καταπονούν και πάνω από όλα θα βοηθηθούν ώστε να γίνουν αυτοί οι ίδιοι ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥς ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ.

Σας ευχαριστώ.

Χαράλαμπος Παπαχαραλάμπους
e-mail: heavenlight@primehome.com

δεν κατάφερα να κάνω λογαριασμό,και έτσι στέλνω το σχόλιο σαν ανώνυμος.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *