Οι Μινωίτες πρόλαβαν τον Κολόμβο, υποστηρίζει Βρετανός συγγραφέας


(Στο "ΒΙΣΑΛΤΗΣ" έχουν γραφεί και αναρτηθεί επανειλημμένως άρθρα σχετικά με το θέμα, έχουν παρουσιαστεί επανειλημμένως σημαντικά στοιχεία και φωτογραφίες,που πλέον το θέμα ούτε αποτελεί είδηση ούτε και μας εντυπωσιάζει!)
Σχέδιο ανακατασκευής μινωικού πλοίου από το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης
Αθήνα


Πριν από μερικά χρόνια υποστήριζε πως πριν τον Κολόμβο το πόδι του στην Αμερική πάτησε ένας Κινέζος ευνούχος. Τώρα, ο Βρετανός συγγραφέας Γκάβιν Μένζις ετοιμάζει να εκδώσει βιβλίο στο οποίο περιγράφει ότι την Αμερική την ανακάλυψαν Μινωίτες. Οι αντιδράσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ ο ατζέντης του τρίβει τα χέρια του...

Σύμφωνα με τα Νέα, ο Μένζινς υποστηρίζει ότι οι Μινωίτες ανακάλυψαν την Αμερική 3.700 χρόνια πριν τον Χριστόφορο Κολόμβο.

Για να τεκμηριώσει τη θεωρία του, αναφέρει στη Wall Street Journal: «Μπορούμε να κάνουμε ακριβείς εκτιμήσεις όσον αφορά το μήκος, το πλάτος και το βύθισμα των σκαφών και ως εκ τούτου να υπολογίσουμε την ποντοπόρο ικανότητά τους. Τα σκάφη θα μπορούσαν να πλεύσουν με τον αέρα καθώς και με χαμηλότερο πανί σε περίπτωση θύελλας». Το επιχείρημα αυτό βασίζεται τόσο στις απεικονίσεις πλοίων σε μινωικές τοιχογραφίες όσο και στα ελάχιστα υπολείμματα του ναυαγίου του Uluburun που ανακαλύφθηκε το 1982 στη Μικρά Ασία και χρονολογείται με ακρίβεια στο 1305 π.Χ. (σώθηκε τμήμα από το σκαρί και το φορτίο περιείχε στοιχεία από εννέα διαφορετικούς πολιτισμούς της εποχής).
Ένα δεύτερο στοιχείο που επικαλείται το DΝΑ, καθώς υποστηρίζει πως οι Μινωίτες έφεραν ένα σπάνιο γονίδιο που εντοπίζεται σήμερα ανάμεσα στους γηγενείς Αμερικανούς που ζουν γύρω από τη Λίμνη Σουπίριορ, κοντά στα αμερικανοκαναδικά σύνορα, όπου έχουν εντοπιστεί πλούσια κοιτάσματα χαλκού και χιλιάδες χάλκινα εργαλεία. Αναφέρει, δε, ότι επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν πως ο «μοναδικής καθαρότητας χαλκός» της περιοχής της λίμνης ταιριάζει με τα ευρήματα του ναυαγίου του Uluburun.

Τρίτη απόδειξη είναι η μεταφορά ενδημικών φυτών της Αμερικής σε άλλους πολιτισμούς: ίχνη νικοτίνης εντοπίστηκαν στην Αίγυπτο σε αρχαίες μούμιες και κόκκοι καλαμποκιού είναι χαραγμένοι στους ναούς τους (και ο καπνός και το καλαμπόκι ήταν άγνωστα στην περιοχή). «Οι Αιγύπτιοι όμως με τα σαθρά πλοία τους δεν ήταν ικανοί ναυτικοί. Μόνο οι Μινωίτες, με τους οποίους διατηρούσαν εμπορικές σχέσεις, μπορούσαν να κάνουν υπερατλαντικά ταξίδια» σημειώνει στο βιβλίο.

Το εάν ο Μένζις έχει δίκιο ή όχι θα φανεί στο μέλλον. Το σίγουρο είναι ότι ο ατζέντης του τρίβει τα χέρια του, αφού όπως χαρακτηριστικά λέει: «η ιστορία που αναθεωρεί τα μέχρι τώρα δεδομένα πουλάει εξαιρετικά».

Πάντως, οι επιστήμονες αντιδρούν που επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία να επιβεβαιώνουν τη θεωρία του Μένζις.


in.gr
Bookmark and Share

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απο το να καθεσε και να ασχολεισε με γεγονοτα που ισως συνεβησαν χιλιαδες χρονια πριν "αναπολωντας" ενα παρελθον που δεν εζησες ποτε(αλλα θες σωνει και καλα να εισαι συνδεδεμενος μ'αυτο), κανε μια ερευνα στο σημερα για κατι που εκανες/κανεις εσυ ή για κατι που κανουν αλλοι σ'αυτον τον τοπο για το κοινο καλο.
Καλο θα κανεις κακο δε θα κανεις.
Ο χρήστης visaltis.net είπε…
Γνωρίζοντας το παρελθόν μπορείς να χαράξεις το μέλλον.Ένα παρελθόν που έδωσε μόνο φώτα.Αν σταματήσουμε να μαϊμουδίζουμε και το μιμήθούμε μπορούμε να ξαναμεγαλουργήσουμε όπως όλοι οι λαοί που το μιμήθηκαν.Αυτό το ελάχιστο ακριβώς πιστεύω ότι κάνω.Παρουσιάζω αυτό το παρελθόν για να να γίνει παραδείγμα για το σήμερα και να γίνουμε και εμείς καλύτεροι και ο τόπος.Αν στα 1000 άτομα που το διαβάσαν προβλημάτισα έστω και έναν,ναι πιστεύω ότι έκανα σήμερα κάτι για τους άλλους.
Και ναι θέλω σώνει και καλά να είμαι συνδεδεμένος με αυτό το παρελθόν , θέλω να έχω ρίζα και ιστορία για να έχω και συνέχεια.Ξέρεις δεν πέσαμε από τον ουρανό σε αυτόν τον τόπο.Εσύ όμως εκτός από ότι δεν ασχολείσε με γεγονότα που ίσως συνέβησαν χιλιάδες χρόνια πριν και κατακρίνεις εμένα,τί άλλο καλό έκανες σήμερα για το τόπο και τους άλλους;
Ο χρήστης Λουλουδάκι είπε…
Βισάλτη θα σου δώσο μια συμβουλη "Ποτέ μην τα βάζεις με έναν ηλίθιο. Είναι βέβαιο ότι θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω εμπειριας!". καληνύχτα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ιστορική γνώση και μόνο αυτή είναι τα όπλα μας εναντίων των παγκοσμίων εξουσιαστών.
Παράδειγμα στο σκοπιανό ζήτημα.
Ενώ ξέρουμε την ιστορία μας, την ξέρουν και οι ξένοι και παρ όλα αυτά δυσκολευόμαστε να βρούμε το δίκιο μας. Αν δεν την ξέραμε θα ήμασταν ήδη παρελθόν.

Όσο για την Αμερική, είναι γνωστός ο διάλογος (σε όσους είναι τέλος πάντων) του Αλεξάνδρου με τον Διογένη. Του είπε ο Διογένης πως
«…ακόμη και αν κατακτήσεις όλον τον κόσμο ακόμη και αν βγεις από τις ηράκλειες στήλες και κατακτήσεις την γη που βρίσκεται πέρα από τον ωκεανό, δεν θα είσαι μεγάλος βασιλιάς αν πρώτα δεν είσαι καλός άνθρωπος»

. φίλε 20 Φεβρουαρίου 2010 12:14 π.μ ένας από τους λόγους που ασχολούμαστε με το μακρινό παρελθόν μας είναι να μη μπορούν να μας ταΐσουν παραμύθι κάποιοι πονηροί του σήμερα εκτός και εντος των τειχών. Αλλά και πάλι ο αγώνας είναι δύσκολος αφού η βλακεία είναι ανίκητη.
Ο χρήστης kostakoutas είπε…
λουλουδάκι,
εγώ θα σου δώσω μια άλλη συμβουλή,μπορείς να αρχίσεις να γίνεσαι ελληνικό λουλουδάκι με μια απλή κίνηση...Μαθαίνοντας ορθογραφία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο ΞΕΡΟΛΑΣ kostakoutas ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ,ΧΑ ΧΑ ΧΑ.ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙ ΜΗΝ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΝΩΝΥΜΕ 22 Φεβρουαρίου 2010 10:34 π.μ.

ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΚΕΨΗ.... ΕΣΥ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕΣ!!!

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και φυσικα οποιος εχει αντιθετη αποψη ειναι βλακας!

Κυριοι μη βλακες, την ιστορια ολοι την παρουσιαζουν και τη διδασκουν οπως τους συμφερει αρχικα για προστασια των "τοιχων" τους.
Οσο για τα σκοπια που ειπε καποιος...
Κλωτσιες πρεπει να φαει και ο καρατζαφερης και ο γκρουεφσκι,γιατι και οι 2 πατανε στην ιδια λογικη.

Εγω πχ που θα ηθελα να δω τους λαους των βαλκανιων να ζουν αρμονικα,χωρις αμερικανοβρετανορωσικες παρεμβασεις,χωρις στρατιωτικες βασεις και αγωγους αεριου(συμφεροντα), διατηρωντας τις παραδοσεις τους και διαλυοντας τα στημενα απο τριτους συνορα που τους χωριζουν(απο τι αραγε?την κοινη κουλτουρα?) απο ποιους εφαγα παραμυθι? Απο τη νεα ταξη και τους εβραιους?και ποιον προδιδω τελικα? την πατριδα 'η το δικαιωμα να ζησω ανθρωπινα?

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *