Πυραμίδες στη... Βοσνία 10.000 ετών, σύμφωνα με Βόσνιο ερευνητή




(σ.σ.:Λίγο παλιό το θέμα ,αλλά καλό.Συνδέστε το, με προηγούμενα θέματα,εδώ ,εδώ και εδώ.'Ολα αυτά μαζί συνθέτουν μια τελείως διαφορετική εκδοχή για την ιστορία,την προέλευση και τους κατασκευαστές των πυραμίδων από αυτήν που (νομίζαμε ότι) γνωρίζαμε.)

Ένας ερευνητής υποστηρίζει ότι την κατασκεύασε ένας πολιτισμός πολύ πιο αρχαίος από τους Αιγύπτιους και άρχισε τις ανασκαφές ανακαλύπτοντας ότι...

Στην καρδιά της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, σε απόσταση τριάντα χιλιομέτρων από το Σεράγεβο, ανάμεσα στους λόφους κρύβονται πανάρχαιες πυραμίδες που κατασκευάστηκαν πριν από 10.000 χρόνια, με μυστηριώδεις τεχνικές, από πανάρχαιους πολιτισμούς που έχουν πια σβηστεί από τη μνήμη. Αυτό υποστηρίζει ο Βόσνιος Σεμίρ Οσμάνατζιτς, που έχει πάθος με την αρχαιολογία και συνεργάζεται με μια ομάδα εθελοντών για να φέρει στο φως αποδείξεις για τις κατασκευές που, αν πράγματι υπάρχουν, θα φέρουν επανάσταση στις αρχαιολογικές γνώσεις.

Και στην κορφή... μια πόλη
Το 2005 ο Οσμάνατζιτς επέστρεψε στην πατρίδα του ύστερα από μια διαμονή μερικών ετών στην κεντρική Αμερική, όπου μελέτησε τους προκολομβιανούς πολιτισμούς και τις πυραμίδες τους. Με την επιστροφή του στη Βοσνία ο Οσμάνατζιτς τράβηξε την προσοχή ολόκληρου του κόσμου στην περιοχή Βισότσικα, κοντά στη σημερινή πόλη Βισόκο, μια τοποθεσία με ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Πράγματι όταν ο κύριος λόφος παρατηρηθεί από ορισμένες γωνίες, μοιάζει με πυραμίδα. Στην κορυφή του υπάρχουν τα ερείπια της μεσαιωνικής βασιλικής πόλης Βισόκι, που είχε παρουσιάσει μεγάλη ανάπτυξη τον 13ο-14ο αι.
Το Βισόκι δεν έχει ακόμα μελετηθεί πλήρως αλλά προφανώς ανήκει σε μια εποχή πολύ πιο πρόσφατη από τις υποτιθέμενες πυραμίδες, που σύμφωνα με τον Οσμάνατζιτς είναι ηλικίας τουλάχιστον 10.000 ετών· δηλαδή πρέπει να φτιάχτηκαν 5.500 χρόνια πριν από τις αιγυπτιακές (αν και ο ερασιτέχνης αρχαιολόγος δεν αποκλείει να είναι πιο πρόσφατες, δηλαδή της περιόδου της πόλης Βισόκι). Σε κάθε περίπτωση ο Οσμάνατζιτς υποστηρίζει ότι είναι τουλάχιστον τρεις οι πυραμοειδείς κατασκευές και τους έδωσε τα εξής ονόματα: Πυραμίδα του Ήλιου (η κυρίως πυραμίδα, ύψους τουλάχιστον 200 μέτρων, 60 μέτρα ψηλότερη από την πυραμίδα του Χέοπα), Πυραμίδα της Σελήνης και Πυραμίδα του Δράκου.



Είσοδοι σε άλλους κόσμους
Οι ανασκαφές ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2006 και χρηματοδοτήθηκαν κυρίως από τα τοπικά ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δίκτυα και κατά πάσα πιθανότητα δε θα ολοκληρωθούν πριν από το 2012. Ο Οσμάνατζιτς υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών των πρώτων μηνών έφερε στο φως τούνελ, δάπεδα και ογκόλιθους που κάποιοι είχαν τοποθετήσει σκόπιμα τον ένα δίπλα στον άλλο. Κατά τη γνώμη του, από τα τούνελ περνούσε αέρας στο εσωτερικό των πυραμίδων και ελπίζει ότι θα μπορέσει να τα χρονολογήσει μελετώντας τους σταλακτίτες που έχουν σχηματιστεί στην οροφή.
Αν δεχτούμε ότι όλα αυτά είναι αληθινά, παραμένει αινιγματικό ποιος κατασκεύασε αυτές τις πυραμίδες. Αρχικά ο Οσμάνατζιτς είπε ότι πρόκειται για τον ίδιο –και μυστηριώδη– λαό που είχε κατασκευάσει τις πυραμίδες της Αιγύπτου και της Κεντρικής Αμερικής. Στη συνέχεια, όμως, κατέληξε ότι οι πυραμίδες της Βοσνίας είναι «οι μητέρες όλων των πυραμίδων». Ο Οσμάνατζιτς έφτασε σε σημείο να πει ότι οι βοσνιακές πυραμίδες, όπως οι υποτιθέμενοι πολιτισμοί της Ατλαντίδας και της Λεμουρίας (μια άλλη χαμένη ήπειρος), βρίσκονται σε σημεία ιδιαίτερης «ενέργειας» του πλανήτη και χρησίμευαν ως είσοδοι προς άλλους κόσμους και άλλες διαστάσεις.

Τούνελ και δάπεδα
Πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι θέσεις του Οσμάνατζιτς είναι φαντασιώσεις. Αλλά πώς εξηγούνται τα –υποτιθέμενα– δάπεδα και τα τούνελ που έφεραν στο φως οι ανασκαφές; Θα μπορούσαν να είναι παράξενοι φυσικοί σχηματισμοί, όπως εκείνοι στο βυθό της Θάλασσας της Κίνας, ή απλώς τα ερείπια της πόλης Βισόκι ή άλλων κτιρίων γύρω από αυτό το σημαντικό εμπορικό κέντρο.
Ο Μπρους Χίτσερ, διευθυντής του τμήματος Κλασικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Ταφτς (ΗΠΑ), εξηγεί ότι μόνο οι επιστημονικές έρευνες θα μπορέσουν να χρονολογήσουν με ακρίβεια ό,τι ανακαλύφθηκε με τις ανασκαφές του Οσμάνατζιτς και να βεβαιώσουν ότι αυτοί οι όγκοι είναι πράγματι ανθρώπινες κατασκευές και όχι φυσικοί γεωλογικοί σχηματισμοί, παρόμοιοι, για παράδειγμα, με το «πρόσωπο» στον Άρη.

Την εποχή των παγετώνων
Η υπόθεση ότι πρόκειται για πυραμίδες που κατασκευάστηκαν σε τόσο αρχαία εποχή προκαλεί πολλές αμφιβολίες στους μελετητές. Ο Κέρτις Ράνελς, ιστορικός με ειδίκευση στην αρχαία Ελλάδα και τα Βαλκάνια στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης (ΗΠΑ), αναφέρει: «Πριν από 27.000-12.000 χρόνια, η περιοχή των “ψευτο-πυραμίδων” ήταν αποκλεισμένη από τους πάγους της τελευταίας εποχής των παγετώνων, μιας εξαιρετικά ψυχρής και ξηρής περιόδου. Εκεί υπήρχαν μόνο κυνηγοί, που άφησαν ίχνη της παρουσίας τους σε σπήλαια και ανοιχτούς χώρους, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν απλά ξύλινα εργαλεία, ζούσαν γύρω από μικρές φωτιές και τρέφονταν με ζώα και ρίζες. Ήταν αδύνατο να είχαν τα μέσα για να κατασκευάζουν αρχιτεκτονικά μνημεία».

Υπενθυμίζουμε ότι η περιοχή του Βισόκο είναι η ιστορική καρδιά της Βοσνίας. Εκεί ανακαλύφθηκαν πέντε διαφορετικές νεολιθικές εγκαταστάσεις, εκτός από τις οχυρώσεις, τους ρωμαϊκούς δρόμους, τις πολυάριθμες μεσαιωνικές νεκροπόλεις και άλλα, πιο πρόσφατα ευρήματα. Ακόμα, σε αυτή την περιοχή ίσως βρισκόταν η πόλη Ντεσνκ, η πρώτη αστική εγκατάσταση των Βοσνίων, που ανάγεται στο 900 μ.Χ., για την οποία υπάρχουν υποθέσεις ότι υπήρξε αλλά ακόμα δε γνωρίζουμε πού.

Κίνδυνος καταστροφής!
Ακόμα και χωρίς τις πυραμίδες η περιοχή είναι ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρος· για να ξετυλίξουμε το κουβάρι της χιλιόχρονης ιστορίας της είναι απαραίτητο να γίνουν προσεχτικές ανασκαφές.
Στον Ιούνιο του 2006 ο διεθνής τύπος ανέφερε ότι η Ουνέσκο θα έστελνε μια ομάδα από ειδικούς για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Στο μεταξύ πολλοί αρχαιολόγοι, γεωλόγοι και ιστορικοί από όλο τον κόσμο έκαναν έκκληση προς τις αρχές και την Ουνέσκο να σταματήσουν την ομάδα των «ερασιτεχνών ειδικών», γιατί υπάρχει κίνδυνος, χωρίς να βρουν καμιά πυραμίδα, να καταστρέψουν σημαντικά κατάλοιπα της βοσνιακής ιστορίας. Μάλιστα, ο Ενβέρ Ιμάμοβιτς του Πανεπιστημίου του Σεράγεβο δήλωσε: «Οι ανασκαφές θα προκαλέσουν ζημιά στους αρχαιολογικούς χώρους, καταστρέφοντας ανεπανόρθωτα πραγματικούς ιστορικούς θησαυρούς».


Πηγή:www.focusmag.gr, πηγή φωτογραφιών:anekshghtakaiapokryfa.blogspot.
Bookmark and Sharea>


Σχόλια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *