Μία Ακκαδική ιστορία.. (ή ένα αληθινό παραμύθι!)

(Η ιστορία που γίνεται μύθος; Ένα εκπληκτικό άρθρο -έρευνα με βάση αρχαία κείμενα που αξίζει να διαβαστεί μέχρι τέλους...)

 Εχθές διάβαζα ένα βιβλίο ενός Γάλλου αρχαιολόγου του 1870 ο οποίος μεταφράζοντας Σουμεριακές πινακίδες, μετέφρασε ένα κείμενο που έλεγε στα Αγγλικά "Manu the Great"
Μάνου ο Μέγας δηλαδή, τον οποίο οι Σουμέριοι ή Ακκάδες (Αρκάδες ?) τον λάτρευαν ως τον μέγιστο Θεό.
Από άλλες πηγές της βιβλιοθήκης μου και σε συνέχεια των μεταφράσεων του Γάλλου αρχαιολόγου διαβάζω πως ο Manu λέγεται πως ήταν ένας εκ των "Sons of Anak" δηλαδή ανήκε στους γιους του Άνακ. Σημειώστε ακόμη πως πριν τους Σουμέριους, στην Μεσοποταμία κατοικούσε η φυλή του Ελάμ (Ελλάς ?) με λατρευτικό όρος το όρος Zagros (Ζάκρος) το οποίο μέχρι σήμερα ακριβώς έτσι ονομάζεται στο σημερινό Ιράν. Εκεί λοιπόν έζησαν οι Ελαμίτες και παρέδωσαν στους επόμενους λαούς της Μεσοποταμίας όλη την τέχνη της Αρχιτεκτονικής, αγροκαλλιέργειας και ακόμη την Θεολογία τους.

Όρος Ζάκρος ή Ζάγρος υπάρχει και στην ανατολική Κρήτη εννοώντας τον Ζαγραίο Δία.
Οι Ελαμίτες δεν είχαν σχέση με καμιά Σημιτική φυλή και από τοιχογραφίες είδαμε πως έχουν και διαφορετικά μορφολογικά χαρακτηριστικά από τις υπόλοιπες Μεσοποταμιακές φυλές. Μάλιστα όλες οι αρχαίες φυλές της Μεσοποταμίας λένε πως εκπαιδεύθηκαν και εκπολιτίστηκαν από τους Λαούς της Θάλασσας ή του δαίμονες-γνώστες της θάλασσας. Σημειώστε πως οι Μινωίτες αποδείχθηκε πως έφτασαν ως την Γερμανία σε αναζήτηση χαλκού. Άρα διόλου απίθανο αυτοί να ήταν οι λεγόμενοι Λαοί της Θάλασσας.

Συνεχίζουμε.. Ο Μάνου ένας από τους γιους του Άνακ ουσιαστικά ήταν ο Μίνως ή Μίνωας και Άνακ είναι Μυκηναϊκή λέξη και λέγεται Άναξ. Στην γραμμική Β γραφόταν FANAX.
Άναξ σημαίνει ο Μέγιστος Βασιλιάς.
Ο Μίνως λοιπόν, συνεχίζουν οι αρχαίες Σουμεριακές ταμπλέτες, ήταν γιος του Άναξ, δηλαδή του μέγιστου Βασιλέα των Μυκηνών και λένε ότι ήταν γίγαντας με ύψος σε σημερινά μέτρα περίπου τέσσερα. !Ήταν δηλαδή κάτι σαν του Γίγαντες και Τιτάνες της αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας όπως ήταν οι Κύκλωπες, Τελχίνες της Ρόδου, Κάβειροι της Σαμοθράκης και Κουρήτες της Κρήτης.

Το Εβραϊκό Δευτερονόμιο και το Βιβλίο τον ονομάτων (επίσης Εβραϊκό ιερατικό κείμενο), αναφέρει πως οι Ανακίτες γιοι του Άνακ ήταν φυλή γιγάντων που προήλθε από ένωση Θεών με ανθρώπων. Αυτή ακριβώς είναι και η έννοια της Εβραίκής λέξης..
Νεφελίμ ή Νεφιλίμ. Αυτά αναφέρει και το βιβλίο του Ενώχ και ο Ερμής Τρισμέγιστος. Οι Εβραίοι όταν γύρω στα 1500 π.χ. προσπάθησαν να εκστρατεύσουν ενάντια της γης των Χαναάν, είδαν εκεί αυτούς τους γίγαντες Ανακίτες που τους ονόμαζαν και Άνακιμ. Αυτοί έφτασαν στη γη των Χαναϊτών μετά την εποχή του Χαλκού (μετά το 1700 π.χ.) και ενσωματώθηκαν στους Χαναανίτες και οι Εβραίοι τους συνάντησαν εκεί την εποχή του σιδήρου.

Από αρχαιολογικές μελέτες γνωρίζουμε πως ο Μυκηναϊκός και Μινωϊκός πολιτισμός καταστράφηκε μετά το 1600 π.χ. εξαιτίας της έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης. Οι εναπομείναντες μετανάστευσαν με καράβια στην Αίγυπτο και τα παράλια του σημερινού Ισραήλ και Λιβάνου-Συρίας. Έτσι προέκυψε και του Βασίλειο της Ουγκαρίτ (σημερινό Λίβανο) όπου εκεί δημιουργήθηκε και το πρώτο αλφάβητο όπου μετά το παρέλαβαν οι Φοίνικες και πέρασε ότι δήθεν το ανακάλυψαν οι Φοίνικες. Ουσιαστικά το ελληνικότατο αλφάβητο ήταν απλώς μια εξέλιξη της γραμμικής Β΄. Το ορόσημο 1600 π.χ. συνδέεται με την καταστροφή του Αιγαίου, την έκρηξη του Ηφαιστείου της Σαντορίνης, την επιδρομή των λαών της θάλασσας σε όλα τα παράλια της ανατολικής Μεσογείου (το αναφέρουν και αρχαία Αιγυπτιακά κείμενα) και επίσης το πέρασμα από την εποχή του χαλκού στην εποχή του σιδήρου.

Οι Εβραίοι λοιπόν, όταν είδαν (βάζοντας 12 κατασκόπους) τους Ανακίτες στην Χαναάν, κατάλαβαν πως δεν μπορούσαν να τους νικήσουν σε απ'ευθείας μάχη γιατί ήταν πολύ ψηλοί και δυνατοί. Έτσι το όνομα Νεφελίμ έγινε ένα κακό Σατανικό όνομα για την Εβραϊκή θρησκεία που μετέπειτα εξελισσόμενη στη σημερινή Χριστιανική, παρέμεινε ως ο μύθος των Νεφελίμ ή αλλιώς δαιμόνων ή αλλιώς εκπεσόντων Αγγέλων ή αλλιώς των στρατευμάτων του Εωσφόρου και ότι άλλο κολασμένο φαντάζεστε.. Sky is the Limit..

Σημειώστε πως Δαίμων ή Δαήμων σημαίνει ο έχων τη γνώση ή Γνωστικός γι'αυτό και Αδαής σημαίνει το αντίθετο. Έτσι οι Εβραίοι αυτούς τους εξελιγμένους Μινωίτες Έλληνες ή Μυκήνες επειδή δεν μπορούσαν να τους νικήσουν αλλά ούτε να τους φτάσουν τεχνολογικά, τους Σατανοποίησαν και δαίμονας από τότε σημαίνει κάτι κακό.

Αλλά ΕΛΛΑΣ = ΕΛ+ΛΑΣ σημαίνει η Χώρα των Αγγέλων ή η Χώρα των επίγειων Αγγέλων ή Χώρα των Υιών των Θεών ή ακόμη και Χώρα του φωτός ή των φωτεινών ανθρώπων εννοώντας τους Έλληνες. ΕΛ και στα Αραμαϊκά σημαίνει Άγγελος ή Φως και ΛΑΣ σημαίνει χώρα.
Τόση ήταν η εντύπωση που έκαναν οι εξελιγμένοι Έλληνες στις υπόλοιπες Σημιτικές φυλές που αυτοί τους αποκάλεσαν..
Υιούς των Θεών, Γίγαντες και Τιτάνες, Αγγέλους και Πεφωτεισμένους.

Σήμερα όλα αυτά συνδέονται από τις Χριστιανικές απανταχού Θρησκείες με τον Διάβολο και τους Αγγέλους του Εωσφόρου γιατί πολύ απλά δυσκόλεψαν τότε τα επεκτατικά σχέδια των Εβραίων και καταγράφηκαν ως κακοί δαίμονες σε όλα τα ιερατικά Εβραϊκά κείμενα, δηλαδή στην Παλαιά Διαθήκη. Μάλιστα μετά την μετάφραση των εβδομήκοντα στην Αλεξάνδρεια, αλλάχθηκαν πολλά σημεία της μετάφρασης της Διαθήκης για να αποφευχθούν φράσεις Εβραϊκές όπως το "καταραμένοι Έλληνες" αλλά και το "οι αιώνιοι εχθροί μας οι καταραμένοι Έλληνες".

Τα ίδια λοιπόν στοιχεία γιαυτόν τον μεγάλο Manu δίνουνε οι Σουμέριοι, Εβραίοι αλλά και οι αρχαίοι Ινδοί όπου στην Ινδουϊστική θεολογία αναφέρεται πως ο Manu είναι ο γενάρχης όλων των Ανθρώπων. Οι αρχαίοι Αιγύπιτοι έχουν την λέξη Μαν που σημαίνει Μαύρος Ταύρος. Συμπληρωματικά, ακόμη και σήμερα σε όλη την Ινδιάνικη διάλεκτο της Κεντρικής Αμερικής η λέξη Ελλάδα μεταφράζεται ως "Η Χώρα των Θεών μας" !!!.
Δηλαδή αν πας στην Κεντρική Αμερική και βρεις έναν Ινδιάνο και του πεις GREECE δεν θα καταλάβει τίποτα. Αλλά αν έχεις μεταφραστή και του πει στα Ινδιάνικα "Η Χώρα των Θεών" θα καταλάβει και θα σου πει για τον θρύλο πως από την χώρα των Θεών ήρθαν οι Διδάσκαλοί τους που τους δίδαξαν Αρχιτεκτονική, Αγροκαλιέργεια, Αστρονομία, Πολιτιακή Οργάνωση και Θεολογία-Φιλοσοφία-Ηθική.

Οι Αιγύπτιοι είχαν ως πρώτους βασιλιάδες Έλληνες ημίθεους όπως ο Ηρακλής. Το αναφέρουν τα ίδια τα Αιγυπτικά κείμενα. Ακόμη στον Σόλωνα είπαν οι Αρχιερείς της Αιγύπτου πως Έλληνες τους δίδαξαν ότι ξέρουν και πως Έλληνες πολέμησαν με τους Άτλαντες και μόλις τους νίκησαν ακολούθησαν μεγάλες πλυμμήρες που καταβύθισαν την Ατλαντίδα. Μάλιστα δίνουν και λεπτομερείς περιγραφές πως παραμένοντα Ελληνικά στρατεύματα χάθηκαν μετά την νίκη τους στην ήπειρο της Ατλαντίδας λόγω της καταβύθισής της και πως όλη η Μεσόγειος υπέστη τεράστιες καταστροφές που ήταν σαρωτικές για αυτόν τον μεγάλο Παλαιοελληνικό πολιτισμό.

Οι Ινδοί στα επικά έργα τους περιγράφουν επίσης με λεπτομέρειες την Τιτανομαχία όπου Έλληνες πολέμησαν με κακούς Τιτάνες-Άτλαντες και τους νίκησαν.

Φαίνεται λοιπόν από επίσημες και ποικίλες αρχαιολογικές πηγές πως οι Έλληνες είχαν ένα μεγάλο πολιτισμό και χρειάστηκε να πολεμήσουν με επίσης έναν άλλο μεγάλο πολιτισμό τους Άτλαντες. Και οι δύο λαοί είχαν αναπτυγμένη τεχνολογία και επιστήμη που στα μάτια των υπολοίπων βάρβαρων ακόμη λαών φαινόταν ως Θεϊκοί Άγγελοι με σατανικές μηχανές χωρισμένοι σε καλούς (Έλληνες) και Σατανικούς (Άτλαντες). Βέβαια οι Εβραίοι αποκαλούνε και τους Ελληνες Νεφελίμ ως κακούς Αγγέλους.

Ακόμη ο Ορφέας δίδαξε τον ένα και μοναδικό Θεό λέγοντας πως οι υπόλοιποι δώδεκα Θεοί των Ελλήνων ήταν απλώς διαφορετικές συμβολικές όψεις του ενός Θεού. Αυτή η Ορφική Θεολογία περί ενός Θεού, πέρασε στους Εβραίους οι οποίοι πιο πριν από την Ορφική διδασκαλία ήταν απλώς ειδωλωλάτρες και λάτρευαν "Χρυσούς Ταύρους" (Μινωϊκό σύμβολο πάλι..). Αυτό αναφέρουν και οι ίδιοι στα ιερατικά τους κείμενα όπου τοποθετούν τον Ορφέα έως και σήμερα ως έναν μεγάλο προφήτη μαζί με τον Μωϋσή. Ακόμη σε ανάμνηση των δώδεκα Θεών του Ολύμπου η σημερινή Χριστιανική θρησκεία αναφέρει τους Δώδεκα Αποστόλους. Τυχαίο ? δε νομίζω !.

Ο Ορφέας αναφέρει πως ο Όλυμπος είναι το πρώτο όρος που πετάχτηκε από την Γαία και σταθεροποιήθηκε όταν η υπόλοιπη Γη ήταν ακόμη ένα μίγμα λάβας και νερού. Το ερώτημα είναι πως το ήξερε αυτό ο Ορφέας και τι ιστορικές πηγές είχε αφού δεν υπήρχαν ακόμη άνθρωποι σε εκείνα τα πρώτα χρόνια δημιουργίας της επιφάνειας της Γης. Αυτή ακριβώς την ιστορία πήρανε αργότερα οι Εβραίοι και φτιάξανε τον δικό τους μύθο της Δημιουργίας του Κόσμου σε Εφτά Ημέρες. Ο Ορφέας μάλιστα συνεχίζει λέγοντας πως οι πρώτοι Άνθρωποι έζησαν στους πρόποδες του Ολύμπου και ήταν γυμνοί ή με δέρματα ζώων και ωμοφάγοι. Δηλαδή γνώριζε και για τους προϊστορικούς ανθρώπους και τον τρόπο ζωής τους.
Σήμερα γεωλόγοι απέδειξαν με μετρήσεις πως πράγματι ο Όλυμπος είναι ο πρώτος ορεινός όγκος που ξεπήδησε από την ασταθή τότε υπόλοιπη επιφάνεια της Γης.
Πως τα γνώριζε όλα αυτά ο Ορφέας ?

Απλά μυστήριο..εκτός αν του τα είπανε αυτοί οι Γίγαντες-Θεοί που εν συνεχεία και αφού είχανε εγκατασταθεί στον Όλυμπο, εκπολίτισαν αυτούς τους προϊστορικούς ανθρώπους που μετά έγιναν οι Έλληνες δηλαδή οι γιοί των Θεών.
Αυτοί οι Θεϊκοί Ολύμπιοι εκπολιτιστές δαίμονες Άγγελοι - Νεφελίμ - Παρατηρητές - Εξωγήινοι και ότι άλλο φαντάζεστε, διατηρούνται μέχρι σήμερα σε όλους τους λαούς ως μύθοι και παραδοσιακές ή θεολογικές ιστορίες.

Άλλες Εβραϊκές πηγές αναφέρουν πως Διονυσιακοί Τεχνίτες από το βασίλειο της Ουγκαρίτ (δηλαδή Έλληνες) κατασκεύασαν τον Ναό του Σολομώντα ως συμβόλαιο ειρήνης μεταξύ των δύο λαών. Ο ίδιος ο Σολομώντας αναφέρει πως αυτοί οι Μακεδόνες (δαίμονες οι έχων την γνώση δηλαδή) ξυλοκόποι ήταν οι καλύτεροι τεχνίτες όλου του κόσμου και μόνο αυτοί θα μπορούσαν να κατασκευάσουν το ιερό των ιερών που έπρεπε να είναι αποκλειστικά από ξύλο για να στεγάσει εκεί την κιβωτό της Διαθήκης. Η οποία έπρεπε να είναι σε "μονωμένο χώρο" ? γιατί είχε ισχυρά πεδία που έκαιγαν (σαν τον ηλεκτρισμό) όποιον την ακουμπούσε χωρίς την προστασία του Ιερατικού γαντιού που ήταν επίσης φτιαγμένο από μονωτικό υλικό. Μάλιστα ο ναός του Σολομώντα χτίστηκε ως ένας Ελληνικής τεχνοτροπίας ναός από πέτρα-μάρμαρο και ξύλο αποκλειστικά.

Περίπου αυτά ήθελα να σας αναφέρω γιατί και εγώ μελετώντας προβληματίστηκα αρκετά.
Τα συμπεράσματα περί Ελλήνων και καταγωγής του παγκόσμιου πολιτισμού και πάλι δικά σας..
("Ο συγγραφέας του άρθρου ζητεί συγνώμη για μία λανθασμένη πληροφορία σχετικά με την γεωλογική ηλικία του Ολύμπου. Δηλώνει λοιπόν πως μετά από εκτεταμένη έρευνα, βρήκε πως ο ορεινός όγκος του Ολύμπου είναι σχετικά νεαρής γεωλογικής ηλικίας της τάξης των 200.000.000 ετών και υπάρχουν παλαιότεροι ορεινοί όγκοι στην Ελλάδα, όπως γρανιτικοί όγκοι στα Γρεβενά, με ηλικία 700.000.000 ετών")
----------------------------------------------

Παναγιώτης Α. Κ.
Ερασιτέχνης ιστορικός ερευνητής.


ΒΙΣΑΛΤΗΣ/visaltis.blogspot 

Σχόλια

Ο χρήστης pais είπε…
Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση.
Εδώ έχει κάτι ακόμα σχετικό

http://www.hellinon.net/Soumerioi.htm
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το τελευταίο ο διάστημα έχετε βάλει κάποια πολύ δυνατά θέματα που πραγματικα δύσκολα τα συναντάει κανείς αλλού,και παρ΄όλο που γνωρίζεται πως έχουν κάποιο ρίσκο.Ξέρετε πως οι αδαείς όπως λέει και ο αρθρογράφος μπορούν να χαρακτηρίσουν με ευκολία τέτοια θέματα. Σας συγχαίρω για μια ακόμη φορά όπως και παλιότερα για την σημαντική δουλειά σας.
Κ.Π.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Διαβάζω και μελετώ τέτοια κείμενα πολλά χρόνια τώρα και πράγματι έχουν τεράστιο ενδιαφέρον.Σίγουρα είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τον μύθο από την αλήθεια,όμως επαναλαμβάνω ότι θα έπρεπε να μελετηθούν από ιστορικούς περισσότερο οι μύθοι των λαών και τέτοια κείμενα.Το πρόβλημα είναι ότι τελευταία εμφανίστηκαν τηλεπλασιέ που πουλάν με το κιλό και με 20 ευρώ 20 βιβλία και έχουν κάνει αχταρμά όλη την ιστορία,με αποτέλεσμα να έχουν γελοιοποιηθεί όλα αυτά.Που να τολμήσεις έτσι πλέον να μιλήσεις για αυτά τα πράγματα σήμερα.Μπράβο πάντως για την προσπάθεια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
evriplia
Ο χρήστης kostakoutas είπε…
ολο βλακείες λετε..... Ακου το αρχαιότερο βουνό ο ολυμπος σε μια περιοχή που ακομα διαλύεται απο τους σεισμούς λόγω της νεότητας της...

According to the latest edition of Scientific American it now seems that we have evidence of an Earth land mass dating back to at least 4.4 bya. Tho oldest intact rock is found in Canada and dates back to 4 bya; however, zircon crystals found in Western Australia date back to 4.4 bya. Because these crystals have a high oxygen isotope level, only found in cooler areas than magma, it is thought they that they were formed under liquid water and low temperature conditions on the surface of the Earth. This pushes the age of Earth's known initial landmass back by "at least 400 million years earlier than the oldest known existing sedimentary rocks, those at Isua, Greenland [3.8 bya]". So the Earth may have cooled in merely 100 million years and formed a landmass or landmasses as early as 4.4 bya.
"A Cool Early Earth," by Jogn W. Valley, Scientific American, Oct. 2005, pp. 59-63.

Για να μην μιλήσουμε για τις υπόλοιπες μπαρούφες που γράφονται..Σας εχει βαρεσει ο Λιακοπουλος με τις χάλκινες μαλακίες του κατακέφαλα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτός από πάνω είναι ένας απο αυτούς που έλεγα ότι ενώ τα ξέρουν όλα και είναι πανέξυπνοι έχει καταφέρει ο Λιακόπουλος και κάθε Λιακόπουλος με τις γραφικότητες του να τους κάνει να πιστέψουν ότι οι μυθολογίες των λαών είναι μπούρδες.Καταλαβαίνετε τωρα τη ζημια γίνεται με ολους αυτους τους τηλεπλασιέ;
Ο χρήστης kostakoutas είπε…
το θέμα φίλε ανώνυμε δεν είναι να ισοπεδώσουμε ολη την μυθολογία λέγοντας οτι ειναι μπούρδα αλλα να μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις μπούρδες που γράφει ο καθένας.Βεβαια αυτο το πράγμα προϋποθέτει γνώσεις και παιδεία,πράγματα αστεία στο χοιροστάσιο που ζούμε.
Το συγκεκριμένο άρθρο ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι γνώσεις και η μόρφωση του αρθρογράφου είναι τέτοια, που εσύ και Λιακόπουλος 2 ζωές θα χρειαζόσασταν για να τις συγκεντρώσετε,που και πάλι αμφιβάλω.
Γι' αυτό να είσαι πιο προσεχτικός όταν σχολιάζεις θέματα που αδυνατεί να συλλάβει η νοημοσύνη σου.
Ο χρήστης kostakoutas είπε…
Μα ολα αυτά που λεει δεν είναι τίποτε άλλο απο ανάμιξη των λιακοπουλειων θεωρειών και κάποιων άλλων φαντασμένων.
Εξ ου και οι αναφορές στα βιβλία με τις ονοματολογίες κλπ.
Αν θέλετε να δείτε απο που προέρχονται οι ονομασίες των εβραιοχριστιανικων δαιμόνων(πχ) δεν έχετε παρά να διαβάσετε την διατριβή ενος καθολικού καρδινάλιου,βασισμένη στην ιστορία,τους θρύλους,τις θρησκείες ακόμα και τον HP lovecraft.
Ο χρήστης Kαραπαναγιώτης Παναγιώτης είπε…
<<..Ως ο αρθρογράφος αυτού του κειμένου, δηλώνω πως όλες μου οι πηγές είναι από επίσημα βιβλία επιστημόνων του τομέα της αρχαιολογίας και επίσης από αυθεντικά μεταφρασμένα αρχαία κείμενα. Η προσωπική μου συλλογή βιβλίων ανέρχεται περίπου στα 475.

Από αυτά τα βιβλία κανένα δεν είναι από τις εκδόσεις του κ. Λιακόπουλου.
Ο ίδιος είμαι Ηλεκτρονικός Μηχανικός και γνωρίζω τι είναι έρευνα και τι είναι μπούρδα.
Θα μπορούσα να αναφέρω κάτω από κάθε πρόταση το βιβλίο, συγγραφέα και σελίδα από όπου προέρχεται η πηγή όσων έγραψα. Απλά τότε το κείμενο θα ήταν διπλάσιο.
Παράλληλα με την επιστήμη μου που είναι η Ηλεκτρονική, ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την ιστορική έρευνα από διάφορους πολιτισμούς εδώ και πέντε χρόνια.
Δεν αυτοπροσδιορίζομαι ως υποστηρικτής της Ελληνικότητας κάποιας παράδοσης. Απλώς παραθέτω αυτά που μελέτησα τα οποία άλλωστε μιλούν από μόνα τους. Γιαυτό και δήλωσα πως τα συμπεράσματα είναι δικά σας. Επίσης για την γεωλογική ηλικία του Ολύμπου ήδη έκανα διόρθωση.

Τα περισσότερα από τα βιβλία της συλλογής μου είναι γραμμένα από Αμερικανούς αρχαιολόγους και όλα αποτελούν επίσημες επιστημονικά κατοχυρωμένες εκδόσεις.
Έχω μία από τις καλύτερες ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το 60% των βιβλίων είναι από Αμερική και όχι από Ελλάδα.

Μάλιστα επιθυμία μου είναι αυτή η προσωπική μου συλλογή να δοθεί μετά τον θάνατό μου στο ΑΠΘ στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό τμήμα όπου θα μπορέσει να αξιοποιηθεί από Ιστορικούς και Αρχαιολόγους κατάλληλα.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία του ΒΙΣΑΛΤΗΣ που ανέρτησε αυτό το περιληπτικό κείμενο πάνω σε ένα θέμα που θα έπρεπε να γράψω τόμους ολόκληρους.

Πάντως επειδή υποπτεύομαι πως ο αγαπητός φίλος Κοστακούτας δεν πίθεται εύκολα λόγω ίσως προσωπικών του θρησκευτικών προκαταλήψεων, του προτείνω να μελετήσει το οκτάτομο έργο του Καρλχέϊνζ Ντέσνερ, "Η εγκληματική ιστορία του Χριστιανισμού" από εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ και επίσης το πεντάτομο έργο του Σερ. Τζέϊμς Τζωρτζ Φρέϊζερ, "Ο Χρυσός Κλώνος" από εκδόσεις ΕΚΑΤΗ για να ξεκολήσει από στερεότυπα και να γνωρίσει τι εστί γνώση και τι δογματισμός.>>..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χα χα Είναι ο πασίγνωστος πια ξερόλας kostakoutas οπότε μην σκάτε και πολύ
Ο χρήστης kostakoutas είπε…
Κύριε καραπαναγιωτη και ο david icke κάτι τέτοια λέει και αυτός έχει 475 χιλιάδες βιβλία,δεν λεει απολύτως τίποτα.
αλήθεια ένα απο τα 475 βιβλία σας,δεν σας είπε οτι το αρχαιότερο βουνό βρίσκεται στον Καναδά και οτι δεν ειναι ο ολυμπος(ισα ισα ειναι πολυ νεο βουνο,οπως και η γεωγραφική μας περιοχή);
Κάποιο αλλο απο ολα αυτα,δεν σας ειπε οτι οι Εβραίοι εχουν παραλλάξει τα ονόματα των βαβυλωνιακών και Σουμερικών θεοτήτων και τα εχουν κάνει δαίμονες(γιατί άραγε);
Ο χρήστης Kαραπαναγιώτης Παναγιώτης είπε…
<<..Είναι φυσικό να έχουν παραλλάξει ονόματα οι Εβραίοι. Αυτό υποστηρίζω και εγώ, αν και κάποια τα διατηρούν ακριβώς ίδια.

Χαίρομαι που υποστηρίζουμε τα ίδια πράγματα σχετικά με τους Εβραίους οι οποίοι έχουν αντιγράψει και παραλάξει όλη την ανθρώπινη ιστορία της ανατολικής Μεσογείου και Μεσσοποταμίας παρουσιάζοντάς την ως δική τους.

Να αναφέρουμε τους Ορφικούς ύμνους που τους παράλαξε το Ιερατείο των Φαρισαίων και τα μετέτρεψε σε δικές τους προσευχές ?
Να αναφέρουμε τα Μεσοποταμιακά Έπη που τα μετέτρεψαν σε έπος της Δημιουργίας της Παλαιάς Διαθήκης και της δήθεν ιερής δόξας της Εβραϊκής φυλής ?
Να πούμε επίσης και για τα θεοφάνεια που κλαπήκανε από της Ελευσίνιες τελετές ? και άλλα αναρίθμητα παραδείγματα πολιτιστικής κλοπής ?
Μήπως δεν γνωρίζεις πως η Αγία Τριάδα πρωτοαναφέρθηκε από τον Ορφέα και γιαυτό παρουσιάζονταν η Εκάτη με τρία πρόσωπα και ονομάζονταν και Τρίστρατη αλλά και Σωτήρας ?
Μήπως δεν γνωρίζεις πως ο πρώτος Εσταυρωμένος ήταν ο Ορφέας και πως ομοιώματα του Εσταυρωμένου Ορφέα υπήρχαν παντού στην Αρχαία Ελλάδα τα οποία θεωρούνταν ιερά σύμβολα μαζί και με τον Σταυρό ?
Μία ζωή μία αντιγραφή.. η οποία πέρασε και στην νεοτερίστικη έκδοση της Εβραϊκής θρησκείας που είναι ο Χριστιανισμός σας.

Ας μην πούμε βέβαια πως αυτούς που οι Εβραίοι ονομάζουν σήμερα δαίμονες, εχθές τους λάτρευαν ως Θεούς τους. Παράδειγμα η Θεότητα που λάτρευαν και στον πρώτο Ναό του Σολωμόντα που ονομάζονταν Βάαλ Ελ Ζεβούλ, δηλαδή ο σημερινός Βεελζεβούλ. Μάλιστα σήμερα η Εβραϊκή κυβέρνηση διεξάγει ανασκαφές στα θεμέλια του Ναού για να βρεί ακριβώς το άγαλμα αυτής της Θεότητας.

Οι αρχαίοι Έλληνες λάτρευαν τον Ηλιακό Θεό του Φωτός, Απόλλων = Από-Όλους ή Από-Όλα-τα-Μέρη ή Αυτός που είναι Όλα τα Μέρη της Δημιουργίας και όχι τους δικούς σας Βεελζεβούληδες και Σουμεριακούς δαίμονες του Χάους-Τιαμάτηδες.

Η θρησκεία του Χριστιανισμού είναι αυτή καθαυτή η Εβραϊκή θρησκεία η οποία Εβραϊκή θρησκεία είναι απομεινάρια της Μαγικής Σουμεριακής παράδοσης της λατρείας των κακών δαιμόνων τους οποίους λάτρευαν και προσπαθούσαν να τους ελέγχουν με εξορκισμούς για να υπηρετούνε τους ίδιους.

Αυτό μας λένε "περήφανοι" και οι Εβραίοι, πως δηλαδή ο Σολωμώντας εκτός από τους Διονυσιακούς-Έλληνες τεχνίτες, χρησιμοποίησε με Μάγια και κακοδαίμονες τους οποίους καθυπόταξε με εξορκισμούς για να βοηθήσουν στο κουβάλημα των μεγάλων λίθων που χρησιμοποιήθηκαν για την ανοικοδόμηση του Ναού τους.

Αυτή είναι η θρησκεία σας Εβραίοι και Χριστιανοί.
Μια θρησκεία σκοταδισμού, μαγικών εξορκισμών και κακοδαιμόνων που αιματοκύλισε όλο τον κόσμο με θρησκευτικούς πολέμους (βλέπε Σταυροφορίες οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα) αλλά και με ιεροεξεταστές και κάψιμο δήθεν μαγισσών και βιβλίων.
Δεν ξεχνούμε την Μαθηματικό Υπατία που την ξεσκίσανε την σάρκα της κομμάτι-κομμάτι οι δικοί σας Ανθέλληνες παπάδες και δολοφονικά χριστιανικά τάγματα της εποχής τους στην Αλεξάνδρεια.

Φίλε μου προσπαθείς να μειώσεις αυτά που αντέγραψα από ιστορικά πανεπιστημιακά βιβλία με μόνη πηγή σου τις αναφορές σε Λιακόπουλο και αυτόν τον Icke τον οποίο δεν τον έχω συναντήσει σε κανένα επιστημονικό σύγραμμα.
Τελικά με αυτή την τακτική δείχνεις πως εσύ είσαι αυτός που μελετά φανατικά τον κ. Λιακόπουλο και τον Icke και έτσι εξευτελίζεσαι

Κρίμα,.. η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία αυτόν τον ανταγωνιστή βρήκε να μου φέρει για να λογομαχήσουμε ?

Επίσης κρίμα Έλληνας να μισεί την Ελλάδα και να υποστηρίζει τόσο φανατικά τους Εβραίους και την θρησκεία τους.

Εγώ ήρθα εδώ και μίλησα ανοιχτά και με όνομα κύριε ψευδώνυμε "kostakouta".
Εσείς κρύβεστε ύπουλα όπως τόσα χρόνια έχετε μάθει να κάνετε όλοι εσείς του συναφιού σας..

Αλλά, να θυμάστε Όλοι πως το.. Σίδερο της Ελλάδας δεν νικιέται με Εβραϊκό-Χριστιανικό πούπουλο..>>
Ο χρήστης Γεώργιος Διάφας είπε…
ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΩ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΘΡΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ.
ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΑΝΟΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ!!!! ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΝΟΗΤΟΙ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ.
ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ, ΟΙ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΡΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ ΣΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.
Ο χρήστης Kαραπαναγιώτης Π. είπε…
<<..Να ξεκαθαρίσω κάτι σχετικά με τον Χριστιανισμό και το πρόσωπο του Χριστού..

Ο ίδιος ο Χριστός στο όρος των Ελαιώνων συνάντησε ομάδα από Έλληνες φιλοσόφους.
Οι Έλληνες φιλόσοφοι της εποχής αποκάλυψαν στον Χριστό πως το ιερατείο των Δελφών είχε από πολύ παλαιότερα προφητέψει για τον ερχομό του Μεσία και πως επίσης γιαυτόν διδάσκουν ο Ορφέας αλλά και αναφορές γίνονται από τον Πλάτωνα και τον Σωκράτη. Ακούγοντας αυτά ο Χριστός τους είπε πως μόνο οι Έλληνες από όλους τους άλλους τον καταλαβαίνουν. . Συνέχισε λέγοντας πως οι Εβραίοι - Φαρισαίοι δεν τον καταλάβανε ποτέ και γιαυτό οι Έλληνες είναι ευλογημένοι μέσα σε όλους τους υπόλοιπους λαούς.

Αργότερα όντως είδαμε πως οι Έλληνες πήρανε στα χέρια τους και το κίνημα του Χριστιανισμού παγκοσμίως και μάλιστα το κρατήσανε και "Ορθόδοξο" και δεν υποπέσανε σε αιρέσεις "Καθολικές" ή άλλες..
Μάλιστα ο ίδιος ο Χριστός διδάχθηκε και μεγάλωσε μέσα στους Ελληνιστές "Πυθαγοριστές" Εσσαίους που ήταν εχθροί των Φαρισαίων.

Αυτό που παρατηρώ είναι πως τα διδάγματα του Χριστού ήταν σωστά αλλά μια ομάδα ιερατείου σε πρότυπα Φαρισαϊκού Ιερατείου αργότερα μόλυνε την αγνή διδασκαλία του Χριστού.
Να θυμηθούμε πως ο Χριστός δίδασκε πως δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο παρά να αγαπάτε αλλήλους και ότι δεν χρειάζεται να λατρεύετε τον Θεό μέσα σε ναούς αλλά οπουδήποτε θέλουμε.
Ακόμη ήταν κατά του Ψευδοθεού Γιαχβέ των Εβραίων και γιαυτό τους έλεγε (τους Εβραίους) ότι δοξάζουν και προσκυνούν τον Μαμωνά !

Ας τα λάβουμε ΠΟΛΥ σοβαρά υπόψη αυτά τα λόγια του Χριστού για να καταλάβουμε ποιοί είναι αυτοί οι Εβραίοι και οι σημερινοί συνεχιστές τους που λατρεύουν μέσα σε κλειστές σεχταριστικές Λέσχες την θεότητα Zaboulon (εκ του Γιαχβέ - Βάαλ και Αιγυπτιακού Ον)..που είναι η ίδια με τον Baphomet.

Η Χριστιανική θρησκεία πολύ πρόωρα αλλοτριώθηκε από Εβραίους που την χρησιμοποίησαν για να επιτεθούν εναντίον της κλασικής Ελλάδας.

Σήμερα η Χριστιανική διδασκαλία ως πράγματι μία Φωτεινή διδασκαλία, ανανεώνεται από τους Έλληνες και ακολουθεί τον αρχικό σωστό της δρόμο δηλαδή αυτόν της Αγάπης και της ανεκτικότητας όπως δίδασκαν και οι αρχαίοι Έλληνες παλιότερα σε όλους τους άλλους λαούς.
Πράγματι σήμερα ο Χριστός τολμώ να πω πως φαίνεται περισσότερο "Έλληνας" από ποτέ και η Χριστιανική διδασκαλία πήρε την σωστή της θέση ως συνέχεια της Ελληνικής φιλοσοφίας και ανθρωπιστικής διδασκαλίας...αρκεί να διατηρούμε τον γνήσιο λόγο του Χριστού..

Οι Έλληνες σήμερα και πάλι πρωτοστατούν ως πραγματικοί Υιοί του Φωτός διδάσκοντας την Αγάπη σε όλους τους λαούς χρησιμοποιώντας όλα τα όπλα τους, δηλαδή την Ελληνική κλασική φιλοσοφία και τον Ορθό και πραγματικό Ελληνικότατο Λόγο του Χριστού - πολέμιου του Εβραίου και της ψευδοθρησκείας τους. Γιαυτό και σταυρώθηκε..γιατί δίδασκε με Ελληνικό πνεύμα μέσα σε Εβραϊκά χωράφια..

Ορφέας - Χριστός μαζί λοιπόν για μια Λαμπρή Ελλάδα ! >>
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
κε Καραπαναγιώτη η ερμηνεία της λέξης λας στα αραμαϊκά ως χώρα από που προκύπτει; Ψάχνωντας σε αραμαϊκό λεξικό, βάζωντας τα γράμματα LAS στο search, βρήκα ότι η λέξη που προκύπτει με τα γράμματα l s t είναι η λέξη ληστής και δεν κάνει αναφορά στην λέξη χώρα
h**p://cal1.cn.huc.edu/
lsṭ, lsṭˀ (*lesṭ, lesṭā/lesṭāyā) n.m.
bandit
lsṭˀyt (lesṭāˀīt̠) adv.
in the manner of bandits
LSṬY vb.
to seize
lsṭy A -->lsṭ, lsṭˀ (*lesṭ, lesṭā/lesṭāyā) n.m.
bandit
lsṭyw, lsṭywtˀ (lesṭāyū, lesṭāyūṯā) n.f.
banditry
αν μπορούσατε να δώσετε την ακριβή παραπομπή θα σας είμουν υπόχρεος, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Ανδρέας

YOUTUBE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *