Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010

Η έκρηξη του ηφαιστείου στη Θήρα και ο δίσκος της Νέμπρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: Ο δίσκος της Νέμπρα και οι Έλληνες

 Η τρομακτική έκρηξη του ηφαιστείου στη Θήρα ήταν κατά πολύ ισχυρότερη απ’ ό,τι νομίζαμε μέχρι σήμερα, πολλές φορές μεγαλύτερη εκείνης του ηφαιστείου Kρακατόα στον Nότιο Eιρηνικό το 1883, που οδήγησε στον θάνατο πάνω από 36.000 ανθρώπους. Οι επιστήμονες εκτιμούν πως οι πολιτισμικές επιπτώσεις της έκρηξης της Θήρας ήταν εξίσου σημαντικές, ίσως μάλιστα σημαντικότερες επηρεάζοντας όχι μόνο ολόκληρη την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου αλλά και την Ευρώπη. Το ηφαίστειο της Θήρας δημιούργησε θανατηφόρο παλιρροϊκό κύμα και πυκνά νέφη ηφαιστειακής στάχτης, προκαλώντας κλιματολογικές αλλαγές. Η πυκνή στάχτη και το φαινόμενο της θερμοκρασιακής μεταβολής που ακολούθησε –για 20 με 25 χρόνια ο ήλιος σκοτείνιασε ολόκληρη την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου και την κεντρική Ευρώπη μειώνοντας έτσι την θερμοκρασία- επέφερε εξάπλωση νέφους που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην αγροτική παραγωγή καταστρέφοντας τις καλλιέργειες λέει ο καθηγητής κ. François Bertemes του πανεπιστημίου Martin- Luther- (Halle-Wittenberg).

Εάν λάβουμε υπόψη μας ότι ο καθηγητής αστρονομίας του πανεπιστήμιου της πόλεως Μπόχουμ Wolfhard Schlosser, απέδειξε ότι επρόκειτο για ημερολόγιο, και μάλιστα βασισμένο στις Πλειάδες, έτσι ώστε οι χωρικοί να ξέρουν πότε να σπείρουν και πότε να θερίσουν, όταν οι σοδιές τους λόγω των προαναφερθέντων καταστροφών χάθηκαν (έκρηξη του ηφαιστείου στη Θήρα ) οι αγρότες έχασαν την πίστη τους στο ημερολόγιο, αυτό θάφτηκε μαζί με σπαθιά και εργαλεία (αφιερώθηκε σε θεούς;),παραμελήθηκε μέχρι το 1999 οπότε και βρέθηκε....

Η ανάρτηση αυτή στηρίζεται σε σχετικές έρευνες των πανεπιστημίων του Mainz και Halle.
Το θέμα είναι αναδημοσίευση από το "Ελλήνων Ανάβασις "

 Bookmark and 
Share

7 σχόλια:

Υπερνεφέλιος είπε...

Σωστός και πάντα ποιοτικός ο Βισάλτης όπως πάντα!

visaltis.net είπε...

Αυτό όπως και κάποια άλλα κείμενα- έρευνες δικά σου που έχω ανα διαστήματα αναδημοσιεύσει,είναι μικροί θυσαυροί που θα έπρεπε να τυγχάνουν μεγαλύτερης προβολής.
Το μόνο που μπορεί να κάνει ο καθένας με τις δυνάμεις του είναι να προσπαθεί να τα διαδίδει.
Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και ανταπόκριση σε τέτοια θέματα από
τους αναγνώστες μιας και δεν θα τα βρεις εύκολα στα υπόλοιπα "πρωτοπόρα" κατά τα άλλα ιστολόγια και ιστοσελίδες.

Υπερνεφέλιος είπε...

Έτσι, έτσι και δεν θα σε δούμε εύκολα σε καμία τηλεόραση, αυτοί έχουν τις δικές τους "πρωτοπόρες" ειδήσεις, κατατάξεις και συμφέροντα... περισσότερο είναι το ελλαδοεμπόριο, (δυστυχώς και στον ελληνοκεντρικό χώρο) παρά οι ανιδιοτελείς κτύποι καρδιάς για το ένδοξο παρελθόν. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, δεν περιγράφεται πόσο μεγάλη ανταμοιβή είναι αυτά για μένα.
Νίκος Σάμιος

visaltis.net είπε...

..ε,'οχι και στην τηλεόραση!Αυτή είναι για τους star και τους "Μεγάλους" ανθρώπους.
Εμείς είμαστε κοινοί θνητοί,και απλά.. ανιδιοτελείς "ψώνια", με την καλή την έννοια.
Ευχαριστούμε και εμείς για τα άρθρα και τις γνώσεις σου.

Ερρωσθαι

ENDYMION είπε...

Βεβήλωση στο Αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης

http://ermionh.blogspot.com/2010/08/blog-post_4839.html

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΚΕΛΕΥΣΜΑ είπε...

Συγχαρητήρια για το αφυπνιστικό έργο που παράγετε μαζί με 5-6 ακόμη μπλόγκς όπως το Ελληνων Ανάβασις τον Αλφειό κλπ.Μια πραγματική όαση στην ελληνοκεντρική μπλογκόσφαιρα.

"Οι καιροί ου μενετοί" - Έλληνες γρηγορείτε

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΚΕΛΕΥΣΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των εγωμανών