Πυραμίδα Ελληνικού-Η πυραμίδα που απαγορεύτηκε η χρονολόγηση της

Η πυραμίδα που βρίσκεται στο Ελληνικό Αργολίδας ίσως αποτελεί όχι μόνο ένα από τα αρχαιότερα κτίσματα στην Ελλάδα, άλλα και παγκοσμίως.Την πυραμίδα αναφέρει και ο Παυσανίας.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του Υπουργείου Πολιτισμού πρόκειται απλά για ένα οχυρό που κατασκευάστηκε στα τέλη του 4ου π.Χ.αιώνα.Μια έρευνα όμως  που έγινε στις 9-2-1995 από την Ακαδημία Αθηνών  και χρονολόγηση  στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και στο εργαστήριο Αρχαιομετρίας του "ΕΚΕΦΕ- ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" με την μέθοδο της θερμοφωταύγειας, έδειξε ότι έχει κτιστεί το 2720π.Χ!

Δηλαδή είναι   παλαιότερη κατά 100 (τουλάχιστον) έτη της πρώτης Αιγυπτιακής πυραμίδας του Ζοζέρ (2620 π.χ.) και είναι κατά 170 (τουλάχιστον)έτη αρχαιότερη της πυραμίδας του Χέοπος (2550 π.χ.) !!!(Κατά την επίσημη τουλάχιστον χρονολόγηση)

Όσο απίστευτο και αν φαίνεται το γεγονός αυτό όχι μόνο δεν έγινε γνωστό και δεν έγινε καμιά εκμετάλλευση του από το ελληνικό κράτος,άλλα αντίθετα αποσιωπήθηκε.

Η χρήση τέτοιων κτισμάτων στην αρχαιότητα,τα οποία έχουν καταστραφεί σχεδόν όλα,δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί.Ενδεχομένως να χρησίμευαν σαν φρυκτωρίες,σαν ναοί ,ταφικά μνημεία ή αστρονομικά παρατηρητήρια.

Αυτό που έχει όμως περισσότερη σημασία είναι ότι μιλάμε για πυραμίδες,και μάλιστα αρχαιότερες των Αιγυπτιακών.
Σήμερα το μνημείο παραμένει εσκεμμένα εγκαταλελειμμένο στην φθορά,και σχεδόν άγνωστο στον περισσότερο κόσμο.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και ο τότε Υπουργός Πολιτισμού όχι μόνο αποσιώπησε το γεγονός  για να μην δημιουργήσουμε διπλωματικό επεισόδιο με την Άιγυπτο(!),άλλα σχεδόν απαγόρευσε κάθε αναφορά στο μνημείο.Κάτι που επιβεβαίωσαν και οι κάτοικοι της περιοχής σε παλιότερη εκπομπή της ΕΤ3 "Αληθινά σενάρια".

Τα συμπεράσματα δικά σας

Επιμέλεια κειμένου:ΒΙΣΑΛΤΗΣ/visaltis.blogspot 


Bookmark and Share

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η λέξη πυραμίδα στην αρχαία Ελλάδα είχε ΣΑΦΗ, ΤΡΑΓΙΚΗ προέλευση: πυρός-αμίς δηλαδή αποθήκη σπόρων, γι΄αυτό ακολουθεί το σχήμα τού σωρού των αποθηκευμένων σπόρων, και δεν έχει παράθυρα, παρά χοντρούς τοίχους. Οι πυραμίδες κατασκευάστηκαν κατά την ΤΡΑΓΙΚΗ περίοδο του χαλκού, όταν μετά από καταστροφικότατους για τις ΑΠΟΔΑΣΩΤΙΚΕΣ γεωργία-προβατοτροφία πολυετείς ηφαιστειακούς χειμώνες (όχι για τη δασόβια, ΕΥΕΛΙΚΤΗ αιγοτροφία, που δεν έχει ανάγκη από καλλιέργειες) ξεκίνησαν στην Ελλάδα για πρώτη φορά οι πόλεμοι από τους (αντίστοιχους με τους μισάνθρωπους μεσανατολίτες Κάιν-Άβελ) φονιάδες Μυκηναίους εναντίον των ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ αιγοτρόφων βουνών και νησιών. Οι μήνιν/μανία πάσχοντες επιτιθέμενοι (Ιλιάδα, Α1 – που ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ έμμεσα από τον Όμηρο αλλά και στις διδακτικές τραγωδίες...), άρχισαν να αποθηκεύουν δημητριακά, για να εφοδιάζουν την ισοπεδωτική μανία τους, που έφτασε την Ελλάδα σταδιακά στη σημερινή κατάσταση, αφού μεσολάβησαν αμέτρητες γενοκτονίες, και η εξόντωση ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ κατσικιών από τον αγγλόδουλο γενίτσαρο Μεταξά το 1937, με διπλό σκοπό: να εφοδιάσει τους βαλτούς από τους νταβατζήδες του ξαδέρφους τους ναζί (ώστε να ρημάξει η Ευρώπη για να την αρπάξει η αγγλική μοναρχία), και να διαλυθεί η ΙΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ αιγοτροφική ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ, την οποία συνεχίζουν να συκοφαντούν οι ερημοποιητές τοκογλύφοι, γεωπόνοι, οικοφασίστες και ΜΜΕ...
http://www.youtube.com/watch?v=PseunscKUBc

ΝΑ δούμε πώς θα σταματήσει ΑΥΡΙΟ ο κανιβαλισμός, αν δεν αφήσουν τους Έλληνες να ξαναδιδάξουν στην ανθρωπότητα τις ευεργεσίες τού Πάνα!
http://www.youtube.com/watch?v=hxtcNWdm6Vw
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"Η λέξη πυραμίδα στην αρχαία Ελλάδα είχε ΣΑΦΗ, ΤΡΑΓΙΚΗ προέλευση".
"κατά την ΤΡΑΓΙΚΗ περίοδο του χαλκού"

ΤΡΑΓΙΚΗ;

"από τους φονιάδες Μυκηναίους εναντίον των ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ αιγοτρόφων βουνών και νησιών".

"που ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ... έμμεσα από τον Όμηρο"

Αυτά που διαβάζω είναι Ελληνικά ή με γελούν τα μάτια μου;

ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΛΤΑΡΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *