θα χωρίσω την απάντησή μου σε δύο μέρη: α) Αξιέπαινος ο κόπος των δημιουργών του βίντεο β)Η απόστασή του όμως από την Οδύσσεια είναι όσο η ημέρα με την νύχτα. Λειτουργεί και αυτός αφαιρετικά αγνοώντας ότι δεν τον βολεύει και προσθέτει ότι τον βολεύει. Παράδειγμα μας έδειχνε το σπήλαιο συνεχώς του κύκλωπα που μας είπε ο ίδιος, από την αρχή, ότι δεν είναι αυτό.Δεν αντέχει δηλαδή ούτε σε απλή κριτική.
Η απάντηση σε αυτήν την φιλολογικώτατη κριτική είναι τρισυπόστατη. (1) Ο Παυσανίας ήταν μόνο ένας και Περιηγητής. (2) Το σχετικό βίντεο τεχνικά είναι μέτριας ποιότητας από την έλλειψη της απαραίτητης τεχνολογικής και οικονομικής υποστήριξης. (3) Η αφαιρετική τάση στην φιλολογική και μυθιστορηματική πλοκή της Οδύσσειας , είναι ο τρόπος προσέγγισης στην πιθανή προϊστορική πραγματικότητα , ενός πραγματικού διαπόντιου ταξιδιού σε μια πραγματική γεωγραφική διάσταση. Σε αυτήν την προσπάθεια συμμετέχουν και πληροφορίες από άλλες ιστορικές πηγές που παραβλέπει ο Όμηρος. Η Οδύσσεια απευθύνεται σε ένα ακροατήριο στα όρια μεταξύ Προϊστορίας και Ιστορίας , με τις ανάλογες ακροαματικές απαιτήσεις , ενδεικτικά οι μυθοπλαστικές συζητήσεις του Οδυσσέα με τους φανταστικούς Θεούς είναι εντελώς αδιάφορες σε μια τωρινή διερευνητική διατριβή . ΥΓ. Το παράδειγμα για την απαξίωση των απόψεων αυτής της ερευνητικής προσπάθειας , με την αναφορά σε ένα απλά σχετικό εικονικό υπόβαθρο κατά την ροή του κειμένου , δείχνει μόνο μια στείρα φιλολογική έπαρση . Σ.Μ. ΣΤΟΥΝΤΙΟ.
Σχόλια
α) Αξιέπαινος ο κόπος των δημιουργών του βίντεο
β)Η απόστασή του όμως από την Οδύσσεια είναι όσο η ημέρα με την νύχτα. Λειτουργεί και αυτός αφαιρετικά αγνοώντας ότι δεν τον βολεύει και προσθέτει ότι τον βολεύει. Παράδειγμα μας έδειχνε το σπήλαιο συνεχώς του κύκλωπα που μας είπε ο ίδιος, από την αρχή, ότι δεν είναι αυτό.Δεν αντέχει δηλαδή ούτε σε απλή κριτική.
(1) Ο Παυσανίας ήταν μόνο ένας και Περιηγητής.
(2) Το σχετικό βίντεο τεχνικά είναι μέτριας ποιότητας από την έλλειψη της απαραίτητης τεχνολογικής και οικονομικής υποστήριξης.
(3) Η αφαιρετική τάση στην φιλολογική και μυθιστορηματική πλοκή της Οδύσσειας , είναι ο τρόπος προσέγγισης στην πιθανή προϊστορική πραγματικότητα , ενός πραγματικού διαπόντιου ταξιδιού σε μια πραγματική γεωγραφική διάσταση. Σε αυτήν την προσπάθεια συμμετέχουν και πληροφορίες από άλλες ιστορικές πηγές που παραβλέπει ο Όμηρος. Η Οδύσσεια απευθύνεται σε ένα ακροατήριο στα όρια μεταξύ Προϊστορίας και Ιστορίας , με τις ανάλογες ακροαματικές απαιτήσεις , ενδεικτικά οι μυθοπλαστικές συζητήσεις του Οδυσσέα με τους φανταστικούς Θεούς είναι εντελώς αδιάφορες σε μια τωρινή διερευνητική διατριβή .
ΥΓ. Το παράδειγμα για την απαξίωση των απόψεων αυτής της ερευνητικής προσπάθειας , με την αναφορά σε ένα απλά σχετικό εικονικό υπόβαθρο κατά την ροή του κειμένου , δείχνει μόνο μια στείρα φιλολογική έπαρση . Σ.Μ. ΣΤΟΥΝΤΙΟ.