ΟΙ ΠΛΑΤΑΝΟΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


Φωτογραφικη επιμελεια ΧΡΟΝΟΣ-ΝΑΡΝΙΑ

O δρόμος....Ανηφορικός και δύσβατος.... Η φύση απούσα και παρούσα κάποιες στιγμές. Βλέπετε η φωτιά προς διετίας έγδυσε το πράσινο απο τις περισσότερες πλαγιές της νότιας Εύβοιας, ευτυχώς που η περιοχή σφύζει από νερά, καταρράκτες και ρυάκια και έχει αρχίσει να πρασινίζει πάλι.

Σκοπός αυτού του ταξιδιού; Η περιγραφή για ένα μέρος που μας διηγήθηκαν οι λιγοστοί κάτοικοι-βοσκοί που συναντήσαμε στο χωριό Πλατανιστος και μας μίλησαν για ένα μέρος που το αποκαλούνε ''κακία ράχη''(Λόγω των αέρηδων).Σ αυτό το μέρος λοιπόν μας είπαν ότι θα βρούμε τις πλατανομορφες,ενας τόπος δηλαδή όπου κάθε πλάτανος φέρει μια μορφή! Αδύνατον αναφώνησα!

Μορφή και πλάτανος; Όλα μαζεμένα; Ε αυτό δεν γίνεται....Κι όμως μου απάντησαν και συνέχισαν... Μόλις ανέβετε την κορυφή του βουνού στην πρώτη στροφή θα συναντήσετε ένα εικονοστάσι, είναι βαμμένο μισό κόκκινο και μισό μπλε. Κόκκινο για την κόλαση και μπλε για τον ουρανό! Μετά από αυτό θ αρχίσετε να κατηφορίζετε, τρεις στροφές δρόμος και θα συναντήσετε τον γεροπλατανο(λένε ότι είναι πάνω από 1.000 ετών ) Εκεί θα σταματήσετε και θα σας δείξουν τα πλατανιά τον δρόμο....
Έτσι κι έγινε....


Στο τέλος της κορυφής βρήκαμε..ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *