Πενθεσίλεια- H βασίλισσα των Αμαζόνων


Η Πενθεσίλεια ήταν βασίλισσα των Αμαζόνων, γέννημα θρέμμα στην περιοχή του Πόντου, μέρος όπου άκμαζαν οι Αμαζόνες στην αρχαιότητα. Ήταν κόρη του θεού Άρη και της βασίλισσας των Αμαζόνων Οτρήρης, μυθικής ιδρύτριας του ναού της Εφέσιας Αρτέμιδος. Έζησε σε μία αρκετά ταραγμένη εποχή μιας και λάμβανε χώρα ο Τρωικός πόλεμος και έλαβε μέρος σε αυτόν ως επί κεφαλής της στρατιάς των Αμαζόνων στη μάχη για τη διάσωση της πολιορκούμενης Τροίας.

Η δύναμη και η εξυπνάδα της ήταν τέτοια, ώστε κανένας Αχαιός δεν κατόρθωνε να τη νικήσει στη μάχη. Ο μοναδικός που κατάφερε να την νικήσει και στο τέλος να τη σκοτώσει ήταν ο Αχιλλέας.Η μάχη τους κράτησε ώρα και ο Όμηρος αναφέρει πως αν ο Αχιλλέας δεν ήταν αθάνατος θα τον είχε συνθλίψει όπως και κάθε άλλον αντίπαλο που πολεμούσε. Έχασε τη μάχη όταν δέχθηκε το δόρυ του Αχιλλέα στην καρδιά.

Λίγο πριν ξεψυχήσει η Πενθεσίλεια, ο Αχιλλέας συνειδητοποίησε ότι εκείνη ήταν η μοναδική που μπορούσε να βασιλέψει στο πλευρό του. Εικάζεται πως και η Πενθεσίλεια το συνειδητοποίησε όμως ήταν ήδη πολύ αργά. Ο Αχιλλέας θρήνησε το χαμό της, και την έθαψε με τιμές που αρμόζουν σε μια βασίλισσα Αμαζόνων αλλά και σαν ταίρι ενός μεγάλου βασιλιά.
/ellhnides.

Σχόλια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *