Οι Τόποι Των Μύθων-Ντοκιμαντέρ Πέδρο ΟλάγιαΗ γεωγραφία της Ελλάδας απολαμβάνει ένα μοναδικό πολιτιστικό προνόμιο: ενώ σε άλλες χώρες τα βουνά είναι μόνο βουνά και τα ποτάμια απλώς ποτάμια, στην Ελλάδα πολλοί τόποι που μπορεί σήμερα να περνούν απαρατήρητοι έχουν αποτελέσει το σκηνικό των αρχαιότερων μύθων του πολιτισμού μας.
Με τη ματιά του Ισπανού ελληνιστή και ερευνητή Πέδρο Ολάγια, συγγραφέα του Μυθολογικού Άτλαντα της Ελλάδας (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 2002), η σειρά ντοκιμαντέρ «ΟΙ ΤΟΠΟΙ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ» μας ξεναγεί στα πιο υποβλητικά τοπία της Ελλάδας, ιχνηλατώντας μέσα από τη φύση, τη λογοτεχνία, την αρχαιολογία και τις ζωντανές μαρτυρίες των κατοίκων της & τους τόπους που ενέπνευσαν τους αρχαιοελληνικούς μύθους: τις πρώτες «ιστορίες» του δυτικού πολιτισμού.
Σε αυτό το μέρος υπάρχουν τα πρώτα 4 επεισόδια:

1) Οι προολύμπιες θεότητες και ο ερχομός του Δία.
(Χθόνιες και καταχθόνιες θεότητες που θα αφομοιωθούν με τους ολύμπιους θεούς. Οι αρχαιότεροι ιεροί τόποι και τα λίκνα της μυθολογίας. Η κοσμογονία και ο θρίαμβος του Δία)

2) Οι θεοί του φωτός.
(Ο Ολυμπος και οι ουράνιες θεότητες. Η σύσταση του ελληνικού δωδεκάθεου)

3) Ο Κάτω Κόσμος.
(Το Βασίλειο του ¢δη και οι σχετικοί μύθοι. Το σκηνικό της Θεσπρωτίας).

4) Ο κύκλος της φύσης.(Θεοί και μύθοι που σχετίζονται με τον κύκλο της βλάστησης, με τη γονιμότητα, τη γέννηση και το θάνατο. Ο εορτασμός της ζωής και η μακρινή προέλευση των Ολυμπιακών Αγώνων).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *