Μια μεγάλη άγνωστη καταστροφή στην Βαλκανική (Βίντεο)

 Η πτώση των μετεωριτών στο νότιο άκρο της Βαλκανικής χερσονήσου με επέκταση μέχρι Κρήτη και Λίβανο , αποτελεί μια τεκμηριωμένη προϊστορική πραγματικότητα.

Η χρονολόγηση αυτού του συμβάντος έστω από κάποιες μυθολογικές αναφορές είναι μέχρι τώρα αδύνατη, όπως και η φημολογούμενη τελειωτική καταστροφή του Μινωικού από το ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Θεωρητικά η περιβαλλοντική καταστροφή από αυτό το γεγονός θα μπορούσε να καταστρέψει σχεδόν ταυτόχρονα τον Μυκηναϊκό και Μινωικό πολιτισμό στην δύση και τον πολιτισμό της Χαττούσας και Ουγκάριτ στην ανατολή. Αυτή η εκτίμηση έχει ελάχιστες πιθανότητες να είναι αληθινή , είναι όμως μια ευκαιρία για μελέτη της εποχής μετά από τον Τρωικό πόλεμο , μιας σκοτεινής ιστορικά εποχής κατά την οποία σε πολύ σύντομο χρόνο καταστραφήκαν πολλοί παλαιοί πολιτισμοί , σαν να χτυπηθηκαν μαζικά από μετεωρίτες . Η καταστροφή τους από τους πειρατικούς Λαούς της θάλασσας , μοιάζει περισσότερο με ένα βόλεμα των ιστορικών και πολύ λιγότερο μια τεκμηριωμένη ιστορική άποψη. Η μαζική πτώση των μετεωριτών στο νότιο άκρο της Βαλκανικής χερσονήσου, φαίνεται ότι έγινε μετά από τους τελευταίους παγετώνες και η πιθανότερη εποχή της πτώσης τους είναι μάλλον μεταξύ 2800-2300 Π.Χ.


Το τέλος του Μητριαρχικού πολιτισμού της ηπειρωτικής Ελλάδας , των νησιών του Αιγαίου και της νότιας Ανατολίας και

η αρχή του Φαλλικού πολιτισμού σε αυτές τις περιοχές είναι σε μια πλήρη ιστορική συσκότιση . Η χρονολόγηση των κρατήρων με την σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στο διαφωτισμό αυτής της εντελώς σκοτεινής εποχής , που το τέλος της έγινε το πολιτισμικό υπόστρωμα για την ανάπτυξη πολλών έπειτα κατακτητικών πολιτισμών. Η μεταλλαγή των Μητριαρχικών πολιτισμών σε Φαλλικούς κρύβει πολλά προϊστορικά μυστήρια . Ο πανάρχαιος πολιτισμός των γυναικών δεν φαίνεται ότι εξαλείφθηκε από πολεμικές συγκρούσεις ή κάποιες ακραίες κλιματικές μεταλλαγές και οι μυθικοί κατακλυσμοί δεν είχαν μια τόσο μεγάλη γεωγραφική έκταση .

Η πτώση των μετεωριτών στο νότιο άκρο της Βαλκανικής χερσονήσου με επέκταση μέχρι Κρήτη και Λίβανο , θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει η αιτία μιας τέτοιας πολιτισμικής μεταλλαγής. Μια τέτοια πολιτισμική καταστροφή από μαζική πτώση μετεωριτών δεν είναι κάτι που ανήκει αποκλειστικά στο νεκρό παρελθόν, είναι μια συνεχής απειλή για τους πολιτισμούς κάθε εποχής. 


Το βίντεο από το κανάλι FablesandTruths-youtube






ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *