ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ

Το χριστιανικό κείμενο του Ευαγγελίου του Ιούδα είχε μια πολύ κακή φήμη μεταξύ της πλειοψηφίας των πιστών επειδή δεν αναγνωρίζεται ο συγγραφέας του.

Ωστόσο, Αμερικανοί επιστήμονες, πρόσφατα, έλαβαν αποδείξεις της γνησιότητας του εν λόγω πάπυρου, που ενδέχεται να ανατρέψει στην παρουσίαση της Βίβλου.

Το ευαγγέλιο του Ιούδα ανακαλύφθηκε το 1978 στην Αίγυπτο, αποτελούσε μέρος των αιγυπτιακών παπύρων του Κώδικα Τσάκος, του 3ου αιώνα και περιέχει χριστιανικά κείμενα στα Κοπτικά.

Το αρχαίο έγγραφο είναι σε πολύ κατάσταση αν και η ανακάλυψή του έγινε τυχαία και δεν είχε ιδιαίτερη προφύλαξη μέσα στους αιώνες. Οι ερευνητές από τα σωζόμενα τμήματά του κατάφεραν να αναλύσουν τη σύσταση του μελανιού που χρησιμοποιήθηκε για τη γραφή του Ευαγγελίου.

Είχε γίνει για την παρασκευή του μελανιού ανάμιξη ταννικού οξέως με θειικό σίδηρο. Επιπλέον, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δείγματος από τον Κώδικα Τσάκος διαπιστώθηκε ότι η μελάνη περιείχε ρητίνη αραβικού κόμμι (ακακίας) και αιθάλη, μάλιστα απουσίαζε το θείο το οποίο χρησιμοποιούνταν ευρέως για την παρασκευή μελάνης μέχρι τις αρχές του 17ου αιώνα.
Το γεγονός αυτό είχε οδηγήσει τους ερευνητές σε αδιέξοδο.

Σύντομα, όμως, είχαμε και τα αποτελέσματα Γάλλων επιστημόνων, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η ίδια σύνθεση μελανιού, υπάρχει και σε άλλα έγγραφα που χρονολογούνται κατά την ίδια εποχή, όπως για παράδειγμα σε συμβόλαιο ακίνητης περιουσίας ή σε πιστοποιητικό γάμου, η γνησιότητα των οποίων δεν αμφισβητείται από τους εμπειρογνώμονες.

Αποδείχθηκε, έτσι, ότι το μελάνι ανάγεται στην εποχή του 3ου αιώνα και αυτό σημαίνει ότι το Ευαγγέλιο του Ιούδα, είναι ένα πραγματικό ιστορικό έγγραφο της εποχής εκείνης.
Στα τμήματα των παπύρων που διασώθηκαν οι ειδικοί που τα αποκρυπτογράφησαν λένε ότι ο Ιούδας δεν ήταν προδότης του Χριστού, αλλά ο πιο αφοσιωμένος μαθητής του.

Επιπλέον, σύμφωνα με την πηγή, ήταν αυτός στον οποίο ο Ιησούς αποκάλυψε όλη την Αλήθεια, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.
--
© mikres-ekdoseis- Γιῶργος Ἐχέδωρος  

Σχόλια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *