ΑΡΧΑΙΟΣ ΝΑΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΠΑΓΚΑΚΙΑ!!!

©ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟΝ/visaltis.net





Φωτογραφική Επιμέλεια ΧΡΟΝΟΣ


Η αδιαφορία για άλλη μια φορά, μας χτύπησε την πόρτα. Ένας αρχαίος ναός, βρίσκεται διάσπαρτος μέσα στον λόφο Φιλοπούλου. Μέλη του ναού, όπως κίονες, κιονόκρανα και κιονοστοιχίες, παίζουν κρυφτό με το χώμα και τους θάμνους ενώ οι βάσεις τους έχουν αναστραφεί και έχουν τοποθετηθεί σε σειρά για να χρησιμοποιηθούν ως καθίσματα για τους οικολόγους Αθηναίους, που κάνουν βόλτες με τα σκυλάκια τους μέσα στο άλσος. Όσο και αν ψάξαμε, όσο και αν ρωτήσαμε, ο Δήμος αγνοεί την ύπαρξή του και η αρχαιολογική υπηρεσία σφυρίζει αδιάφορα.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο άχρηστο ''υλικό'' βρίσκεται σε καίριες θέσεις και πόσο ανίκανοι είναι να διαχειριστούν τον πολιτισμικό μας πλούτο.
Και λίγα λόγια για τον λόφο...
Ο λόφος Φινοπούλου είναι ένας άγνωστος σε πολλούς χώρος στο κέντρο της Αθήνας. Αποτελεί έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες της 7ης δημοτικής κοινότητας στην περιοχή Γκύζη, που δυστυχώς βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη. Σκουπίδια, κατεστραμμένες υποδομές, υποτυπώδης περίφραξη, ανύπαρκτη παιδική χαρά και κίνδυνος πυρκαγιάς και εγκληματικότητα ολοκληρώνουν  την κατάσταση του λόφου. Η έκταση του λόφου Φινοπούλου πρέπει να διατηρήσει το χαρακτήρα της ως «δασωτέα», σύμφωνα με το έγγραφο με αρ. πρωτ. Οικ.97860/28-4-2009 της Δ/νσης Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και να αποτελέσει για τους κατοίκους χώρο επαφής με τη φύση, περιπάτου, παιχνιδιού και ψυχαγωγίας, με ελεύθερη πρόσβαση για κάθε πολίτη και φιλόξενο για τις συλλογικές δράσεις των κατοίκων της περιοχής.


ΚΙΟΝΟΚΡΑΝΟ-ΛΟΦΟΣ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΙΟΝΟΚΡΑΝΟ-ΛΟΦΟΣ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΙΟΝΟΚΡΑΝΟ-ΛΟΦΟΣ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ-ΛΟΦΟΣ ΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ-ΛΟΦΟΣ ΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΙΟΝΑΣ-ΛΟΦΟΣ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΙΟΝΑΣ-ΛΟΦΟΣ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

 ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΒΑΣΗ ΚΙΟΝΑ-ΛΟΦΟΣ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΒΑΣΗ ΚΙΟΝΑ-ΛΟΦΟΣ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΙΟΝΩΝ-ΛΟΦΟΣ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ


Πληροφοριες: cmavrikas.gr
Συντάκτης: Αλέξανδρος Γλαράκης
email alex_talws@hotmail.com

Σχόλια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *