ΔΡ.ΔΑΝΕΖΗΣ:Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΟΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ:ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ;(ΒΙΝΤΕΟ)

Τα βίντεο αποσκοπούν να δώσουν σε αυτόν που ψάχνει επιστημονικά επιχειρήματα περί της ύπαρξης του Θεού, γνώσεις που θα τον κάνουν να αποκτήσει σφαιρικότερη εικόνα του θέματος.
Υπάρχει Θεός?


Ο κορυφαίος καθηγητής αστροφυσικής και φιλόσοφος, λέει ναι.
Εκτός των όσων αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις και το μυαλό μας, υπάρχουν καταστάσεις που η ανθρώπινη λογική απλώς δε μπορεί να συλλάβει, να κατανοήσει.

Το επιχείρημα ότι εκτός του πλανήτη δεν υπάρχει αλλού ζωή, είναι πολύ κοντοφθαλμό και εγωιστικό. Η ζωή δεν είναι απαραίτητο να περιορίζεται σε κυτταρικού τύπου όντα 3ων διαστάσεων, ούτε σε έναν
μικροσκοπικό, ασήμαντο πλανήτη ενός αχανούς σύμπαντος:
Το επιχείρημα ότι, στην αχανή πλάση, εμφανίστηκε ξαφνικά η ζωή σε ένα μικροσκοπικό πλανήτη, με το υπόλοιπο του σύμπαντος να αποτελεί απλώς νεκρή ύλη και ενέργεια, που περιφέρεται άσκοπα, είναι δυστυχώς ένα από τα κύρια επιχειρήματα της αθεΐας. Αλλά και τα ζωντανά όντα αυτού του πλανήτη, παραμένουν ζωντανά για μικρό χρονικό διάστημα και κατόπιν επανέρχονται στο θάνατο και την ανυπαρξία!!!

Εγώ πιστεύω ότι:
 Τα βακτήρια του στομάχου, αν υποθέσουμε ότι μπορούν να ''μορφωθούν'' και να εξερευνήσουν το περιβάλλον όπου ζούνε, (π.χ. το στομάχι του ανθρώπου που τα φιλοξενεί), δε θα μπορέσουν ποτέ να καταλάβουν τί είναι τα γαστρικά υγρά, ότι περιέχονται σε έμβιο oν, παρόμοιο με δισεκατομμύρια άλλα έμβια όντα, κατοίκους.
--------------- ----------------

Σχόλια

Ο χρήστης Anvas είπε…
Υπάρχω < Υπό αρχής
Ο Θεός δεν υπόκειται καμμίας αρχής.
Είναι άναρχος. Άρα, στο ερώτημα εάν υπάρχει Θεός η απάντηση είναι σαφέστατα Όχι!
Ο χρήστης χατζιαβάτης είπε…
Δεν είδα τα βίντεο, αλλά έχω δει, παλαιότερα, τις εκπομπές του.

Εκεί που μιλάει για αστροφυσική έχει ενδιαφέρον,
αλλά όταν το γυρίζει στα κοινωνικά/φιλοσοφικά ζητήματα...
οι κοτσάνες και τα τούβλα εκσφενδονίζονται βροχή,
και πρέπει να γίνεις Κϊανού Ριβς, όπως στο Μάτριξ,
για να μπορέσεις να τις αποφύγεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΝΟΖΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΟΤΑΓΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *