ΤΑΦΙΚΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΡΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ


Παρατηρώντας ορισμένα από τα ταφικά έθιμα των αρχαίων Θρακών, σύμφωνα με τα αρχαιολογικά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν σε περιοχές της αρχαίας Θράκης και συγκεκριμένα σε περιοχές της, που σήμερα καταλαμβάνει η Βουλγαρία,με τα αρχαιολογικά ευρήματα που, σχετικά πρόσφατα, ανακαλύφθηκαν στην Κίνα, μας προξενούν εντύπωση οι ομοιότητες της ταφικής ακολουθίας.

Αναφερόμαστε στην ταφική συνήθεια που ακολουθούνταν στην Αρχαία Θράκη, όπου κοντά στον τάφο του ηγεμόνα ή του ανώτατου άρχοντα, ενταφιάζονταν το άρμα ή τα άρματά του, μαζί με τους ίππους που τα έσερναν, τα οποία ανήκαν σε αυτόν.

Σχετική αναφορά για την αρχαία Θράκη κάνουμε στη σελίδα: http://www.mikres-ekdoseis.gr/2013/09/29-2013.html

Το ίδιο ταφικό έθιμο, ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε αρχαίο κινεζικό τάφο.


(κλικ στη φωτό για μεγέθυνση)

Η ανακάλυψη έγινε στην κινεζική επαρχία Λουογιάνγκ. Αποκαλύφθηκαν απομεινάρια δώδεκα αλόγων και πέντε αρμάτων που ανήκαν σε άρχοντα της δυναστείας Ζοού, μια δυναστεία που κυριάρχησε στην περιοχή από το 770 μέχρι το 221 π.Χ.

Οι Κινέζοι αρχαιολόγοι ομιλούν για ταφικό έθιμο των Κινέζων ηγετών κατά την περίοδο της αρχαιότητας.

Εμείς, που συνδέουμε αυτές τις ανακαλύψεις, εικάζουμε, βάσει των κοινών εθίμων, ότι κατά την αρχαιότητα υπήρχε επικοινωνία και αλληλο-επιρροή μεταξύ λαών της Δύσης (αρχαία Θράκη) με τους λαούς της Ανατολής (αρχαία Κίνα).
--
© mikres-ekdoseis- Γιῶργος Ἐχέδωρος  

Σχόλια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *