ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΙΒΕΝ ΧΟΚΙΝΓΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Ο διάσημος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ εμφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας σε τηλεοπτική εκπομπή στη Βρετανία και διατύπωσε μια σειρά από ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προβλέψεις για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Διαστημικός αιώνας
Ο 72χρονος επιστήμονας εμφανίστηκε στην εκπομπή «Live from Space» του καναλιού Channel 4 στην οποία εμφανίστηκαν ζωντανά και αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Ο Χόκινγκ προχωρά συχνά σε προβλέψεις για την τεχνολογική και επιστημονική πρόοδο καθώς και την επίδραση που θα έχει αυτή η πρόοδος στη ζωή του ανθρώπου στο κοντινό και απώτερο μέλλον. Χθες ο Χόκινγκ υποστήριξε ότι ο 21ος αιώνας θα αποτελέσει ένα ορόσημο στη διαστημική εξερεύνηση.

«Σε 50 χρόνια θα έχουμε δημιουργήσει βάσεις και κατοικίες στη Σελήνη στις οποίες θα ζουν άνθρωποι. Το ίδιο θα γίνει και στον Άρη μέχρι το τέλος του αιώνα» υποστηρίζει ο Χόκινγκ που εκτιμά ότι αν δεν καταφέρουμε να αποικήσουμε άλλους πλανήτες η ανθρωπότητα κινδυνεύει με εξαφάνιση.

«Ο πλανήτης μας είναι ένας παλιός κόσμος που απειλείται από τη συνεχή αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού και την εξάντληση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Γης.


Πρέπει να ληφθούν υπόψη αυτοί οι παράγοντες και να φτιάξουμε ένα σχέδιο Β. Αν θέλουμε ο άνθρωπος να επιβιώσει τα επόμενα εκατό χρόνια, πολύ περισσότερο αν μιλήσουμε για τα επόμενα χίλια έτη, είναι επιβεβλημένη η αποίκηση άλλων κόσμων μακριά από τη Γη. Αν ακολουθήσουμε αυτό το μονοπάτι είμαι βέβαιος ότι ο αιώνας που διανύουμε θα χαρακτηριστεί ως μια πραγματική διαστημική εποχή» ανέφερε ο Χόκινγκ.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για να μη σκέφτονται οι αλβανόφωνοι της γεμάτης ελληνικά μνημεία 'Αλβανίας' ότι ήταν βίαια αποκομμένοι Έλληνες, διάφοροι γενίτσαροι προσπαθούν να έλξουν προς το μέρος τους ελληνίζοντες αλβανόφωνους χρησιμοποιώντας αντί της λέξης Αλβανία, τη λέξη σκιπερία, η οποία προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη για τον αετό σκίπτει=σκίζει με το ράμφος. Ας το έχουν υπόψη τους οι απανταχού Έλληνες κι όσοι αλβανόφωνοι δε θέλουν να λέγονται αλβανοί. σκίπτω από όπου: σκίφος και ξίφος, Sch.Il.1.220; cf. σκίπει· νύσσει, Hsch.. http://lsj.translatum.gr/wiki/%CF%83%CE%BA%CE%AF%CF%80%CF%84%CF%89

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *