ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΤΑΒΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ

Οι εκκλησίες στην Τουρκία γίνονται τουαλέτες και στάβλοι
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης*
Την ίδια περίοδο που στην ελληνική πρωτεύουσα ετοιμάζονται με δημόσια δαπάνη να αναγείρουν ένα μουσουλμανικό τέμενος ενώ παράλληλα λειτουργούν περί τα 100 ανεπίσημα τζαμιά σε πολλές περιοχές της Αθήνας, στην Τουρκία συνεχίζεται το άθλιο έργο της κακοποίησης χριστιανικών εκκλησιών, σε βαθμό να έχουν καταντήσει κυριολεκτικά αχούρια, ακόμα και κοινόχρηστες τουαλέτες, όπως ομολογούν ακόμα και τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ. 
Αλήθεια τι έχουν να πουν για αυτό το θέαμα οι κάθε είδους ακτιβιστές, που κόπτονται για τις θρησκευτικές ελευθερίες και για την προστασία των θρησκευτικών μνημείων σαν δείγμα δημοκρατίας και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Μάλλον στην περίπτωση αυτή έχουν τυφλωθεί από τους γνωστούς πάτρωνες και χρηματοδότες τους.

Σύμφωνα με ένα αποκαλυπτικό και συνάμα εντυπωσιακό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Aksam, μια περίτεχνη χριστιανική εκκλησία στην περιοχή του Βαν, στην ανατολική Τουρκία και συγκεκριμένα στην επαρχία του Çatak, σε μια κωμόπολη που έχει την τουρκική ονομασία, Korlu Köyü, όπου πριν από την μικρασιατική καταστροφή πρέπει να είχε μια ανθηρή χριστιανική κοινότητα, χρησιμοποιείται από τους σημερινούς κατοίκους σαν… αχούρι δηλαδή σαν αποθήκη τροφής για τα ζώα του χωριού. Το απίστευτο αυτό θέαμα της εκκλησίας, όπως δείχνει και η φωτογραφία που δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα, προκάλεσε το δημοσιογραφικό ενδιαφέρων σε σημείο να έρθει η φωτογραφία αυτή στην δημοσιότητα. Η φωτογραφία αυτή είναι  και η τρανή απόδειξη για το αισχρό κατάντημα ενός ιερού χώρου ο οποίος σε κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον σεβαστός από τις τουρκικές αρχές της ισλαμικής κυβέρνησης, του Ταΐπ Ερντογάν, του «φίλου» και… αξιότιμου κουμπάρου της χώρας μας, που δήθεν κόπτεται για την προστασία των θρησκευτικών μειονοτήτων της Τουρκίας.

Όπως αποκαλύπτεται  στο δημοσίευα της τουρκικής εφημερίδας, η τοπική Διεύθυνση Πολιτισμού και Εκπαίδευσης, έχοντας το σημαντικό πρόβλημα της έλλειψης σχολικών αιθουσών για τα χωριά της περιοχής και εξετάζοντας τα διαθέσιμα κτίσματα, αποκάλυψε ότι ένα πραγματικό μεγαλοπρεπές κτίσμα που κάποτε ήταν χριστιανικός ναός, σήμερα χρησιμοποιείται κυριολεκτικά για αχούρι. Το γεγονός αυτό προβλημάτισε τις τοπικές εκπαιδευτικές και πολιτιστικές αρχές και άρχισαν να ψάχνουν τα κτηματολόγια της περιοχής για να βρουν τον πραγματικό ιδιοκτήτη της εκκλησίας, χωρίς όμως κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο εγκαταλειμμένος χώρος της εκκλησιάς είχε καταντήσει κοινόχρηστος για τα ζώα ακόμα και για… τις φυσικές ανάγκες των περαστικών κτηνοτρόφων της περιοχής.
Αυτό το αίσχος απεικονίζεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο στην φωτογραφία της εφημερίδας Akasam, η οποία κατηγόρησε τις τοπικές αρχές ότι ενώ θα έπρεπε να εκμεταλλευτούν τον πραγματικά περίτεχνο αυτό κτίσμα ακόμα και για τουριστικούς λόγους, το έχουν καταντήσει σε αυτό το χάλι.  Η φωτογραφία αυτή εκτός του ότι θεωρείται ντροπή για τον πολιτισμό,  είναι κόλαφος για την πολύ διαφημιζόμενη προστασία των θρησκευτικών μνημείων στην Τουρκία, όπως διαλαλούν πολύ συχνά οι τουριστικές αρχές της γειτονικής χώρας.

Και ενώ συμβαίνουν αυτά τα αίσχη στην Τουρκία, εμείς εδώ στην Ελλάδα ετοιμαζόμαστε να επανεκλέξουμε δημάρχους και περιφερειάρχες που έχουν πρόγραμμα τους να γεμίσουν με μιναρέδες τις πόλεις μας και να προωθήσουν με κάθε μέσο, εν ονόματι της αποκαλουμένης θρησκευτικής ελευθερίας, (βλέπε δια της βίας μουσουλμανοποίηση), την νομιμοποίηση της εγκατάστασης εκατοντάδων χιλιάδων φανατικών μουσουλμάνων, αλλοιώνοντας έτσι με εγκληματικό και προδοτικό τρόπο την παραδοσιακή πληθυσμιακή και θρησκευτική δομή της Ελλάδας. Θαυμάστε τους λοιπόν!

*Δημοσιογράφος-Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Πηγή: olympia.gr

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
να γκρεμιστούν γίνεται?όταν οι χριστιανοί διέλυσαν,κατέστρεψαν και έκαψαν τους ναούς,τα ιερά των ελλήνων,τις βιβλιοθήκες για να επιβάλλουν την ιουδαική αίρεση με σφαγές,διατάγματα και νόμους,ήταν καλά?ακόμα δεν έχουν γνωρίσει την πραγματική λαίλαπα που τους περιμένει


Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
...καί πού τό περίεργο κύριε Νίκο Χειλαδάκη Δημοσιογράφε-Συγγραφέα - Τουρκολόγε!!!;;; αφού ο ιδρυτής (;) τού χριστιανισμού γιαχβέ γεννήθηκε σέ αχούρι μέσα στίς κοπρές δηλαδή στή φάτνη τών αλόγων!!! ασφαλώς τό κείμανό σας δέν απευθείνεται σέ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! αλλά σέ κρετίνους (ανόητους χριστιανούς δηλαδή)Βεβαίως δέν πρόκειται γιά Εκκλησίες αλλά γιά Τεμένη τού πρωτότοκου παιδιού τού ιουδαϊσμού. Γιατί σκούζεις; Διάβασε εάν αντέχεις καί τό:Τίτλος: Θαμμένη Ελλάδα
Συγγραφέας: Ιωάννης Λάζαρης
Εκδοτικός Οίκος: Δαυλός
Περίληψη (κείμενο οπισθόφυλλου)
Η διαταγή των χριστιανών βυζαντινών αυτοκρατόρων ήταν ρητή: «ες έδαφος φέρειν» κι από τότε (δ΄ αι. μ.Χ.) και για πολλούς αιώνες μανιασμένα πλήθη ρασοφόρων ισοπέδωναν οτιδήποτε θύμιζε τον ωραιότερο Πολιτισμό, που γεννήθηκε ποτέ στη Γη.
Βασικός τους στόχος ήταν η Ελλάδα και οι ναοί της. Γκρέμισαν κι ισοπέδωσαν όσους ελληνικούς ναούς τους επέτρεπαν οι ελάχιστες μεσαιωνικές τεχνικές τους γνώσεις και στη θέση τους έκτισαν χριστιανικούς. Ολόκληρες πόλεις έχασαν την ελληνική φυσιογνωμία τους κι απέκτησαν μορφή βυζαντινότροπη.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επί χιλιετίες κατοικούμενη Θεσσαλονίκη, στην οποία δεν υπάρχει ούτε για δείγμα κατάλοιπο κάποιου αρχαίου ελληνικού ναού αντιθέτως όμως, υπάρχουν πάμπολλοι χριστιανικοί ναοί.
Για όσους ναούς δεν είχαν τις δυνατότητες να γκρεμίσουν, τους κατέστρεφαν μερικώς -όσο μπορούσαν- και τους μετέτρεπαν σε χριστιανικούς. Ούτε ο Παρθενώνας διέφυγε του μίσους τους, ο οποίος μετετράπη σε… Παναγία Αθηνιώτισσα.
Το βιβλίο αυτό, που περιέχει εκατοντάδες έγχρωμες φωτογραφίες από ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδας, αποτελεί ένα φωτογραφικό οδοιπορικό των θλιβερών καταστροφών των ελληνικών ναών από τους χριστιανούς. Σκοπό έχει την αφύπνιση των σε πνευματική αφασία και εθνικό κώμα ευρισκομένων νεοελλήνων.

Η Γνώμη
Όταν ολοκλήρωσα την ανάγνωση του τελευταίου βιβλίου του Ι. Λάζαρη (και των εκδόσεων Δαυλός), τα συναισθήματά μου ήταν ανάμεικτα. Από τη μια ένιωθα ευχαριστημένος, έχοντας στα χέρια μου μια πολυσέλιδη πολυτελή έκδοση με 350 φωτογραφίες, εκτυπωμένη σε ακριβό χαρτί, συνθέτοντας στην ουσία ένα μοναδικό στο είδος του λεύκωμα. Ένα λεύκωμα που προέκυψε από ένα πολυετές οδοιπορικό του συγγραφέα σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Και από την άλλη δεν θα μπορούσα παρά να νιώσω βαθύτατη θλίψη, συγκίνηση, έως και οργή θα τολμούσα να πω, για ένα ζήτημα το οποίο από λίγο έως πολύ είχαμε όλοι υπ’ όψιν μας. Η καταστροφική μανία των χριστιανών σε όλο της το μεγαλείο. Οι ισοπεδωμένοι ελληνικοί ναοί και η οικοδόμηση των χριστιανικών από τα υλικά τους, έρχεται αβίαστα σε άμεσο παραλληλισμό με τον ίδιο τoν αφανισμό της ιδιοσυγκρασίας των Ελλήνων τους τελευταίους 17 περίπου αιώνες.
Πέρα από μια μικρή εισαγωγή, στη “Θαμμένη Ελλάδα” δε θα βρείτε μεγάλα σε έκταση κείμενα. Ο συγγραφέας αρκείται στην κατηγοριοποίηση των φωτογραφιών ανά περιοχή και στην λιτή (και ενίοτε καυστική) περιγραφή τους. Δε θα μπορούσε άλλωστε να κάνει και κάτι περισσότερο. Το έργο του αντανακλά με τον καλύτερο τρόπο το ρητό “μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις”. Η τιμή του βιβλίου (στα 28 ευρώ) θεωρείται ασήμαντη, αν υπολογίσει κανείς την ποιότητα της έκδοσης, τον κόπο του συγγραφέα, μα πάνω από όλα τα μηνύματα που περνά το πόνημα αυτό στις επερχόμενες γενιές σχετικά με το σεβασμό στον πολιτισμό και την αυθεντική κληρονομιά μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *