ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ;

Το Λούβρο ανακοίνωσε πως δεν έχει καμία επαφή με την Χαμάς.


.Ο Απόλλωνας βρέθηκε το καλοκαίρι από ψαρά στη θάλασσα της Γάζας. Η είδηση άργησε να πάρει μεγάλη δημοσιότητα. Ενάμιση περίπου μήνα πριν, όταν κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες του τυλιγμένου σε μια κουβέρτα υπέροχου αρχαίου ευρήματος η είδηση προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον   

Σήμερα το μέλλον του παραμένει αβέβαιο μια και μετά από τόσο καιρό κανείς δεν έχει καταφέρει να το δει και ο αρχαιολογικός θησαυρός εξακολουθεί να παραμένει ένα μυστήριο. Η τύχη του αγνοείται και η Χαμάς, η οποία υποτίθεται πως το έχει στην κατοχή της και έχει αναλάβει την διατήρησή του, δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο για την κατάστασή του.   

Την περασμένη εβδομάδα το Λούβρο απάντησε στις φήμες ότι παρέλαβε το άγαλμα και προχωρεί σε διαδικασίες αποκατάστασης, προκειμένου να το εκθέσει. Η εκπρόσωπος του Λούβρου υποστήριξε πως ουδέποτε είχαν κάποια επαφή με τους αξιωματούχους της Χαμάς και πως δεν έχει υπάρξει προσέγγισή από καμία πλευρά. Η δήλωση αυτή έρχεται να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του διευθυντή της υπηρεσίας αρχαιοτήτων της Γάζας, Ahmed al-Borsh. Ο Borsh είχε από την πρώτη στιγμή καθησυχάσει την αρχαιολογική κοινότητα και τους δημοσιογράφους πως το άγαλμα θα συντηρηθεί και θα παραμείνει προστατευμένο. Είχε παράλληλα αφήσει να εννοηθεί πως γίνονται επαφές με διεθνείς αρχαιολογικούς φορείς για συνεργασία, συμπεριλαμβανομένου και του Μουσείου του Λούβρου.   

Η πρόσφατη απάντηση του Λούβρου τονίζει πως αν το Μουσείο ήθελε να συνεργαστεί με την Χαμάς και να δανειστεί το άγαλμα θα το είχε κάνει με αίτημα μέσω του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών και όχι απευθείας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχουν κανένα νεότερο για την τύχη του. 

www.lifo.gr

Σχόλια

Ο χρήστης ΣΤΑ;ΥΡΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΔΗΣ είπε…
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ,
ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕ ΗΛΗΚΙΑ 77 ΕΤΩΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ . ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ "ΕΙΠΑΝ " ΟΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ "ΨΑΡΕΨΑΝΕ " .
ΑΣ ΜΗ ΞΕΧΝΟΥΜΕ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕΝ ΕΓΩ ΕΙΜΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΨΑΛΛΟΥΜΕ "ΤΗΣ ΤΡΙΣΗΛΙΟΥ ΘΕΟΤΗΤΟΣ " ΑΠΟΛΛΩΝ = ΧΡΙΣΤΟΣ !!!!!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *