ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ WINNIPESAUKEE


Η μυστηριώδης πέτρα της λίμνης Winnipesaukee είναι ένα  υποτιθέμενο "τεχνούργημα" εκτός τόπου>> που ανακαλύφθηκε το 1872 κατά τη διάρκεια της εκσκαφής για την κατασκευή ενός φράχτη.Η εποχή του Λίθου, ο σκοπός και οι δημιουργοί του είναι άγνωστες.

 Η πέτρα βρίσκεται σήμερα στο New Hampshire History..

Το 1872, μια ομάδα εργαζομένων που έκανε  εκσκαφές για την κατασκευή του φράχτη στην περιοχή της λίμνης Winnipesaukee στο New Hampshire, ήρθαν σε επαφή με ένα αντικείμενο που έμοιαζε εκτός τόπου. 

 Ήταν μια αινιγματική μαύρη πέτρα,σε σχήμα αυγού με μια σειρά από παράξενα γλυπτά,συμπεριλαμβανομένου ενός προσώπου,μια teepee (τυπική σκηνή των ιθαγενών Αμερικανών), ένα στάχυ, έναν φαύλο κύκλο και άλλα αινιγματικά σύμβολα.

 Όταν παρουσιάστηκε με τους ειδικούς,προέκυψαν αμέσως κάποια ερωτήματα :
Ποιός έκανε την πέτρα,γιατί.Πόσο αρχαία είναι και τι είναι όλα αυτά τα σκαλίσματα επάνω του.

Όπως γράφτηκε  στην επίσημη ιστοσελίδα του New Hampshire History,την περιέγραψαν ως μια πέτρα<<αξιοσημείωτο ινδικό λείψανο που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον τουεπιστημονικού κόσμου."

Η πέτρα εξαγοράστηκε από τον Seneca Augustus Ladd, φυσιοδίφη και συλλέκτη του οποίου μπορείτε να διαβάσετε τη βιογραφία του cowhampshireblog.com."Ο κ. Ladd έχει ήδη στην κατοχή του μια μεγάλη ιδιωτική συλλογή από έργα τέχνης

Ο  Ladd πέθανε το 1892, και το 1927, η κόρη του Φράνσις Ladd Coe δώρισε την πέτρα στο New Hampshire Historical Society.Η πέτρα, που περιβάλλεται από καθρέφτες για να επιτρέπεται  η παρατήρηση των συμβόλων,  εκτίθεται σήμερα  στο Μουσείο του New Hampshire History.


Η πέτρα έχει 10 εκατοστά ύψος και εφτά εκατοστά πλάτος.όλα τα σύμβολα είναι χαραγμένα και έχει γίνει αντικείμενο διαφορετικών ερμηνειών.Από τη μια πλευρά εμφανίζονται σύμβολα που μοιάζουν με ανεστραμμένα βέλη,ένα φεγγάρι,κάποιες τελείες και μια σπείρα.Η άλλη πλευρά δείχνει ένα σιτάρι spiha και ένας κύκλος με τρία στοιχεία, ένα εκ των οποίων μοιάζει με το πόδι του cervo.Η Αμερικανική φυσιολατρική εταιρεία πρότεινε ότι η πέτρα θα μπορούσε να είναι συνθήκη μεταξύ δύο φύλλων.Άλλοι έχουν σκεφτεί ότι μπορεί να είναι Κελτικής προέλευσης ή Inuit.

 Ο Wesley Balla,  διευθυντής των συλλογών και των εκθέσεων του New Hampshire Historical Society, δήλωσε ότι η ιστορία της ανακάλυψης αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζαν τα αρχαιολογικά ευρήματα του 19ου αιώνα,όπου το επίκεντρο ήταν αντικείμενο και όχι οι λεπτομέρειες του πλαισίου,όπως το βάθος του εδάφους αν υπήρχε κάτι άλλο στην περιοχή ανακάλυψης ή άν ήταν μακριά από την λίμνη.Όλα αυτά έχουν χαθεί δήλωσε ο Balla.

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΑΠΟΔΟΣΗ:ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΕΦΕΣΙΟΣ

Σχόλια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *