Η ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΛΥΡΑ ΗΧΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΑΡΥΑΤΙΔΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΗ ΤΗΣ

(σ.σ.Εύγε Παντελή Γίγαντα !!!)

Η ποντιακή λύρα ηχεί δυνατά στο κέντρο του Λονδίνου και αξιώνει την επιστροφή της Καρυάτιδας στο σπίτι της

Μια πολύ ξεχωριστή στιγμή είχε τις προάλλες στο Λονδίνο η εκδήλωση-διαμαρτυρία που διοργάνωσε η κορυφαία Ελληνίδα σοπράνο, Σόνια Θεοδωρίδου, υπέρ του επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ήταν η ώρα που ο συνθέτης, μουσικός και λυράρης Παντελής Παυλίδης, έπαιξε με την κεμεντζέ του το «Αφήνω γεια σας Άρχοντες»!

Σε μια καρέκλα που βρέθηκε εκ του προχείρου από κάποιο σπίτι έξω από το ναό της Αγίας Σοφίας, στο Μπέιζγουοτερ, ο Παυλίδης έπαιξε με το δοξάρι του τον ποντιακό σκοπό στέλνοντας κύματα συγκίνησης στον κόσμο που φώναζε «μπράβο». Το είπε ο ίδιος στο συνεργάτη του pontos-news.gr Βασίλη Τσενκελίδη προσθέτοντας: «Δεν είμαστε εθνικιστές. Είμαστε εκφραστές του διεθνισμού αλλά και υπερασπιστές του Αθάνατου Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος».

Το εγχείρημα για την πρωτότυπη διαμαρτυρία συνέλαβε και υλοποίησε η διάσημη σοπράνο από τη Βέροια, σε συνεργασία με το σύζυγό της μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη, από το Κιλκίς. 

Μιλώντας στο pontos-news.gr, η κ. Θεοδωρίδου εξήγησε ότι η ιδέα τους γεννήθηκε εξαιτίας των ανθελληνικών δηλώσεων. Αποφάσισαν έτσι να προβάλουν την Ελλάδα με το δικό τους τρόπο. «Μπήκαμε στο Βρετανικό μουσείο. Μπήκαμε σαν το Δούρειο Ίππο. Οι υπάλληλοι ξαφνιάστηκαν. Ήταν η απόλυτη νίκη. Όταν είδα την Καρυάτιδα, διηγείται η κ. Θεοδωρίδου, έβαλα τα  κλάματα. Επικρατούσε απόλυτη σιωπή. Τα έξι κορίτσια, μεταμφιεσμένα σε Καρυάτιδες ήταν συγκινημένα με πίκρα στα πρόσωπα… 

Πήγαμε ξυπόλυτες μέχρι την εκκλησία της Αγίας Σοφίας του Λονδίνου. Εκεί κάναμε τη μουσική παράσταση στη μουσική του Παντελή Παυλίδη. Δυστυχώς η εκκλησία δε μας βοήθησε και αναγκαστήκαμε μόνοι μας να ζητήσουμε τη βοήθεια των γειτόνων. Κάποιος άνοιξε παράθυρο και έδωσε ρεύμα, κάποιος καρέκλες για τους μουσικούς. Αυτό που έμεινε στην καρδιά μας όμως είναι ότι αφυπνίσαμε  και ευαισθητοποιήσαμε  πολύ κόσμο». 

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr


Σχόλια

Ο χρήστης Αγγελος είπε…
Ευγε !!! σε ολους που συμετειχαν. Ωσο για τον τιτλο που εβαλες Βισαλτη κακως, αν και η λυρα που παιζει ο Παντελης δεν ειναι ποντιακη.
Ο χρήστης visaltis.net είπε…
Φυσικά και ευγέ σε όλους!Τον Παντελή, την Κατερίνα ,την κ.Θεοδωρίδου και τα υπόλοιπα παιδιά.Ο τίτλος κρατήθηκε ως έχει,από την πηγή του άρθρου,το Pontos-News.Gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *