ΣΤΙΒΕΝ ΧΟΚΙΝΓΚ:ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Ο κορυφαίος αστροφυσικός, Στίβεν Χόκινγκ τόνισε ότι δεν πιστεύει στην ύπαρξη ενός ανώτερου όντος και προσέθεσε πως η επιστήμη προσφέρει σαφώς πιο πειστικές εξηγήσεις για τις καταβολές του Σύμπαντος, «από τα θαύματα των θρησκειών που δεν είναι ούτε κατά διάνοια συμβατά με τα πειραματικά δεδομένα».

 «Ήταν φυσικό να πιστεύουμε στο Θεό και στη Βίβλο για όσον καιρό δεν είχαμε αναπτύξει τις επιστήμες», εξηγεί. «Όταν έγραφα στο Χρονικό του Χρόνου πως επιτυγχάνοντας μια ενοποιημένη θεωρία των φυσικών νόμων, οι επιστήμονες θα μπουν στο μυαλό του Θεού, εννοούσα πως θα γνωρίσουν όλα όσα θα γνώριζε και ο Θεός, αν υπήρχε. Όμως κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει. Είμαι άθεος».

 Ο Στίβεν Χόκινγκ αναγκάστηκε να αποσαφηνίσει την αμφιλεγόμενη αυτή διατύπωσή του, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, στο περιθώριο του φεστιβάλ Στάρμους, στα Κανάρια νησιά.

 Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χόκινγκ μιλά ανοιχτά για την αθεΐα του. Σε συνέντευξή του στον Guardian το 2011, είχε τονίσει ότι δεν πιστεύει στον παράδεισο ή την μετά θάνατον ζωή, χαρακτηρίζοντας αυτές τις δοξασίες «παραμυθάκια για τους ανθρώπους που φοβούνται το σκοτάδι».




Σχόλια

Ο χρήστης KON MAR είπε…
Τι νόημα έχει να αποδομούμε τους μύθους;Τι θετικό θα προσέφερε στην κοινωνική οργάνωση και στην ψυχολογική στήριξη κάθε ατόμου ακόμη και η επιστημονική απόδειξη της ανυπαρξίας ανωτέρου όντος;Η πίστη μαζί με την συμβολή της αναπαραγωγής των μελών και διαιώνισης μιας κοινωνίας προσφέρει το αίσθημα της υπαρξιακής δικαίωσης των πιο αδυνάμων μελών των κατωτέρων στρωμάτων (μιας κοινωνίας).
Ο χρήστης KON MAR είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *