ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ-Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ(ΦΩΤΟ.ΥΛΙΚΟ)

Τα ξημερώματα της 7ης Σεπτεμβρίου είχε κηρυχτεί στρατιωτικός νόμος, που απαγόρευε τη φωτογράφιση των καταστροφών στην ελληνική συνοικία της Πόλης. 
Ο Ρωμιός φωτογράφος του πατριάρχη Δημήτρης Καλούμενος και ο δημοσιογράφος Σάκης Καράγιωργας παίρνουν το ρίσκο να τραβήξουν φωτογραφίες και να καταγράψουν τις θηριωδίες, σε βάρος των Ελλήνων της Πόλης. 
Ξεκίνησαν από το νεκροταφείο. Αμέσως κατέστρωσαν σχέδιο για να μη τους κατασχέσουν τα φιλμ.
Ο Καλούμενος τράβαγε φωτογραφίες.

KALOUMENOS

Πέταγε τα φιλμ κάτω και ο Καράγιωργας τα μάζευε. Στη συνέχεια τα έκρυβε σε μνήματα. Όταν τα μάζεψε, τα έδωσε στον ιερέα του κοιμητηρίου κι έφυγε για το ξενοδοχείο. Την επόμενη ημέρα πήρε τα φιλμ από τον ιερέα, ενώ ο Καλούμενος όπως είχε προβλέψει, είχε συλληφθεί χωρίς να βρούν πάνω του το παραμικρό στοιχείο. Ο Καράγιωργας έκρυψε τα φιλμ στο σώμα του και ταξίδεψε στην Ελλάδα με την Air France.
 Όταν ο Γάλλος πιλότος ανακοίνωσε ότι απομακρύνθηκαν από τον τουρκικό εναέριο χώρο, ο Έλληνας δημοσιογράφος κατάφερε ν” αναπνεύσει, καθώς πίστευε ότι θα τον αντιληφθούν και θα δοθεί εντολή να επιστρέψει το αεροπλάνο στην Κωνσταντινούπολη. Οι φωτογραφίες δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Έθνος» και προκαλούν σάλο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

septemvriana-1
0000286260

6-9-2011 10-29-32 πμ

article_15218_4320919553

Αν δεν υπήρχε ο Καλούμενος και ο Καράγιωργας η τραγική πραγματικότητα θα είχε θαφτεί μαζί με τους Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους. Η αλήθεια θα είχε βιαστεί, όπως και κάποιες Ελληνίδες της Πόλης, που βρέθηκαν στον δρόμο του καθοδηγούμενου όχλου….

POLIS-55-3

www.visaltis.net
 Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Σχόλια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *