ΣΗΡΙΑΛ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ:ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ ΣΕ ΤΑΦΟ;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ ΣΕ ΤΑΦΟ;

Και ενώ οι ανασκαφές στην Αμφίπολη συνεχίζονται,τα σενάρια και ανοησία και οι βαρύγδουποι τίτλοι στα διάφορα σκουπιδομπλόγκς άλλα και σε σοβαρές ιστοσελίδες ,πηγαίνουν σύννεφο...

Και δεν θα σταθούμε στις διάφορες αρλούμπες και ανοησίες, με τους ρόδακες των τελευταίων ημερών που "μαρτυρούν τον ένοικο" και άλλα
φαιδρά(Προφανώς ο συντάκτης αγνοεί ότι οι ρόδακες χρησιμοποιούνται
σαν ιερά σύμβολα από τον Κυκλαδικό ακόμη πολιτισμό ως τον
Μινωικό,και τον Μυκηναϊκό μέχρι και τον Κλασικό.Και από την Ελευσίνα ως την Σαμοθράκη).
Ας δούμε τι γίνεται με τις επίσημες ανακοινώσεις.

Εντύπωση μας προκαλεί στην σημερινή αποκάλυψη των Καρυάτιδων, η ανακοίνωση ότι συναντάμε για πρώτη φορά(Καρυάτιδες) σε τάφο(!)και μάλιστα από σοβαρά και επίσημα χείλη!!

Προφανώς οι αρχαιολόγοι αγνοούν κάποια άλλα ευρήματα ή απλά μας δουλεύουν ..

Υπενθυμίζουμε ότι Καρυάτιδες έχουν βρεθεί και σε άλλο μεγαλοπρεπή τάφο ,που χαρακτηρίζεται ως Θρακικός -παραπέμπουμε σε παλαιότερο σχετικό μας ημοσίευμα .visaltis.net/2014/02/blog-post_16.html -και ο οποίος ανήκει στον Θράκα Βασιλιά Δρομιχαίτη και την σύζυγο του που ήταν κόρη του στρατηγού του Μ.Αλεξάδρου ,Λυσιμαχου.


Από ότι φαίνεται λοιπόν,είναι  μάλλον μια επαναλαμβανόμενη πρακτική και τεχνοτροπία σε βασιλικούς τάφους.

Επειδή θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ένα κατεβατό με τα όσα τραγελαφικά έχουν δημοσιευθεί ακόμη και ανακοινωθεί επίσημα κατα καιρούς,θα προτιμούσαμε να συνεχιστούν οι ανασκαφές χωρίς με το άγχος των ανακοινώσεων, προφανώς για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, κάθε φορά που υπάρχει και ένα εύρημα..


www.visaltis.net
 Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
-΄Eτσι ακριβώς έχουν τά πράγματα, αγαπητέ Βισάλτη. Τά ψεύδη ανακατεμένα μέ τίς μισές αλήθειες. Οι προφέσορες καί οι ασημαντότητες έχουν άποψη. Οι δογματισμένοι "αρχαιολόγοι" καί λοιποί επαϊντες μέ χριστιανική κουλτούρα πού προσκυνούν κόκκαλα καί κάρες....έχουν επιλεκτική άποψη. Οι τυχοδιώκτες καί αρχαιοκάπηλοι, προταγωνιστές από τότε πού πάτησε τά ξερά του (όπου κι άν πάτησε) ό απόστολος τών εθνών "ποιών εθνών;"παύλος γιά νά ακολουθήσουν άλλοι χειρότεροι καί βαρβαρότεροι μέχρι σήμερα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *