ΤΑ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΧΟΑΝΑΓΛΥΦΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ (ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ)


Η νέα, βελτιωμένη επανέκδοση της πρώτης παρουσίασης των αινιγματικών βραχοανάγλυφων των Φιλίππων Καβάλας!Δείτε το από το νέο μας κανάλι ,κάνοντας ταυτόχρονα εγγραφή ΕΔΩ

ΤΕΚΜΗΡΙΟΓΡΑΦΗΜΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ 
Διάρκεια:11'

Μακεδονία-Φίλιπποι Καβάλας.Ένας τόπος γεμάτος από τα ίχνη πολιτισμών που αναπτύχθηκαν εδώ από την προϊστορική ακόμη εποχή. Ένα παράξενο και μοναδικό θέαμα με διάσπαρτες ,σκαλισμένες στους απόκρημνους βράχους του λόφου των Φιλίππων, διάφορες παραστάσεις και μορφές Θεών. Καλλιτεχνήματα του μακρινού παρελθόντος που αποτελούν ένα μοναδικό ίσως για τον Ελλαδικό χώρο, φαινόμενο.


 Από ποιους δημιουργήθηκαν και ποια ακριβώς η χρήση και σημασία τους;Κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά. Η έλλειψη επαρκών στοιχείων μας επιτρέπει να κάνουμε μόνο υποθέσεις ή να καταλήγουμε σε επισφαλή συμπεράσματα.


 Προς το παρόν τα αινιγματικά βραχοανάγλυφα των Φιλίππων παραμένουν άγνωστα χάρη στην έλλειψη ενδιαφέροντος και περαιτέρω επιστημονικής μελέτης.Μια ακόμη περίπτωση που καταδεικνύει τα κενά γνώσης που υπάρχουν για πολλά μνημεία ανά την Ελλάδα αλλά και το ιστορικό μας παρελθόν.

ΕΡΕΥΝΑ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ:©www.visaltis.net 2014
©www.visaltis.net -
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Σχόλια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *