ΣΕΡΡΕΣ:ΒΡΕΘHΚΕ ΑΡΧΑΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟ

Αρχαίος τάφος, που έκρυβε στο εσωτερικό του νομίσματα και κομμάτια χρυσού, βρέθηκε σε δημοτική έκταση, σε απόσταση 3 χλμ. από τη Νέα Ζίχνη Σερρών. Ο τάφος ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια σκαπτικών εργασιών της δημοτικής αρχής με σκοπό να φτιαχτεί ένα υπαίθριο θέατρο στο σημείο, όπως αναφέρουν tanea.gr.

Οι εργασίες σταμάτησαν όταν το ανασκαφικό μηχάνημα αποκάλυψε τον αρχαίο τάφο. Άμεσα κλήθηκαν η Αστυνομία και οι αρχαιολόγοι της
ΚΗ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών. «Υπάρχουν πολλοί τάφοι στην περιοχή», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης, Ανδρέας Δαϊρετζής, ενώ υπογράμμισε «ότι στην περιοχή έχουν βρεθεί πριν από χρόνια αρκετοί αρχαίοι τάφοι κατά τη διάρκεια της διάνοιξης του επαρχιακού- νέου δρόμου Νέας Ζίχνης- Μεσσοράχης».

 Τα ευρήματα του αρχαίου τάφου παρέλαβε αρχαιολόγος της ΚΗ εφορίας προϊστορικών και κλασσικών αρχαιοτήτων. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η χρονολογία του τάφου. Ο τάφος φαίνεται ότι έχει συληθεί, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Νέας Ζίχνης,ο αρχαίος τάφος φαίνεται ότι έχει συληθεί.

Σχόλια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *