ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΑΚΡΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ,ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ ΓΙΑ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Σύμφωνα με κάποιες θεωρίες, δεδομένα από το τηλεσκόπιο Κέπλερ θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε προηγμένη εξωγήινη τεχνολογία.

Ένα μεγάλο σύμπλεγμα δομών στο διάστημα μοιάζει με κάτι που «θα περίμενε κανείς να έχει δημιουργηθεί από κάποιον εξωγήινο πολιτισμό», σύμφωνα με κάποιους αστρονόμους. Ο Τζέισον Ράιτ, αστρονόμος από το Penn State University, πρόκειται να δημοσιεύσει σχετική αναφορά για ένα «περίεργο» ηλιακό σύστημα γύρω από το οποίο παρατηρήθηκε κάτι που θα μπορούσε να είναι μια ομάδα «μεγακατασκευών». 

«Οι εξωγήινοι είναι πάντα η τελευταία περίπτωση που σκεφτόμαστε, αλλά αυτά τα δεδομένα που συλλέξαμε μοιάζουν με κάτι που θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί από εξωγήινο πολιτισμό» δήλωσε ο Ράιτ στο Atlantic, από το οποίο και ξεκίνησε μια νέα φρενίτιδα για πιθανή ύπαρξη εξωγήινου πολιτισμού.

 Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, το αστέρι που έλαβε το όνομα KIC 8462852 βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον γαλαξία μας, ανάμεσα στους αστερισμούς Cygnus και Lyra.

 Για πρώτη φορά τράβηξε την προσοχή των αστρονόμων το 2009, όταν το τηλεσκόπιο Κέπλερ το ταυτοποίησε ως πιθανό να έχει πλανήτες σε τροχιά γύρω του, όπως η γη. Το Κέπλερ αναλύει φως από μακρινούς πλανήτες, ερευνώντας τις αλλαγές που συμβαίνουν όταν οι πλανήτες κινούνται μπροστά από τα αστέρια τους. Ωστόσο οι εικόνες που έλαβε από το KIC 8462852 δεν μοιάζουν με τις συνηθισμένες.

 Το 2011, το συγκεκριμένο αστέρι πάλι είχε κινήσει την προσοχή της ομάδας του Κέπλερ που αναλύει δεδομένα από τα 150.000 αστέρια τα οποία παρατηρεί το τηλεσκόπιο. Το αστέρι είχε χαρακτηριστεί «ενδιαφέρον» και «περίεργο» επειδή περιβαλλόταν από μάζα ύλης σε πυκνούς σχηματισμούς. Αυτό το χαρακτηριστικό απαντάται συνήθως στα νεαρά αστέρια που περιβάλλονται από συντρίμμια, όπως είχε συμβεί και με τον δικό μας ήλιο πριν τον σχηματισμό των πλανητών.

Ωστόσο το συγκεκριμένο αστέρι δεν είναι νέο σε ηλικία και τα συντρίμμια πρέπει να εναποτέθηκαν γύρω του σχετικά πρόσφατα, ειδάλλως θα είχαν συνενωθεί εξαιτίας της βαρύτητας ή θα τα είχε «καταπιεί» το ίδιο το αστέρι. Η Ταμπίθα Μπογιατζιάν, επικεφαλής του προγράμματος Planet Hunters και μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Yale, δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο στο οποίο ερευνά όλες τις πιθανές εξηγήσεις για τα συγκεκριμένα «αντικείμενα» που παρατηρήθηκαν.

Τότε ο αστρονόμος Τζέισον Ράιτ και ο συνάδελφός του Άντριου Σίμιον, διευθυντής του προγράμματος SETI (Έρευνα για Εξωγήινη Νοημοσύνη) αποφάσισαν να αναμειχθούν στη συγκεκριμένη έρευνα και άρχισαν να εξετάζουν τις πιθανότητες ύπαρξης κάποιου εξωγήινου πολιτισμού.

 Καθώς οι ανθρώπινοι πολιτισμοί γίνονται περισσότερο προηγμένοι τεχνολογικά, ψάχνουν νέους τρόπους συλλογής ενέργειας με απώτερο στόχο την άμεση εκμετάλλευση των τεράστιων ενεργειακών αποθεμάτων που εκλύονται από τον ήλιο.

 Αν η υπόθεση μιας τεράστιας δομής γύρω από αυτό το μακρινό ηλιακό σύστημα είναι σωστή, θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο να είναι μια γιγάντια κατασκευή από ηλιακούς συλλέκτες, σύμφωνα με τους τρεις επιστήμονες.

 Τώρα η επιστημονική ομάδα θέλει να ερευνήσει για ραδιοκύματα που να σχετίζονται με κάποιο εξωγήινο πολιτισμό. Τα πρώτα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν τον Ιανουάριο, ίσως και νωρίτερα.

 www.lifo.gr



©www.visaltis.net 

Σχόλια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *