ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΔΑΝΕΖΗ...(ΒΙΝΤΕΟ)

Τον γνωρίσαμε από τις τηλεοπτικές του εκπομπές στην ΕΤ-3, «To Σύμπαν που Αγάπησα» και «Έτσι βλέπω τον κόσμο».

Είναι Επίκουρος Καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και τον συναντήσαμε. Μας μίλησε για το Νέο Σύνταγμα και τις προεκτάσεις του.

Για την σχέση και εναρμόνιση του Ελληνικού Συντάγματος με το Ευρωπαϊκό. Για τις διεθνής συμφωνίες που σφραγίζουν τις εξελίξεις στην Ευρώπη. Την Διάσκεψη της Γιάλτας ( 4 έως 11 Φεβρουαρίου του 1945 ) και Μάλτας (;).... Την έκθεση του «Φιλίπ Πέτερσον». Μας έδωσε δημοσιευμένα άρθρα δικά του και άλλων που δείχνουν και επιβεβαιώνουν ότι οι κεντρικοί σχεδιασμοί και οι μεγάλες διεθνής συμφωνίες καθορίζουν τις τύχες της Ευρώπης όπως την ξέρουμε από τον 2ό Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά.

Ακόμα μας είπε ότι είναι γνωστό εδώ και πάρα πολλά χρόνια ακόμα και το μέγεθος των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο το οποίο όπως είπε, φτάνει για να τροφοδοτήσει με ενέργεια την Ευρώπη για 150 χρόνια.

Έγινε εκτενής αναφορά στις Αξίες των Προσωκρατικών Φιλοσόφων που δεν διδάσκονται στα σχολεία μας και την διαφοροποίηση της Πλατωνικής Σχολής. Μας μίλησε για την ανάγκη να ξαναβρούμε αυτές τις αξίες με ανώτερη αυτήν της αλληλεγγύης.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Η συζήτηση επεκτάθηκε στην ιδέα της Άμεσης Δημοκρατίας και τα διαβλητά συστήματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, την οικονομική κρίση, το φιλτράρισμα των πληροφοριών, την άλωση της κοινωνίας από την οικονομία του προσωπικού οφέλους, την φράση μαζί τα φάγαμε, την ατομικότητα που είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα μία ψευδαίσθηση...Πηγή:skouliki.net©www.visaltis.net 

Σχόλια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *